itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

windows vista
1.3 ağustosta ilk betası çıkacak olan, longhorn kod adlı işletim sistemi. tam sürümünün çıkış tarihi için gelecek yılın sonu öngörülüyor.
(pastaci, 22.07.2005 21:01)
2.http://www.microsoft.com/...
sitesinden takip edilebilir. ayrıca şu şekilde sözlerle kendini tanımlıyor;
<alıntı>
in a world of more to do, more to discover
the desire is clarity
windows vista
clear confident connected
bringing clarity to your world.
</alıntı>
(bkz: inşallah)
(azureel, 26.07.2005 16:26)
3."güzel manzara" anlamına geliyormuş..arayüzü ile göz dolduracakmış..
(zeus, 26.07.2005 17:05)
4.en az 400 mb fiziksel hafıza gerektiren* işletim sistemi.
(raiser, 26.07.2005 19:56)
5.yamulmuyorsam pencereler şeffaf bu işletim sisteminde.yani alttakiler de gözüküyor.

buymuş efendim
(bkz: aero glass)
(culdesac, 26.07.2005 20:20)
6.(bkz: http://www.win-vista.com)
(balta, 28.07.2005 23:21)
7.msdn sağolsun yolladı bir adet dvd'sini [beta.1]. açtık kurduk, daha bismillah der demez hdd üzerinde 3 gb yer kaplıyormuş bunu gördük. akabinde her yeri windows xp ile aynıymış bunu da gördük.
windows 98'den sonra windows me'ye geçişe laf etmiştik ya;
- aynı lan bu ikisi niye farklı isimle piyasaya sürüyonuz öküzler
diye; bu sefer daha beter.
windows xp == windows vista.
windows explorer'da sadece göze hoş bir kaç değişiklik var. biraz daha karışık ve gelişmiş gibi duran butonlar, bir çok gereci el altına sunuyor ve fonksiyonel ama zor değil gibi. ayrıca windows search engine geliyor, çok hızlı indexleme ile çalışan bir servis. başlarda çok sistem kaynağı ve cpu yiyen bu gereç gerçekten aramaları hızlandırıyor. muhtemelen winfs bir servis olarak bu işletim sistemine entegre edilecek, o şekilde kullanacağız.
control panel'den, taskbar'a her şey xp'nin aynısı; çekirdek aynı herhalde.
o değil de, ev kullanıcısına yönelik medya pc'si diye pazarlanıyor bu os. ama iis ve ftp server default geliyor. belki de bizi divelopırdan sayıp ondan bu şekilde default iss yüklü yollamıştır, bilmiyoruz.
ilk izlenimlerimize göre, windows xp kullananların zerre kadar ilgilenmeyeceği, lüzumsuz bir işletim sistemi. işler rayına oturana kadar windows xp ile devam edilmeli, belki sonra fikir değiştiririz.

ek: sistem 256 mb ram'li p4-1.7ghz. 64 mb onboard intel vga var. açılışta 4 renk geldi işletim sistemi ve kör olma noktasında aradaki yazıları okuduk install ettik. sistem kurulunca ekran kartı driverını seçip yüklememiz yarım saatimizi aldı. 640x480 4 renk ile o kadar janjanlı arayüz arasında yolumuzu bulup driver yüklemek epey zormuş, bu işletim sisteminin beta sürümü sayesinde bunu da gördük..
(azureel, 07.09.2005 12:19)
8.doğan görünümlü şahinin önde gidenidir. sp2* yüklenmiş windows xp'ye skin hazırlayarak, vista'nın o default kocaman kocaman masa üstü ikonlarını taklit ederek bunun aynısını yapmışlar. nvidia'nın desktop manager'ı ile pencerelere şeffaf görünüm de verdiniz mi tam oluyormuş. gerçi, vista'nın windows explorer'ındaki "enchantment" olarak bizlere kakalanan "enhancement"lardan yoksun bir halde oluyor modifiye xp'miz ama görünüm aynı.
xp'de çalıştır* şeysine "services.msc" yazdığınızda karşınıza gelen liste ile vistadaki varsayılan liste de aynı, ifrit oldum, durup durup sinirleniyorum bu yeni şeye. güvenlik konusunda ultra mega yenilikler gelecekmiş. şu an güvenlikte fazla gelişme göremedik, sp2 ile gelen windows security center'nin renkli kalkanı aynı duruyor köşede, ha eğer yenilik arıyorsanız bir tane bulduk, dhcp'den ip isteyecek şekilde etherneti ayarlarsanız (statik ip seçmeyoruz), firewall'ı kapatamıyorsunuz, kapatsanız bile bağlantı özelliklerinde asma kilit kirli sarı şeklinde kalıyor... kaldıramadık bir türlü lan!
dinlenip dinlenip döveceksin böyle programcıları.
tek güzellik internet explorer 7.0 olsa gerek. vista ile birlikte default geliyor.
(bkz: internet explorer 7)
ek: pofuduk bir görünümü var bu vista'nın, meğersem cleartype açık geliyormuş. bu ekran niye bu kadar bulanık diyorum ben de.
(azureel, 09.09.2005 10:41)
9."starter edition" isimli bir versiyonu da piyasaya sürülecek olan windows vista 'nın bu versiyonunun çıkartılmasındaki amaç, alım gücü düşük ülkelerde bilgisayar ve internet kullanımını teşvik etmekmiş. bu versiyon oldukça ucuz olacakmış fakat birçok özelliği de olmayacakmış ve diğer windows vista'lardan (64 bit) farklı olarak 32 bitlik altyapısı olacakmış.
(darqclown, 25.09.2005 02:19)
10.misler gibi debian dururken kullanmayacağım ve kullandırtmayacağım işletim sistemi.
(bkz: linux)

daha misi var gentoo.
(damnlucifer, 25.09.2005 02:59)
devamı
son