| 1. | amerikan zil ve davul aksesuvarları üreticisi.zil piyasasının en ünlü markası.kurucusu *zil yapım işini*türkiyede öğrenip amerikaya göç etmiştir.orada fabrikasyona geçip parayı kırmıştır. (errant, 11.05.2004 14:31) |
| 2. | ermeni kökenli zil ve bateri aksesuarı üreten, pek çok amerikan grubunun gözdesi marka. (soulforged, 12.05.2004 15:54) |
| 4. | osmanlı padişahı tarafından bu isim ailelerine bahşedilmiştir. zilcioğlu anlamına gelir.
zillerde kullandıkları alaşımları, istanbullu bir simyacının altın yapmaya çalışırken tesadüfen iyi tınladığını fark ettiği bir alaşımdır. o zamanlar osmanlının en önde gelen ihracat malzemesi de zilmiş. ulaştıkları üstün zil kalitesinden dolayı devrin osmanlı padişahı kendilerine bu soyadı vermiştir. (beyzıd on e turu storiy) (vallahi gerçek) (sidar, 16.03.2005 13:46) |
| 5. | türkiyede satılan bagetlerinin çoğu hatalı üretim olan firma. özellikle mi gönderiyorlar nedir anlamadım. fakat hatalı üretim olmasına rağmen çok iyi performans veren bagetleri vardır o ayrı. (bateristt, 23.09.2005 21:21) |
| 6. | (bkz: istanbul cymbals) (stone cold, 01.01.2007 23:15) |
| 7. | avedis zilciyan ın el yapımı zilleriyle başlayan serüvenin dünyanın en pahalı seri üretim zillerine kadar ulaşması sürecinde oluşan markadır. markasında turkish cymbals eklentisini koyarak beni gururlandıran k serisine hayran olduğum zil üreticisi. (jkfl, 09.01.2007 14:54) |
| 8. | istanbul ve masterwork'ten sonra tercih edeceğim zil markasıdır. (red zeppelin, 26.01.2007 23:00) |
| 9. | kimsenin götten uydurmadığı markadır. kerope zilciyan usta ile samatya'da 1623 yılında ufak bir imalat hanede başlamıştır bu efsane. ardından 1977 yılında avenis değil avedis zilciyan usta tarafından amerikada şirket açılınca ingilizceye zilciyan zildjian olarak entegre olmuştur. hatta 1980'de agop tomurcuk ve oğulları İstanbul'da zildjianın amerikaya taşınması nedeniyle istanbul zillerini kurmuşlardır. bu zatlarda zilciyan ekolünden gelen son kalfalardır.
(bkz: istanbul cymbals) ayrıntı için: http://www.radikal.com.tr/... (jkfl, 26.01.2007 23:15) |
| 10. | zamanında osmanlı mehteran takımının zillerini de üretmiş olan firma, aile. (sbs, 23.03.2007 16:35) |