| 1. | babası* gibi şerrin gücüne boyun eğmeyen,iyiliğin simgesi.jediların nur tanesi,gül tanesi,obi wan'ın bir tanesi. (man on the moon, 28.06.2004 20:15) |
| 2. | jedi doğmuş insan (azwepsa, 28.06.2004 20:18) |
| 3. | kendi içinde bir dark side barındıran ancak bunu hemen hemen dizginleyebilmiş karakter. return of the jedida yaptığı graspla bunun sinyallerini vermiştir. hatta daha sonra expanded universe kitaplarında öbür tarafa geçip imparatorun klonunun sağ kolu bile olur bu eşşek sıpası. gene kurtulur bir şekilde o ayrı. (telperion, 11.07.2004 00:14) |
| 4. | (bkz. luke starkiller) (soruisareti, 11.07.2004 01:04) |
| 5. | 'imparatorluk askerlerinin elfeneriyle bizimi korkutacan lan' dediği ve onları bu dediklerin ziyadesiyle pişman eden jedi oğlu jedi. babasını da sevmezdim babasını öldüren evlada da taammülüm yok. (sidar, 12.03.2005 00:03) |
| 6. | episode 2 ve 3 ü izledikten sonra kanımca serideki en kötü jedi olarak tanımlayabileceğim , şapşal derecede dik kafalı , yeni baştan planlanıp oynatılması gereken rezil karakter.(anakin in oğlu böyle mi olucaktı yazık..) (zaknafein, 30.11.2005 09:53) |
| 7. | (bkz: velet) (sting, 17.12.2005 07:45) |
| 8. | malesef alemin en tırt jediyıdır. bir gecede jedi olduğu yetmiyomuş gibi efsanevi isimleri de umarsızca harcar (jabba the hutt, darth vader, nispeten de olsa palpatine) (radiokaos, 17.12.2005 09:36) |
| 9. | beni sinir eden, "darth vader'ın nasıl bu kadar ezik bir oğlu olabilir yahu?" sorusunu sorduran jedi' ın yandan yemişidir. anakin in eğitimi için yoda çok yaşlı derken sonra tükürdüğünü yalayıp 20 küsür yaşlarında beceriksiz, eli iş tutmayan, dandik, tiksinç luke skywalker ı eğitmiş galaxy e bir halt kazandırdığını sanmıştır oysa ki iyiyi de kötüyü de dengeleyen hep darth vader olmuştur.
darth vader ın da bence asıl intihar sebebi episode 6 da "benim nasıl böyle bir oğlum olabilir?" diye düşünmesindendir. şaka bir yana luke skywalker gerçekten gereksizdir. (bkz: olmaması gereken şey) (selenikom, 17.12.2005 12:39) |
| 10. | aslında hikayenin orjinalinde
jedi olacak çocuk kız olanıymış - (bkz: leia skywalker) ama daha sonra bundan vazgeçilmiş luke jedi olmuş (bkz: nerde kadın hakları savunucuları) ortaya da bu sonuç çıkmış. (bkz: küçük emrah) daha sonra lucas dayı karizmayı kurtarsın diye genişletilmiş evrende bu kardeşe bayağı sağlam işler yaptırmış ama nafile... bence de leia karakter olarak daha ağır ve sağlam. birini seç jedi yap deseler onu yapardım (anakin skywalker, 02.04.2006 10:09) |