| 1. | kral arthur'un tek oğludur. beltane töreni esnasında kralın farkında olmadan kendi kız kardeşi olan morgaine** ile yatması sonucu doğmuştur, morgause tarafından yetiştirildiği için arthur'a büyük bir nefret besler. babasını devirmek için elinden geleni yapar, önce saraya sızar ve kendini gawain'in yeğeni olarak tanıtarak kralın güvenini kazanır, lancelot ve guinever arasındaki yasak aşkı ifşa eder, lancelot'u saraydan kaçmaya zorlar. sonraları gawain ile lancelot'un arasını açar. art niyeti anlaşılınca saraydan kovulur, bu kez de saksonlarla anlaşarak birliklerin başına geçer, arthur'a saldırır. o savaşta* birbirlerini öldürürler.
(bkz: mordred's song) (guenever, 06.04.2005 15:04) |
| 2. | ----------- the dark tower series spoiler---------------------
stephen kingin kara kule serisinde son silahşör roland ve kızıl kralın ortak oğlu. beyaz babasının(roland) laneti kızıl babasının(kızıl kral) veliahtıdır. rolandın en büyük düşmanlarından walter o'dimi öldürmüştür. bir bebeğin vücuduna normal bir insanın aklına sahiptir. yeterli enerjisi olduğunda animagus gibi örümceğe dönüşerek avlanır.... - henüz kitabı bitiremedim ondan başına ne geliyor bilmiyorum tam olarak. çok çok sonra gelen edit: hantal billy oy'u öldürdükten sonra roland tarafından öldürülüyormuş ben daha da önemli bir yerlere gelip roland'a baya baya düşman olabilir diye düşünmüştüm halbuki. (cursedpower, 02.04.2007 21:11) |
| 3. | (bkz: mordred s lullaby) (hayri potur, 10.05.2009 04:34) |