itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

sen to chihiro no kamikakushi
1.şimdi efendim hayao miyazaki diye hayalgücü aşmış bir yazar çizer arkadaşımız var..kendileri şuan japonya taraflarında ikametgah etmektedir..gel gelelim bu adamın yaptığı tüm anime filmler müthiş olmuş..kendisinin bir animasyon şirketi var şuan ismini hatırlayamayacağım fakat bu adamın yaptığı tüm anime filmler imdb.com başta olmak üzere tüm film sitelerinde takdir edilmiş filmler oldu..

2001 yapımı 2 saati aşkın bir japon animesi..aman ben çizgi film diye çocuğumla, yok kardeşimle falan gideyim demeyin, bişey anlamazlar filmden valla..gazetelerde afişlerini gördüm ama galiba daha gösterime girmedi..ilgilisine manyak bir film olacağı kesin..yazar ve çizeri olan hayao efendinin zaten bir stili var hep o tarzta yapmaktadır filmlerini, bol hayalgücü ve fantezi,işte ondan küçük yaşta çocuklar anlamaz bence..bir başka alternatif da olarak princess mononoke (1998) var..

http://www.imdb.com/...
(zeus, 27.06.2004 22:51)
2.geniş bir hayal dünyası, masalsı bire hava, acayip şirin kahramanlar, gerçeküstü bir hikaye. 10 yaşında şımarık, mızmız bir kızın ailesini kurtarmak için girdiği sıkıntılar ve bu macerası sırasında edindiği dostlar. bu mızmız karakterin olgunlaşmasının ve sevigiyi, dostluğu, özveriyi öğrenmesinin hikayesi. tek kelimeyle şahane.
(ati, 07.07.2004 19:51)
3.alice harikalar diyarında'nın uzakdoğu versiyonu.
(jellicle, 25.08.2004 11:19)
4.itü gösterimi sabotaja uğrayan yapım
(giberling, 25.08.2004 11:22)
5.elimde divx i bulunan ama bir türlü uyan altyazısını bulamadığım anime. (bkz. japonca)
(allezz, 25.08.2004 11:59)
6.annesi ve babasının domuza dönüştükleri sahnede insanın tüylerini diken diken eden bir hayao miyazaki filmi.
(stars giggle meh every nite, 24.11.2004 10:48)
7.(bkz: spirited away)
(zeus, 22.02.2005 23:17)
8.(bkz: haku)
(zeus, 22.02.2005 23:17)
9.bir sonraki sahneyi tahmin etme yetimi alt üst eden, bana oturup avatar yaptıran, nick notumu değiştirten, kısacası sanal kimliğimi bir süreliğine abluka altına alabilmiş 17 ödüllü (biri oskar) müthiş animasyon.

ben hala sakladığı anlamlar olduğu kanaatindeyim. bana filmdeki no face karakterinin anlatmak istediğini izah edene avatar yapacağımdır. (bkz: vay be, büyüksün!)
(lefteyenine, 27.12.2005 13:34)
10.nasıl bir kurgudur, nasıl bir hayal gücüdür diye düşünmekten insanların kendini alamdağı anime... mimiklerin sen'in yüzüne bu kadar güzel yansıtılmasının başarısı kimlere aitse teker teker alınlarından öpmek gerekir...
(ne gerek var be yav, 06.02.2006 14:10)
devamı
son