| 1. | bana yakışıklılığı/güzelligi minimum normale yakın duzeyde olan kisilerin arasından;duruşuyla,tavırlarıyla,seçimleriyle vb(veya bakışlarıyla bile olabilir)çekici olanları ifade eden kavram (cymbeline, 01.05.2004 22:10) |
| 2. | hakkında yapılan şu tip geğiklere kıl oldugum sözcük:
-tipe bakk!kızım çocuk çok çirkin ya boşver derim ben -.. -ha yakışıklı diil ama karizmatik diosan bilmioourm..ama yinede ii düşün derim nereye kadar dayanılır yaani! -s*ktr git başımdan frikiksu* (cymbeline, 01.05.2004 22:10) |
| 3. | (bkz. kral gibi hissedersen kral sensindir) (invisibleruh, 01.05.2004 22:11) |
| 4. | 1.derece terfi:ekol
2.derece terfi:idol böyle gider(bkz. nereye kadar) (cymbeline, 01.05.2004 22:13) |
| 5. | (bkz: jack sparrow.) (gertaugh, 03.04.2005 00:33) |
| 6. | bu sıfatın yakıştırıldığı kişiler aslında bir nevi bankamatik gibidirler (nedense bana hep bunu çağrıştırmıştır). dürttükçe içleri boşalır, sonra da bakarsınız ki geçici olarak servis dışı olmuşlardır. yerinde ağır gibi görünmekle beraber hassastırlar, iki tekmeyle dağılırlar. cafcaflı monitörleri ve parlak ışıkları olan atm cihazları misali olan bu varlıklar aslında özünde dangalak olup fazla abanınca "biip, biip" sesinden başka bir üretkenlik katmazlar hayata...
kıssadan hisse: görünüşe aldanmayın. edit: işbu giri, karizmatik nikli yazar sözlüğe katılmadan önce yazılmıştır; kendisine atfen bir eleştiri veya karalama yoktur. (eksiksizuyum, 19.06.2006 23:50) |
| 7. | eski yunanca da "tanrı vergisi yeteneklerle donanmak" manasına gelen kelime... (killer queen, 22.06.2007 23:33) |
| 8. | www.karizmatik.nl diye sitesi bile var.. (zeynepp, 22.06.2007 23:35) |
| 9. | futbol hakkında bildiğim her şeyi kendisinden öğrendiğim yazar. sevgi pınarıma ne zaman tıklasam, maçların sonuçlarıyla ya da maçlarla ilgili yorumlarına denk geliyorum mutlaka. hoşuma gidiyor mu? elbette. o olmasa gündemden geri kalacağım bile diyebilirim. seviyorum kendisini. koca adam.* (andromeda, 11.09.2007 22:39) |
| 10. | asıl anlamının kitleleri peşinden sürükleyen olduğunu öğrendiğim yıllarda dumura uğramıştım. hele de adolf hitler'in karizmatik olduğunu öğrendiğimde.
edit:yazar olan karizmatik insana da buradan selam ederim. (sylvia manson, 11.09.2007 23:45) |