itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş
zoser
1.level forumları'ndaki ve kişisel blog sayfasındaki gönderilerini ve boo dergisi'ndeki yazılarını severek okuduğum nesildaşım.
(gord10, 22.06.2007 22:05)
2.(bkz: kendim diye söylemiyorum)

mısır krallığında, üçüncü sülaleden iki firavunun ortak ismi. birinci zoser (horu neterirkhet)(görsel: zoser/3315), dünya üzerindeki en büyük doyuma sahip olmasıyla tanınır. sadece yontma taşlarla yapılan, mimar imhotep'in eseri, sakkara'da ilk basamaklı piramidini ve piramit etrafına zamanın en büyük tapınağını yaptıran heriftir. bir gece rüyasına giren tanrı khnoum'la yaptığı muhabbet sonucu, yunan kralını yenerek, mısır'ın yedi yıllık kuraklığına son verip tahta çıktığına dair bir efsane vardır. ikinci zoser ise daha zayıf karakterli birisidir. piramidini tamamlayamadan oğlu ertasis tarafından öldürüldüğü söylenir. hz. yusuf'un ailesinin tanınması konulu tabletlerde ise zoser, hz. hızır olarak bilinmektedir. rivayete göre zoser bir rüzgar olarak ismini yusuf'un kulağına fısıldamış ve yok olmuştur. hapou civarlarında da karşımıza çıkan zoser ise, bölgenin sosyolojik karabasan ürünüdür. çocuk masallarından öte hoş bir fantasması vardır; efsanaye göre zoser doğduğunda çirkinliği yüzünden kendini göremesin diye midir bilinmez, kör edilir ve ormanda ölüme terk edilir; fakat zoser'i vahşi hayvanlar kurtarır. yıllar sonra atıldığı köyüne geri döner, ailesini bulur. karşılaştığı manzara ki el yordamıyla durumu fark etmesi de ayrı konudur, ailesinin yeni bir evladı vardır ve çocuk tertemiz kokmakta, bedeninde hiçbir izi olmamaktadır. zoser buna çok içerlenir ve geceleri küçük çocukları avlamaya başlar. öldürdüğü her çocuk sonrası çektiği vicdan azabı onu lanetler ve sonsuza kadar bu acıyla yaşamakla cezalandırılır. zoser daha doğrusu djoser'in bu hatıratı sebebiyle, artık isminin manası uyku öncesi öcü hikayelerinde geçer olmuştur. zoser'den korunabileceklerine inandıkları muskaları hala hapou'da satan cadıları bulmak mümkündür. acıma ve aşk konulu bir de ezgisel epopeleri bulunmaktadır.
(zoser, 25.06.2007 02:37)
3.dergiyi* bıraktı bırakalı benim de yazma hevesimin kalmadığı, tanıdığım nadir içi dolu, zihni açık insanlardandır. arkadaştır, dosttur.

ayrıca yaşam koçudur.
(drummy, 28.06.2007 21:09)
4.itü sözlük chat'de 24 saat online olan yazar. ya da bir nevi tyler durden bu adam, bu kadar tesadüf olmaz. tanıyan var mıdır diye sordum soruşturdum. gözümün önüne fight club'dan sahneler geldi, lokanta da çorba getiren garsona "zoser'i tanıyor musun?" dedim, gülümseyip göz kırptı. bu arada evim havaya uçtu ve elimde "zoser sabunculuk" diye bir kartvizit var, arasam mı aramasam mı tırsıyorum. feci kıllandım bu adamdan...
(1925, 25.07.2007 04:03)
5.itü sözlük chat'de kadrolu bekçilik yapmaktadır kendisi. arada sırada otomatik ayar mekanizması ile ince ayar vermekte. tatil ve sıcak havanın etkisi ile kendinde olmayan ,kendine gelmeyen emniyet teşkilatının yüzkarası. *
(bkz: hmm)
(sarmalak, 25.07.2007 23:44)
6.bildiğin deli. konuşurken konuyu bir yerden yakalamana gerek kalmıyor. arada yaptığı alıntılarla entelektüel kimliğini ortaya koyarken bazı cümleleri aforizma olacak potansiyelde.
(mevlana beni görse sen gelme derdi, 26.07.2007 21:15)
7.(bkz: kayser zoser)
(bkz: allah benzetmesin)
(kramer, 03.08.2007 12:06)
8.ağzının her köşesinde bekleşen kelimelerin onda akıllanıp adam olduktan sonra havada usta parüşütçü havalarıyla beyninize sakin bir iniş yaptıklarını huzurla seyredersiniz.

bu dünyaya ait olmayan, hayatımın en büyük kazanımlarından...
(alkolikikon, 13.08.2007 23:57)
9.beni çözebildiğini düşündüklerimden. ama benim hala çözemediğim.

(bkz: o değil de sandıkta bi kalp vardı ne oldu ona)
(saçmaladı yine bu, 16.08.2007 07:29)
10.girilerinin çoğuyla gülümseten, güldüren yazar. umarım iş ve aşk hayatında da okuldaki başarıyı yakalarsın. sevgilerimle.
(camel, 23.08.2007 13:31)
devamı
son