itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

smiley
1.chat ortamlarının vazgeçilmez atraksiyonudur smiley ler.
sözlük ortamında ise büyükbaşların bir dayatması sonucu * * buralarda sadece smiley ve swh olarak görebileceğimiz zavallı ikinoktalı parantezler...
(azureel, 16.03.2004 14:11)
2.sözlükte kullanılması hoş karşılanmayan, hatta eğer yasak değilse yasaklanması gerek gülücük efektleri grubu
(eglaia, 16.03.2004 14:14)
3.bir internet terimi.

eski bilgisayar dergilerinin sayfa doldurmak için her sayıda yayınladıkları listedeki her bir madde.

surat, gülücük vb türkçe kullanımları da vardır.
(chete, 04.04.2004 22:22)
4.(bkz. emoticon)
(creepingdeath, 05.09.2004 22:58)
5.insanları iletişimsizliğe , yozlaşmışlığa ve sorunluluğa doğrultan içinde bulunduğumuz iletişim çağının yarattığı internet dilinin en yaygın kullanılan saçma sapan simgemsisi.

kişisel eleştiri maksatlı edit: ne denyo adammışım be, kullanan kullansın anasını satayım bana ne!
(skuba, 21.10.2004 21:32)
6.gülücük diye de türkçeleştirilebilir.*
(chaconne, 26.11.2004 04:32)
7.iki kişinin karşılıklı konuşması sırasında aralarındaki iletişimin büyük bir kısmı beden dili ve ses tonu ile sağlandığı bunun yanında kullanılan kelimelerin ise oldukça küçük bir payı olduğu bilinen bir gerçektir. bir messenger üzerinden bir arkadaşımızla yazışıarak iletişim kurmaya çalışırken, işte iletişim konusunda en önemli iki araç olan ses ve beden dilinden mahrum olarak bunu deneriz. smileyler işte bu sebepten dolayı beden dilinin eksikliğini, iletişim açığını, mimikler sayesinde kapatmak amaçlı ortaya çıkmıştır.

iletişim performansını yükselten bu küçük resimler sayesinde karşımızdaki kişiye kendimizi tüm duygu ve düşüncelerimizle kendimizi ifade etmemizi sağlarken aslında karşılıklı konuşmalarımıza ciddi bir yön vermekte ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmektedir. elbette ki resmi yazışmalarda kullanmak, sağlayacağı faydanın yanında, bir ciddiyetsizlik yaratabilir. ancak gayrı resmi yazışmalar için çok değerli bir iletişim amacıdır.

zira ses, beden dili ve mimiklerin iletişimdeki payı bu kadar büyük olmasaydı cep telefonu ya da yakında olacak haliyle görüntülü cep telefonu yerine hepimizin cep telgrafı olurdu.
(azwepsa, 20.09.2005 11:04)
8.(bkz: azwepsa)
(zefura, 20.09.2005 11:20)
9.bunların rozeti de var.
tee chat ortamlarına akmadan önce almışım bu rozetlerden iki tane biri kız biri erkek gülen surat şeklinde. geçenlerde elime geçti. çok hoşsohbetim* ben allah kahretmesin.
(viola, 02.10.2005 20:58)
10.(bkz: ismail)
(ben de öyle biliyordum, 17.02.2006 23:29)
devamı
son