| 1. | sözlüğe yeni katılan ist. hukuktan bir arkadaş..sözlüğe çok yararı olacak.şüpheniz olmasın..hoşgeldin dielim kendisine.. (vunrama, 12.09.2004 01:05) |
| 2. | akhilleusun özel yetiştirdiği,acımasız askerler. sadece öldürmek için varlardır. diğer askerlere göre kılık kıyafetleri de özeldir. shakespeare in troilos ile kressidasında bu askerler troya kahramanı hektoru acımasızca ve kalleşce sırtından öldürürler. (endoterm, 12.09.2004 01:28) |
| 3. | kullandığı sıfatlar, anlatım tarzı çok orjinal bu adamın. evet ya. (cyberboy, 15.09.2004 02:55) |
| 4. | bu insanların hikayesi bildiğim kadarıyla şöyle vuku bulmakta: bir adada ikamet eden bir kral savaşında birinde çok müşkül duruma düşer (ne kadar yüzeysel bildiğim belli değil mi?) ve zeusa yakarır. ordusu yoktur (veya vardır ama ölmüşlerdir bilmiyorum) ve ordu ister. karşılık olarak bir karınca kolonisi insana dönüşür ve ordu olarak hizmete girer. yunanca myrmid veya ona benzeyen bir kelime (harbi bi halt bilmiyormuşum) zaten karınca demektir. myrmidon da bu bağlamda "karıncadan olan" veya "karınca asıllı" gibi bir anlam taşısa gerektir. evet. (diskonnektus erektus, 15.09.2004 03:14) |
| 5. | zeusa yalvaran adam akhilleusun babası peleustur. myrmidonların yunanistanı istilası tarihte dor istilası ile aynı zamana denk gelmektedir. (tainakan, 15.09.2004 12:08) |
| 6. | ilk gittiğim zirvede direkt muhabbete girdiğim hatta sürekli güldüğümüz ilerki zirvelerdede sürekli ortamlara akacağımız değerli yazarımız... (2mi3, 10.10.2004 15:34) |
| 7. | sıcakkanlı,çok hoşsohbettir kendileri.gece gece çok güldürür,moralinizi yerine getiriverir. * * (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 13.10.2004 16:30) |
| 8. | bugün (15 ekim 2004) yazdığı girilerden yola çıkarak pasta yaptığına kanaat getirdiğim şahsiyet. (viola, 15.10.2004 16:59) |
| 9. | yaygın kullanımın aksine "mayrmidon" ya da "mirmidon", vs. şeklinde değil "mömidın" şeklinde okunmalıdır. ancak ö sesi, ö ile öö arasında 1,5 beden civarı olmalıdır. ayrıca (bkz: @212067) (myrmidon, 03.01.2005 22:31) |
| 10. | bowling zirvesi 2 de dahi tüm yazarlara isminin telaffuzunu öğretmeye çalışmış, rumuz maduru arı. daha zirvenin en başında başlayan müthiş muhabbetimiz ve arada "bana nickaltı gir ulaann" şeklinde yaptığı laf çarpıtma ile de gözüme girmiş açık sözlü, tatlı dilli eleman. bu sefer uzun kalamadım ama hemen yazımı yazıyorum kardeşim, ama sırf bu eksiği kapatmak için bi zirve de ben düzenleyeceğim... (tainakan, 08.01.2005 16:16) |