itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

melek kara
1.okan bayulgen'in söyliyemediklerini söylemiş ,tercüman olmuş kişi.
(dragonfly, 29.01.2006 02:08)
2.sanırım kökü kara melek'ten gelen bir ironi.
(cerceve, 29.01.2006 13:56)
3.lerzan mutlu sevmeyen,hülya avşarı zeki bulan,mehmet ali erbili çok beğenen ve hergün izleyen kişi.bir anda nedensiz meşhur olmuş,kimi sitelerde adına methiyeler düzülmüş insan.tv ve internet aleminin bir anda meşhur olan varlıklarından.

(bkz: tebrikler)
(sycrone one, 29.01.2006 15:20)
4.bu havva kızımızı(narnia)dinlerken televizyon makinası'nda bizi mest eden şahsiyet. zekiyim, şöyleyim böyleyim diyen lerzan hanfendiyi bir güzel kalaylamış, bu kalayı da verirken bizi kendimizden geçirmiş, helal sana be dedirtmiş güzide bir ülkem şahsiyetidir. lerzan hanfendinin ne zekeriya'yı ısırmışlığını bırakmıştır, ne de sürekli gündemde kalmak için ona buna sataşmasını... o lafazan lerzan, seni seviyorum ben demiştir ama hanımkızımız 'senin beni sevmen umrumda değil' şeklinde cevap vermiş ve kıt akıllı sanatçımız(!)[paranteziçi ünlemi sanatçı sıfatı içindir, kıt akıl için değil] o zaman sevmiyorum demiş ve melek de ona, 'ne sevmen ne de sevmemen umrumda değil' şeklinde cevap vermiştir. lerzan hanfendi hiç bir şekilde melek hanımkızımızın taarruzlarına cevap verememiş, ancak telefon görüşmesi/bağlantısı bittikten sonra melek ve onun gibiler hakkında atıp tutmuştur. büyük ihtimalle yer yarılsa da içine girsem demiştir. ayrıca bu olaydan sonra bir şey daha dikkatimi çekti, genelikle bu şekilde, yani söyleyecek bir şey bulamayıp da, ona doğrultulan savaş oklarından korunmak için konuyu başka bir mecraya çevirmek isteyenlerin bir hareketiydi bu. okan hazretleri elindeki kağıttan sessiz bir şekilde okurken lerzan hanım araya girerek 'dışından oku da biz de duyalım' demiştir. bu da bir nevi başka bir mecraya yöneltme, göte girenin üzerindeki baskıyı başka bir istikamete meylettirme çabasıdır.
lerzan gibiler çabuk unutulur; ama melek gibiler her daim yanımızdadır.
(necmettin, 29.01.2006 15:39)
5.bu bayanın konuşması boyunca lerzan mutlu'nun tarafında bulunan okan bayülgen reklam arasından sonra lerzan mutlunun telefon konuşmasını kesmediğini öne sürerek kendisine küstüğünü belirtmiş, ''melek kara da ne hikmetse bu kadar konuktan sadece lerzan'dan nefret etmiş'' diyerek de u dönüşünde bulunmuştur, iyi de yapmıştır.
(mualla, 29.01.2006 15:44)
6.gaziantepli olması ayrı bir keyif olmuştur benim için.
(anfinindistortiondugmesi, 29.01.2006 16:08)
7.hay yaşa ya diye beni ekrana hayran hayran mutlu mesut baktıran genç arkadaşım.. gerçekten iyiyi ve kötüyü ayırmakta başarılı ve arama cesareti olmayan ya da aramayı istese de beceremeyen gerek duymayan ama içten içe gıcık olan bir çok insana çatır çatır tercüman olmuş güzel insan.. seni bir gün değil her gün tebrik ediyorum .. lerzan mutludan da nefret ediyorum.
(yati elena yati, 29.01.2006 21:42)
8.(bkz: herkes bir gün 15 dakikalığına meşhur olacak)

tarih:28 ocak cumartesi 2006
yer:kanal d stüdyoları
program adı:televizyon makinası
konuk kişi:lerzan mutlu
telefonla canlı yayına bağlanan kişi:melek kara

telefonla programa katılan melek kara lerzan mutlu'ya ayar üstüne ayar vermiştir. ayarları alan lerzan hanım, ben yine de sizi seviyorum diyerek ayar ustası melek kara'dan bir ayar daha almıştır;
-siz görmediğiniz birini nasıl sevebilirsiniz?

edit: melek kara'nın (evet ben de sevmem) lerzan mutlu'ya canlı yayında bu şekilde laf sokmaya çalışması ne derece ayarlılıktır tartışılır. ayarsız bir insanın türkiye'de anlık da olsa nasıl da meşhur olduğunu daha önceleri de görmüştük. benzerleri maalesef o kadar çok ki!
(gülümsün, 30.01.2006 17:38)
9."ayar vermek" kavramının pek zeka pırıltısı içermeyen mahalle cazgırı kıvamında sokulan lafları da kapsamına alacak kadar ayağa düşürüldüğünün göstergesi. duyan da melek kara normandiya çıkarması yaptı sanacak, öyle ilahlaştırılmış öyle übermensch kıvamına sokulmuş. ilginç.
(wondrous, 30.01.2006 17:41)
10.yüzünü görmeden aşık olanların, kendisinin ayar verdiği lerzan mutlu'dan ne farkı kaldığını -kendi kendime- sorguladığım insan. melek kara, kendisine 'seni seviyorum' diyen lerzan mutlu'ya 'yüzünü bile görmediğin bir insanı nasıl sevebiliyorsun' diye soruyor, ayarmatik deniyor birden, şakşaklanıyor, hemen arkasından aynı inasnlar tarafından yine yüzü görülmeksizin aşık olunuyor. pek güzel.
(otomatik kapı, 30.01.2006 22:11)
devamı
son