| 1. | altın diyar anlamına gelmektedir. elfler batıya yolculuk ederlerken kurulmuştur. celebrant ırmağının kıyısında, ve khazad dum'un güneydoğusundadır. bilinen diğer isimleri; dwimordene, altın orman, lindorinand, lorinand ve lorien'dir.
silvan elflerinin anduin nehri'nin kıyısına kurduğu orman krallığı, celeborn ve galadriel buraya üçüncü çağ'da gelmişlerdir, ve kadim lord amroth'un kaybından sonra burayı yönetmeye başlamışlardır. "altın diyar" ismi, lorien'e özgü mallorn ağaçlarından gelmektedir, bu ağaçlar altın yapraklı olduğundan ülke de bu ismi almıştır. lorien, bu diyarın ilk ismidir.fakat sindarin dilinde çiçek anlamına gelen loth kelimesi , gönderme olarak eklenmiştir.kötülüğün giremediği tek diyar olarak bilinir ve öyle her elf de giremez buraya.hatta filmde böyle geçer: not idly do the leaves of lorien fall(aragorn) ha ayrıca alın bu da benden (bkz: elf olsam lothloriende yaşardım)* (odaman nehapak, 04.01.2006 00:12) |
| 2. | bir nightwish şarkısı. (trustno1, 04.01.2006 03:22) |
| 3. | elfwooddaki galerilerden birinin adı. (etipuf, 04.01.2006 03:23) |
| 4. | enya'nın 1992'de çıkardığı shepherd moons albümünün 9. şarkısı.
kısa olmasına rağmen piyano solosu çok güzel olan bir şarkıdır. (sükun, 02.10.2006 22:54) |
| 5. | lord of the rings - fellowship of the rings sountrack albümünün concering hobbits ile birlikte en güzel şarkılarından birisi. (dna, 21.10.2006 05:54) |
| 6. | bir kaç şarkısı dışında vasatı aşamamış iskoç müzik grubu. ama yine de eserlerine http://yar.hole.ru/... sitesi ile sahip olunabilir. (bkz: free) (l3, 18.11.2007 16:37) |
| 7. | ismi beleriand yıkımından önce orada varolan lorien'dengelmektedir (karyenass, 18.11.2007 16:53) |
| 8. | laurelindórenan'ın, altın orman'ın 3. Çağ'da genel olarak kullanılan ismi. (thecrimson, 18.11.2007 17:00) |
| 9. | eski adı laurelindorenan dır.
noldor elflerinden kral amroth un kurduğu ülkedir; kendisi nimrodel i aramak için gidip denizde kaybolmadan önce lothlorien in kalbi olarak anılan cerin amroth ta kalmıştır. (alternatif maliyet, 18.11.2007 17:00) |
| 10. | sözlüğümüzün yeni stili. daha önce kadim 2 kod adıyla eleştirilere açmıştım ve isim önerisi istemiştim. gelen mesajlar sonrasında adının lothlorien olmasına karar verdim ve o yönde ilerledim. umarım beğenirsiniz.
stilin isim babası: radiance görüşleriyle beni yönlendiren: gxix hata bildirimi: misuf ponpon kız: eksiksizuyum (camel, 18.02.2009 01:17) |