| 1. | otopsi anlamındadır, yani ölü organizmayı incelemek (greeen, 25.04.2004 19:05) |
| 2. | seneleeer önce robert plant ve jimmy page'in alt grubu olarak çıkan başarılı grup(tu) (nienna, 25.04.2004 21:15) |
| 3. | itü çıkışlı olduklarını öğrendiğimde çok şaşırdığım, bi zamanlar bizim okulumuzda da sanatçı adamlar varmış dedirten grup (mad jack the pirate, 25.04.2004 21:22) |
| 4. | "güneşin oğulları" isimli parçaları süperdir. (close2death, 25.04.2004 21:41) |
| 5. | mi kubbesi ve mp3.com'a ekledikleri bonus parçalarda * müzikal düzeylerinin doruk noktasına ulaşmış türk saykedelik rock grubu. itü'nün 98 şenliklerinde maçka kampüsünün bahçesinde 50 küsür kişiye verdikleri ve cem'in kendinden geçtiği konser unutulmaz. (vikartindur, 29.04.2004 01:25) |
| 6. | albümün iç kapağındaki yazı:
"kubbe ve mi uyandık. artık üşümüyoruz. kubbeyi farkettik. şaşırdık. dolaşmaya başladık. kubbeyi binlerce resim ve kabrtma süslüyor. yazılar da var. seyrediyoruz. dokunuyoruz. algılayamıyoruz. dört yanda dört yarık. güneş birinde doğup diğerinde batıyor. birkaç kez doğduğu yarıkta battı. kubbe mi dönüyor güneş mi? bugün de yukarıda kubbe, çevrede ufuktan başka hiçbir şey yok. duvarlar nerede? mi kubbeye ve bulabildiği tüm yüzeylere çarpıp kulaklarımızı dolduruyor. tek başına, ağır, rahatlatıyor. bazen çıldırıp başka seslerle üstümüze geliyor. henüz kaynağını bilmiyoruz. "kubbealtı" bize "tören"lerden fazlasını çağrıştırmıyordu önceleri. ama burası farklı. insanlar gelip yazıp çiziyorlar. ahşaptan iskeleler üstünde günlerce kubbeyle uğraşıyorlar. biz de katılıyoruz onlara. mi'ye ayak uydurmaya çalışıyoruz. sadece kazıyanlar var. eskileri ortaya çıkarıp öylece bırakıyorlar. yıkmaya gelenler bize de saldırıyor. yaralıyız. kubbealtı karışıyor, kararıyor. mi uzun zamandır yoktu ortada. yaralar büyüdü. yarıklar karardı. yaktığımız ateşler kendi yüzümüzü bile aydınlatamadı. fakat şimdi herşey eski haline döndü, mi burada. hiç yok olmamış galiba. peki biz? mi can çekişiyor. kubbe iyice silikleşti. kimseyi duyamıyorum artık. gözlerim kapanıyor. elimden düşeni farkediyorum. yere çarptığında cılız bir mi vererek parçalanıyor. duyduğum ilk mi'nin aynısı! ellerime bakıyorum. yerdekine bakıyorum. gevşiyorum. bitiyor muyum?" (vikartindur, 29.04.2004 01:34) |
| 7. | alm. die leichenöffnung; ölen bireyin ölüm nedeninin anlaşılabilmesi için 3 boşluğunun (kafa, göğüs ve karın) açılarak araştırılması faaliyeti. otopsi. (fempusay, 29.04.2004 09:50) |
| 8. | 1990'da cevdet erek (davul) ve erem tanyeri (gitar) tarafından kurulan, 1 yıl sonra umut gürbüz ve cem ömeroğlu'unun katılmasıyla tamamlanan ilk albümden sonra ikinci albümü çıkarıp, konserlere başlama gibi planları varken nedense bunu gerçekleştirmemişlerdir. (jellicle, 28.02.2005 01:51) |
| 9. | herşeyden önce itü çıkışlı değildirler. basçıları devamlı olarak değişmekle beraber aşağıda belirtilen üç isim yoklamalardan final vizelerini almışlardır.
cem ömeroğlu, kendisi ytü mezunudur cevdet erek, kendisi mimar sinan mezunudur tolga yenilmez, fizyoterapistir yanlız cem ve cevdet itü de müzikle ilgili olarak yüksek lisans olayına bir süre takıldı. en son olarak yanlarında kurbanın basçısı ve gene ytü den türker .... ile beraber uzun bir aradan sonra 17 mart 2005 tarihinde odtü'te konser vermişler (2004 yazında arkadaşlarının düğününde çalmış olmaları hariç) ve beraber birşeyler edebileceklerinin sinyalini vermişlerdir lakin cem'in bu günlerde vatani görevini ifa etmeye başlayacak olması gene kafaları karıştırmaktadır. (irc, 14.04.2005 16:07) |
| 10. | rock müzikte(hatta proagresif rock) türkiye'nin görebileceği en yüksek kaliteye ulamış bir grup(imiş). (my dying bride, 12.12.2005 18:33) |