| 1. | başlık çubuğuna yazılıp ara denildiğinde
hede insan modeli şunu şunu yapan erkek modeli şöle böle erkek modeli gibi örnekleri ile arıların insanları tasvir etmede ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha açıklayan "kelime". (azureel, 07.05.2004 21:10) |
| 2. | (bkz. mod deli) (jethrotull, 01.09.2004 17:54) |
| 3. | (ara: modeli)
(bkz: ne desem boş) (omayra, 06.02.2007 19:14) |
| 4. | (bkz: insanları kategorize etmek) (portakalda vitamin, 22.07.2007 01:16) |
| 5. | görmekten, duymaktan sıkıldığım bir ek, böyle üzerine konuşulan insanlar sadece o vasıftan oluşan boş damacanalarmış gibi yaftalayan zattırı zutturu. (arph, 14.03.2009 00:10) |
| 6. | öeeh ama. üzgünüm; lakin bu kelimenin herhangi bir güruhu tasvir etmekte kullanılmasına duyduğum ikrahı başka türlü dile getirebilseydim, emin olun ki o yolu seçerdim.
x model cadillac olur mesela; ama arabası yolda bozulan kız modeli olmaz. olmaz abi. zaten sen "arabası yolda bozulan kız" diyerek bir tasvirde bulunmuşsun. gerisine ne hacet? içim şişti bu sıcak günlerde, asabiyetim hat safada. mektep medrese görmüş, mümkün mertebe mürekkep yalamış insanlarsınız hepiniz. biryerlerde dirsek çürütüyorsunuz ya da çürütegelmişsiniz. burda tevhid tedrisat söz konusu arkadaşım! adamı okutan hocaya, evde terbiye veren babaya söverler. yaparlar bunu. ben yapıyorum gocunmadan. daha canlı varlıkların modelleri olmayacağının, onların geliştirip, piyasaya sürülen varlıklar kapsamında bulunmadığının ayırdında değilsen başta sen olmak üzere sana bu aklı veren herkes de pastamdan payına düşeni alır. bitti. -imlâ hatası, düzeltilmesi gereken bir şeydir. evet.- (mevlüt şekeri hüznü, 01.07.2009 16:43) |
| 7. | en az nutella çılgınlığı kadar mide bulandırıcı tanımlama vurgusu, arkadaş az bi yaratıcı ol, o modeliyi eklemesen nolacak, çükün mü kısalacak? modeli aratma sonucunda ortaya çıkan sonuç (bulunan başlıklar: 1000 tane ) eski sevgili reytinglerini bile yalamış atmış, yeter lan başka ezberiniz yok mu sizin. (arph, 04.08.2009 13:09) |
| 9. | başlık açarken kolaya kaçanların en yakın dostu.
tamlanan olarak kullandıkları kelime. oysa ki günlük konuşma içerisinde insan modeli gibi bir ifade kullanmayız ama araba modeli olur. dedirten kadar salak bir kullanım. (calico jack rackham, 15.11.2009 23:12) |