itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

spartacus
1.romada ilk isyankar,kölelige karşı ayaklanma çıkarır ve çarmıha gerilerek öldürülür..
*
(kerrigan, 28.04.2004 19:52)
2.roma ordusunu 2 yıl boyunca uğraştırmış fakat sonunda crassus tarafından yenilmiş ve öldürülmüştür.
(mystra, 16.09.2004 18:48)
3.köleliğe baş kaldıran ilk kişinin savaşını konu alan film, 60 yapımı stanley kubrick filminde kirk douglas başrol
(greeen, 17.10.2004 11:21)
4.bir zamanların bir demet tiyatrosu'nda oynayan ve acayi gıcık kaptığım karakter
(hansvoralberg, 19.03.2005 13:52)
5.-the international 'yellow pages' travel guide for gay men- olarak yorumlanır kendince.

eşcinsel erkekler için özel hazırlanmış, dünyanın hemen hemen her tarafında, bu kişilerin nereye (bar, hotel, disko, vs.) ve hangi nedenle (flört, sohbet, sex, vs.) gitme isteklerine göre kendilerine mekan tavsiye eden rehber
(game insane, 19.03.2005 20:38)
6."kara murat benim" repliği bu filmden araktır. craccus ile savaşın sonunda spartacus un köle ordusu yenilir. craccus spartacus u ortaya çıkarıp onu halka örnek olsun diye öldürmek istemektedir. toplu duran esirlerin yanına gider ve "spartacus u bana gösterecek olan ölümden kurtulup özgür olarak yoluna devam edecektir" der. spartacus ayağa kalkıp "spartacus benim" diye bağırır ondan sonra tüm köleler ayağa kalkıp "spartacus benim" "spartacus benim "diye bağırırlar.
ayrıca filmin sonuda ayrı bir güzel ayrı bir hislidir.
(kurremkamerruk, 25.04.2005 01:17)
7.tarihte bilinen ilk devrimci.
aynı zamanda stanley kubrick in 1960 yılı yapımı filmi.
(arinna, 08.07.2006 02:24)
8.spartaküs tarkyalıdır, ancak bir çok ilk çağ tarihçisi bu devrimci şahıs için 'o barbar olmaktan çok yunan kahramanlarına benzemekte ve onda hellen uygarlığının ihtişamı var denilmektedir''.yapmış olduğu devrim hareketi roma imparatorluğunu az kalsın çöküntüye uğratacak kadar etkili olmuş ve kendi kumandasındaki 100 bin köleyle düzenli bir ordu kurmuştur ardından romayı ele geçirmek için romaya yürümüştür.hatta savaş sırasında kendisinin binmesi için bir at getirilmiş ve spartaküs o atı kılıcıyla öldürdükten sonra orduya dönerek ''savaşta kazanırsam kendim kazanırım,kaybedersem zaten ata ihtiyacım olmaz'' diyerek roma ordusunun içine dalmış ve öldürülmüştür. kendi kurduğu ordusu ise dağılmış ve yakalanan 6 bine yakın köle öldürülerek romaya giden bir yolda sıra ile ibreti alem için dizilmiştir.
(genius kusagami, 09.02.2007 13:32)
9.şu dakikalarda girilerinden dolayı ya avukat ya da hukuka giriş vizesini yeni atlatmış bir öğrenci olduğunu düşündüğüm yazar. * * *
(jellyjam, 30.04.2007 23:35)
10.şu dakikalardaki girilerinden mezarlıklar müdürlüğü nde göreve başladığını düşündüğüm yazar
(depresif, 29.05.2007 11:06)
devamı
son