itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

shift delete enter
1.bir dosya yada klasörden nefretin açık ifadesi ama datarecovery programları bu delikanlılığa son verdi.
(surveyor, 24.10.2005 14:36)
2.kesin ve net alınan kararların en büyük temsilcisidir.geri dönüş yoktur,gitsin,bi daha da beni rahatsız etmesin diye bi kaç sert parmak hareketiyle ebediyete yollanır pis ,kaka dosyalar,pişmanlık olasıdır.
(gelmir tasartir, 15.11.2006 11:41)
3.geri dönüşüm kutusunun yerini bilmez bu şerefsiz meret... data recovery programlarıyla uğraştırır, illet ettirir. dikkatli kullanılmaması durumunda, geçici dumurlara kalıcı sinir hastalıklarına sebep olabilir... örneği için;
bitirme projesi.rtf --> shift + delete kombinasyonu el alışkanlığıyla gerçekleştirilir. şöle ki; sağ el işaret parmağı sağ shiftin üstündedir, orta parmak o kocaman enter tuşu üstünde konumlandırılmıştır, yüzük parmak ise öldürücü işleve sahip delete tuşu üstündedir. işaret ve yüzük parmaklar işini yapmışken şöle bi yazı görünüverir...
"bitirme projesi. rtf" dosyasını gerçekten silmek istiyor musunuz?
lanet olasıca orta parmak infazı gerçekleştirir... enter!
(steinmetz, 17.11.2006 00:58)
4."rm -r" ile yapılan linux versiyonu da vardır. bir nevi efelenme, bir nevi dik durma, bir nevi kendinden emin olma durumudur. ta ki ödevini yazdığın diskete teslimat sabahı çekene kadar. ondan sonra bir vakar çöker insana, "emin miyim lan acaba?" diye düşünürsün uzun uzun.
(impala, 20.06.2009 02:01)
5.vistada yapıldığında bilgisayarın bir an kararsızlık yaşayıp daha yavaş sildiği olay. (bkz: benimki öyle yapıyor)
(external, 20.06.2009 02:08)
6.(bkz: sevdim mi tam severim, sildim mi shift delete'le)
(cuore sportivo, 20.06.2009 02:09)
7.klavyede bulunan özel fonksiyon tuşlarının üçlemesidir.
(rugan, 20.06.2009 02:10)
son