| 1. | durumu rezalet olan. (massattack, 06.10.2005 15:27) |
| 2. | alçak, aşağılık.* (jugador, 26.10.2008 21:33) |
| 3. | duman'ın 2009'da çıakrdığı duman1 albümünden bir parça. ilginç sözlere sahip olmasıyla kendine çekiyor adeta.
ortada bir yanlış var, yanlış yapan yanar. arkasında sandıklar, deymesin akıncılar. geri kaç, geri kaç.. yoldan çık, senin de başın yanar, ortada bir yanlış var, memleket uyurgezer. aldırma geldik oyuna, kandır beni, kandırsana, rezil kandırsana.. ortada bir dergah var, devrilir başın yanar. arkasında tezgahlar, lemyelit ve leb yutar. geri kaç, geri kaç.. yoldan çık, senin de başın yanar, ortada bir dergah var, memleket uyurgezer. aldırma geldik oyuna, kandır beni, kandırsana, rezil kandırsana.. ortada bir gerçek var, gerçeği gören de var. arkasında mercek var, ve muhtelif sakıncalar. geri kaç, geri kaç.. yoldan çık, senin de başın yanar, ortada bir gerçek var, memleket uyurgezer. aldırma geldik oyuna, kandır beni, kandırsana, rezil kandırsana.. (supo, 16.03.2009 15:45) |
| 4. | kaan'ın şarkıda "geri kaç, geri kaç" kısmından sonra resmen "oğlancı" dediği şarkı. valla bak. (supo, 18.03.2009 21:20) |
| 5. | duman'ın son albümünün aşmış politik içerikli parçası. öyle bir ''rezil'' deyişi varki kaan'ın mesajın hedefinde olanlar ancak bu kadar mükemmel ve hakettikleri şekilde eleştirilebilirdi. başka birşey kalmamıştı söyleyecek. müthiş tanımlama. kısa, net, tam onikiden. (endymion, 19.03.2009 22:23) |
| 6. | şarkının dumanın resmi sitesinde yer alan sözleri aşağıdaki gibidir.
ortada bir yanlış var yanlışı yapan yanar arkasında sandık var değmesin akıncılar geri kaç geri kaç, oğlancık senin de başın yanar ortada bir yanlış var memleket uyurgezer aldırma geldik oyuna kandır beni, kandırsana rezil kandırsana ortada bir dergah var devrilir başın yarar arkasında tezgah var lem yelid ve löp yutar geri kaç geri kaç, oğlancık senin de başın yanar ortada bir dergah var memleket uyurgezer aldırma geldik oyuna kandır beni, kandırsana rezil kandırsana ortada bir gerçek var gerçeği gören de var arkasında mercek var ve muhtelif sakıncalar geri kaç geri kaç, oğlancık senin de başın yanar ortada bir gerçek var memleket uyurgezer aldırma geldik oyuna kandır beni, kandırsana rezil kandırsana bu şarkıda kaan tangöze o kadar ağız dolusu bir rezil der ki..helal olsun. (kramerica, 20.03.2009 17:04) |
| 7. | dumanın iyi de bana ne den sonra akp ye ayar veren ikinci şarkısıdır. (true blood, 30.03.2009 04:01) |
| 8. | http://www.radikal.com.tr/... (emphatique, 12.04.2009 00:37) |
| 9. | pek bi anlamlı duman şarkısı.. anlayana tabi
(bkz: lem yelid ve löp yutar) (bkz: lafı götünden anlamak) (bkz: yobaz) (peyton, 17.04.2009 14:46) |
| 10. | duman'ın sözleri gayet de güzel ve anlamlı olan bir şarkısı.
kampanya başlatmışlar bu şarkı için,ayetlerle dalga geçiyorlarmış ya güya. bu kadar da koyun bu kadar da aklı olmayan bir ülkeyiz işte biz. nazım boşuna dememiş ya "koyun gibisin kardeşim ... " diye,boşuna dememiş işte. o kadar koyunuz ki ülkemize,atamıza küfreden soad'ın tişörtleriyle geziyoruz ama yobaz sistemi,işte bu koyunluğumuzu eleştirdi diye kendi grubumuza cephe alıyoruz. biz böyle bir ülkeyiz işte. selam olsun koyun kafalı sevgili yurdumun insanlarına. http://www.milliyet.com.tr/... "koyun gibisin kardeşim, gocuklu celep kaldırınca sopasını sürüye katılıverirsin hemen... " * (angelic lover, 13.05.2009 20:07) |