| 1. | yurdum insanının cinsel dürtülerle izlediği liseli kızların genel adı. nedense liselim deyince insanın aklına liseli bir erkek gelmiyor. ayrıca bir dönemin popüler araba arkası yazısı (giberling, 04.04.2004 15:37) |
| 2. | cengiz kurtoğlunun şarkısının adı. (tekne, 16.04.2004 15:55) |
| 3. | burhan çaçan'ın bir şarkısına konu olan öğrenci grubu.. (doaaa, 16.04.2004 16:20) |
| 4. | (bkz. liseli serap) (crownguard, 16.04.2004 16:48) |
| 5. | hakkında ayrıntılı bilgi için(bkz. http://www.liseli.zor.org) (invisibleruh, 16.04.2004 17:07) |
| 6. | kamyonların arkasına yazılan klişe söz (cashmere, 06.05.2004 23:27) |
| 7. | adı selim olanlara takılabilen kaçınılmaz lakap. (makaveli, 15.10.2004 00:00) |
| 8. | (bkz: itülüm) (excalibur, 24.10.2004 00:04) |
| 9. | (bkz: dolmuş yazıları) (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 24.10.2004 00:07) |
| 10. | liselim ı.mektup
aklıma geldin birden bire bırakıp gittiğimden beri ne yaptın? hala bana lanet yağdırıyor musun? yoksa özlem mi yakıyor içini beni unutamıyor musun liselim sana " artık yürümeyecek " dediğim günü kâbuslarında görüp sıçrıyor musun? gözlerine dolan yaşları saklamak için saf saf " toz kaçtı " demeni hatırlıyor musun? sınıfta sırana adımı kazımıştın liselim ben her zamanki gibiyim senden sonra bir sürü kızla çıktım hepsi çok güzeldi bilirsin zevkliyimdir liselim sahi senin ilk aşkın bendim galiba ne çabuk bağlanmıştın bana hala bağlısındır liselim bu düğümü sen çözemezsin eminim benim kitabımda geri dönüş yoktur bilirsin seninle güzel günler geçirdik bir ara ben de sevdim seni hala hoşuma gidiyorsun ama benden umudu kes derken bekleme sakın, çık, gez,toz.... liselim mutluluklar dilerim. liselim ıı.mektup merhaba liselim benden mektup alınca şaşırdın eminim dün akşam arkadaşlarla konuştum mektubum senin kırmış öyle mi? sanırım yanlış anladın senin kırmak değildi amacım sadece " benden hayır gelmez " demekti bana seni anlattılar, çok sevdiğini yoksa ben de seni sevdim mi liselim derdinden sigaraya başlamışsın geceleri hıçkırık tutuyormuş kendine acı liselim öl desem öleceğin kölem olmak istediğin doğru mu? bana taptığın doğru mu? şimdiye kadar böyle yanan olmamıştı bana korkuyorum korkuyorum sana âşık olmaktan sadık sevgin karşılıksız değil seni seviyorum liselim! liselim ııı.mektup hayır liselim nasıl bir kalemde atarsın beni ilk aşkını nasıl unutursun içime en büyük acıyı sen döktün benin düşünmekten yorgun düştüğün sesimin yerine yağmuru dinlediğin doğru mu? dost geceler de mi bir şey anlatmıyor sana dön bana liselim hatalı olduğumu biliyorum ve hala... sevdiğim sözlerin yalan söylediler liselim gururunu at, it bana ben yendim o düşmanı döndüm sana ya sen zarfta bir resim bulacaksın mutlu günlere dair hayır, yırtma onu, ne olur yırtma ne olur sırandan adımı silme düşün, çok düşün sen böyle değildin, beni geri al sana yalnız sana yalvarışım son seslenişim seni seviyorum liselim liselim ıv.mektup lütfen sus ve dinle ta başından başlayalım liselim ta ilk geceden oku ve yırt sana her şeyi anlatacaktım liselim o geceyi sen de hatırlıyor musun? gökte cilveyle göz kırpan ay, her yer karanlık sonumuz gibi yalnız bir şey vardı parlayan güzel gözlerin her şey geçmiş liselim on sene liselim dile kolay tam on sene beraber ne oldu ağlıyor musun liselim her şeyi hatırlıyorum elma çalmıştık komşunun bahçesinden ayakkabı vurdu diye ağlamıştın ayağına ne o gülüyor musun liselim mesutsun değil mi? mesut ol korkma gelmeyeceğim gelsem de görmeyeceğim radyoda şarkı var " gelin olmuş gidiyorsun " sonsuz hatıra bu mektubun içinde iki elem gözyaşı ne olur sakla onları biliyorum gazete okumazsın, bu sefer oku bir serseri intihar etmiş dudaklarında tek bir ses liselim, liselim, liselim........ (esdora, 13.12.2004 23:37) |