| 1. | sevginin de çıkarı vardır, gizlidir.elle tutulmaz gözle görülmez.
ve mubahtır. (harakiri, 04.04.2004 22:56) |
| 2. | aşk'ın tersine mantığın hakim olduğu, beynin kalbe ağır bastığı duygu (aurorix, 05.04.2004 00:12) |
| 3. | (bkz. aşk sevgi karşılaştırması) (ba of, 24.06.2004 13:21) |
| 4. | 5. element (jamal, 24.06.2004 14:40) |
| 5. | aşk bir dengesizlik işi
dengeye dönüşendir sevgi (bkz. bülent ortaçgil) (quarantine, 29.07.2004 07:27) |
| 6. | sevgi, değer vermesini bilmektir.
sevgi, yaşama hakkını kabul etmektir. sevgi, var olmaktan kıvanç duymaktır. sevgi, birlikte olmaktan sevinç duymaktır. sevgi, eşitliğin duyumsanmasıdır. sevgi, bütün yapay ayırımların hayattan çıkarılmasıdır. sevgi, bilinçtir. sevgi, insan olmaktır. (esdora, 25.08.2004 09:45) |
| 7. | sevgi, sevmek güzel çok güzel. ötesi var mı? bazen içine gömmek istercesine sarılırsın, içine çekersin.küçücük bir çocuğun dondurma yiyişini seyredersin, hiç tanımadığın birine gülümsersin, bunları yürekten istemektir sevgi. bazen sadece bir çiçeğe bakmak kıvrımlarını takip etmektir.bazen birlikte konuşmak, anlatmak, paylaşmak bazen sadece sessiz kalmaktır, aynı şeyi düşünmektir belki de çok uzaktayken bile. yardım etmek istemektir. yaparken hiç bi yük hissetmemektir. ağlarken gözyaşını öpmektir.saftır, yücedir, derindir bi o kadar da içtendir. (viola, 06.11.2004 22:33) |
| 8. | (bkz: işte öyle bir şey) (tenekeci, 29.12.2004 23:07) |
| 9. | insanın bilinçli olması ile evrenile kendisi arasında kurduğu denge sonucu beyinsel aktivitelerinin iyi çalışması ve de hormon dengesinin düzenli olması durumunda , nisbî olarak daha kolay hissedebildiği his.
sevgi kötü olan herşeyden arınmıştır , evde babası ile kavga edip , yakınlarını kırıp dışarda kız arkadaşına aşığım diyen bir bünye aslında bencilce bir isteği belirtmektedir dolayısıyla sevgi çok daha evrensel bir hissiyattır. insanın çevresindeki nesneleri nesnel olarak değil öznel olarak algıladığı gerçeğini anlaması , ancak mantık ile gerçeğe ulaşabileceğini ve bunun için de kabullere ihtiyaç duyduğunu farketmesi ve dolayısıyla kabullerin öznel tecrübelere dayanmasının sonucu olarak gördüğü herşeyin aslında kendisine bağımlı olduğunu bilmesi ve gri olan yaşamın beyaz kısmını görmeye eğilim göstermesidir sevgi. bütün bunlar ile gelen kendisinden bağımsız herhangi bir insana ve çeşitli nesnelere , içindeki eleyerek elde etiği beyazı yansıtma eylemidir sevgi. * (skuba, 29.12.2004 23:13) |
| 10. | sevgi deyince, onu hissedince birinden, bir insan* yazmış şunu gecenin ilerleyen saatlerinde;
= demir dağ = çok gördüm nice bedenler benzer yoruldum ağlarken zindanları kırmaktan eski hikayelerde okudum böyle gözler kalmamışken hiç bir ışık tünelin çıkışından bir sağa bir sola vurdum düşlerimi nefesin nefesim oldu dünya kıskandı bunu her gün haykırdı zerrelerim sen diye seni görmeden topladım tüm varlığımı yığıldı taşlar üst üste serildi sevgiler geçti yalnızlık pençesinden bulunca seni yükseldi alevler kapamasın bulutlar güneşini rüzgar estim ben bir demir dağım senin ateşinle eriyen... ellerimle dokunamıyorum gözlerine bakarken devlerin gözleri üstümüzde gölgemizdeler şimdi hani güneşe bakamazsın ya... aniden göz yaşlarım yuvarlanır sensiz geçen dakikaların acısıyla aniden gülümserim hayalinle seni içimde hissederken şimdi bir demir dağım ben eriyorum ateşinle sadece senin gönlünde akarım ölene dek sevginle.... (hell guardian, 29.12.2004 23:15) |