| 1. | çözümü olmayan anlamlı sıfat, sofistike görünmek için kullanan insanların, kelimenin gerçek anlamını bilenler tarafından değersiz ve aciz görünmesini saglar (greeen, 01.04.2004 20:01) |
| 2. | tam olarak sorun sözcüğünün anlamını karşılamayan, anlamca "ikilem, çelişki" sözcüklerine daha yakın olan, sözlük literatürüne geçmiş kelime. (soulforged, 01.04.2004 20:07) |
| 3. | ing. problematic, alm.zweifelhaft; şüpheli, kesinleşmemiş, askıda olan anlamındaki kelime. (fempusay, 29.04.2004 11:47) |
| 4. | mesele. (chete, 08.06.2004 22:19) |
| 5. | sorun anlamına gelse de sorun kelimesinden daha havalı olduğu için tercih edilen kelime. (esdora, 08.06.2004 22:24) |
| 6. | artık yerine isim olan bir kelime kullanmaya başlıyalım dedirten sıfat. sorun çok yavan kalsa da, daha düzgün bir şey tdk arşivlerinden bulunabilir. * (stocky2001, 02.09.2004 08:20) |
| 7. | bir sıfat olmasına rağmen sözlüğümüzde ve (gözlemlediğim kadarıyla) diğer bazı interaktif sözlüklerin kimi başlıklarında adeta bir isimmiş gibi kullanılan kelime.
örnek: "sorunsal mı sorun mu sorunsalı". sözlüğe ilk üye olduğumda, "sorunsal"lı başlık gördüğümde "bu ne len? yine çağın gerisinde mi kaldık?" diye sormuştum kendime (aynı hissi, üniversiteye ilk geldiğimde solcunun biri "ajitasyon", küpeli gencin biri de "atraksiyon" deyince yaşamıştım). sonra anladım ki daha afili bir kelime olduğundan vatandaşın biri ortaya atmış (artık her kim nerede atmışsa), beriki de beğenmiş ve kullanagelmiş. yanlış da olsa sözlükte kullanan kullanır tabi. ne de olsa "sözlük hiçbir kurum ve kuruluşla ilgisi olmayan, kafasına göre takılan bir komünite olup her yazılanda mutlak doğruya ulaşma amacı gütmediğinden yer yer yalan, dolan, hurafe, kan ve pislik içerebilir" diye yazıyor sözlük sağ çerçevesinin altında. yine de kullanılmasa daha güzel olacak diye düşünüyorum. onun yerine "sorunu" desek, "meselesi" desek, hatta "eşşeğin siki" desek ama "sorunsalı" demesek daha güzel duracaktır diye düşünüyorum. (eksiksizuyum, 30.03.2006 02:12) |
| 8. | olay mesele anlamına gelen sözcük ayrıca nickim (sorunsal, 31.03.2006 19:34) |
| 9. | sözlük türevi bir oluşumda seçilebilecek en iyi nicklerden biri. (excalibur, 18.06.2006 23:36) |
| 10. | (bkz: serzenişte) (excalibur, 17.11.2006 20:01) |