itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

lazarushadow
1.üçüncü nesil, nesildaş, yarma potansiyeli olan yazar...
(bkz: ilk girin ben olayım dedim)
(petrucciante, 07.01.2006 15:50)
2.varoluşsal tanımım...

lazarus_undershadows 'un kısaltmasıdır.

ölümden geri gelen lazarus'un, yani ölümün yaşamın bir kafa üstünden sarkaç misali sallanmasını çağrıştırmaktadır.
ölüm yaşamın gölgesidir,ve her zaman bir adım ötesinde bekler..
yaşamın lanetine karşılık ölüm karanlık bir mucizedir.
işte lazarus kendi gölgesinde bu mucizeyi tadarak yaşar.

"karizmatik ölüm, fahişe yaşamı beceren bir dama oyuncusudur. oyunda ya herşeyini koyarak varsındır, ya da yoksundur. bir kez seçimini yaptıktan sonra geri dönemezsin. ölümlü olan sadece kabuktur, ruhlar sonsuza dek yaşar evlat..." six feet under 2.sezon/1. bölüm

ayrıca;
(bkz: exodus)
(lazarushadow, 07.01.2006 16:12)
3.(bkz: lazarus long)
(keyif pezevengi, 07.01.2006 16:15)
4.(bkz: archbishop lazarus)
(zeus, 11.01.2006 00:21)
5.kovuğunda, kendi gölgesine çekilmiş hobbit.
(lazarushadow, 12.01.2006 14:09)
6.(bkz: @638633) kel ve kilolu bir babası olduğunu söyleyen yazardır. yazılmak isteyenlere nasihat: her erkek eninde sonunda babasına benzeyecektir.

büdüt: elbette her erkek babasına benzeyecektir eninde sonunda. kızlar da benzer biraz ama kel filan olmazlar yani. endişeye gerek yok. yani bilemiyorum. kel ve kilolu babası olduğunu beyan edince erkek olma zorunluluğu yokmuş ben buradan bunu anladım.
(choban, 21.01.2006 12:32)
7.isa'nın sesiyle değilse de, kendi sesinin kendini hayata çağırmasıyla yaşama geri dönmüş bir kederli şiir, lazarushadow. açık mavi denizlerde sefere çıkmaya karar vermiş, fırtınasız yolculuklar ümit eden bir denizci. umduğu sakin denize kavuşacak, umarım.
(lightblue, 20.03.2006 00:09)
8.(bkz: gölgelerin gücü adına)
(lazarushadow, 29.07.2006 22:57)
9.buaralar felsefi akımlarla bozmuş yazar kişi. bi adorno, bi sartre, bi derrida, kesmedi üstüne bir de nietzsche okumaya ve anlamaya kasmaktadır kendisi. allah'tan akıl fikir diliyoruz.
(lazarushadow, 26.12.2006 16:52)
10.uzun zaman görüşülmese de hep aynı şekilde değerli olan, hatırlandığında insanın yüzünde kocaman bir tebessüme yol açan canım arkadaşımdır.kalemine, zekasına, pozitifliğine, yarma potansiyeline hayran olduğum, herşeyin güzelini hakeden baldaştır.* çevirgendir, limoncuktur. *
(sarı saçlarından sen suçlusun, 11.03.2007 01:38)
devamı
son