| 1. | esas olarak bir geçiştirme sözüdür bu kelime ve bazı insanların sinirine dokunur. (esdora, 09.08.2004 23:54) |
| 2. | sinir bozucu bir aşağılama kelimesi anlamına da gelebilir.
"neyse boşver sen bunları anlamazsın ya da seni ilgilendirmez" demek gibi. (esdora, 10.08.2004 00:22) |
| 3. | konuyu uzatmak istemiyormuş havası verse de aslında "biraz üstelesen daha neler çıkacak" anlamına da gelebilir. (dydm, 10.08.2004 05:54) |
| 4. | çarşamba geceleri pulp'ta çıkan grubun adı. grunge tarzında ve pek de güzel çalıyor keratalar. bir pearl jam çalıyorlar allah sizi inandırsın eddie sahnede sanırsınız, özellikle de black isimli şahsımın da çok sevdiği bir şarkıyı çok güzel çalıyorlar. haftasonu çıkmaları dileğiyle.. (vishnu, 06.02.2005 00:43) |
| 5. | bir funda arar şarkısı.. beni benden alır sözleri, düşündüklerimi yansıtmasından olsa gerek.
ağır aksak siler hayat yüzündeki tenindeki izlerini ve en zor da aklı evvel yüreğime anlatırım canımdan saydığımın içimi eze eze el olup sessiz gidişini anlamaz ki.. aşk öylece hazır olda durup ne seni beni beklemez ki biraz yürek biraz çaba ve gözün kara olmalı bir büyük can pazarı aşk sapasağlma çıkmalı hiç korkaklık dinlemez ki dinlemez ki.. ben büyük aşkların kadınıyım kimler geçti ayaktayım sende mi duracaktım boşver gitsin.. artık kurşunlara diziyorum yalan aşk oyununu duvarlara yazıyorum sonunu bitsin.. boşver zaten hayat beni hiç anlamadı ki.. boşver zaten.. ne söylesem.. neyse.... (beyaz, 17.05.2005 21:22) |
| 6. | sohbet sırasında karşınızdakinin sizi anlamadığını, hatta dinlemediğini farkettiğinizde, söyliyecek birşey kalmadığında,söylediklerinizin hiçbirşeyi değiştirmiyeceğini farkettiğinizde kullandığınız sözcüktür. (jassmine, 19.02.2007 16:40) |
| 7. | sende mi bende mi
her neyse her kimdeyse neyse.. (bkz: leman sam) (bkz: herneyse) (heliad, 19.02.2007 16:48) |
| 8. | artık cumartesi geceleri bronxta çıkan son grubun adı. pek profesyoneller yolları açık olsun (elodya, 22.03.2007 22:40) |
| 9. | ilk besteleri yeter ve hala ile gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış olan grup. vokalin sesi de bir harika. yolları açık olsun. (tanrim ben nerdeyim, 03.08.2007 13:47) |
| 10. | cümle sonlarında kullanıldığında genelde y ve s harfi vurgulanır ve uzatılır; neyyysse...
kıl olunan kişiye karşı ima amacı taşır. (işte, 03.08.2007 14:22) |