itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

kaleydoskop
1.sadece pink floyd ve müziğiyle eşleşebilecek bir oyuncak. yapımı çok kolaydır aslında, biraz sokağa inmekle başlar herşey, sonra her sokakta oynayan çocuğun karşısına çıkabilecek birkaç basit malzeme toplanır ve yapılır..
(vikartindur, 04.07.2006 19:05)
2.joe black adlı filmde de bu çok şeker aletlerden bahsetmişlerdi.
(jonpromie, 04.07.2006 19:07)
3.(bkz: kaleidoscope)
(soldier in the army, 11.01.2007 09:50)
4.içi pırıl pırıl, değişik yansımalarla dolu bilimsel bir oyuncaktır.
içinde en az üç ayna olan bi silindirin uç kısmındaki iki cam yüzey arasında renkli küçük cam parçacıkları bulunur ve silindir ışığa doğru tutulup çevrildiğinde aynalara çeşitli şekiller yansır parlak renklerde. silindir çevrildikçe yeni bir görsel güzellik ortaya çıkar.
şimdilerde adı yeniden duyulmaya başlamış olan bu nostaljik oyuncağı bulmak pek mümkün değilse de yurt dışında çok yüksek fiyatlarda değişik tasarımları üretilmektedir.

ayrıntılı bilgi için;

http://www.kaleidoscopesusa.com/...
(kaleydoskop, 19.02.2007 23:34)
5.(bkz: a kaleidoscope of mathematics)
(bilgez, 25.02.2007 19:11)
6.ne kadar yalnızlığı ile dans etse de, kalabalık düş şehirleri var içinde. bazen izin verir şehri dolaşmamıza rehberliğinde. bazense geçici olarak kapatır kendini. kapatması ziyaretçilerin verdiği kirlilikten değildir. yeni hayalleri, yeni düşleri yoğurmak içindir. bazen bir tablo çizer, bazen bir şiir yazar...ne yaparsa yapsın o ince fikirli, güzel düşünceli insan olarak yansıtır kendini. kendisi de oyuncağında tanımı gibi; içi pırıl pırıl, renkli yansımalarla dolu. bir parça da bana kattıysa ne mutlu arkadaşıyım diyene.

(bkz: dancing with yourself) *
(bkz: beni kör kuyularda merdivensiz bırakma)
(bkz: mor yel)
(soldier in the army, 01.03.2007 22:25)
7.@1200590 nolu girisi ile beni pek bir eğlendiren 4.nesil yazar,nesildaş.
(pandalari koruyalim, 23.04.2007 19:26)
8.aklından geçenle ağzından çıkan bir, boyalarla kendi dünyasını yaratan, güler yüzlü, güzel biri. candır, canımdır. ama biraz da inatçıdır. içinden gelmedikçe hiç oynamadığı oyuncağını bile paylaşmaz.

- ben de oynayabilir miyim?
- olmaz!
- benim de kaleydoskop'um olacak bi gün. nasıl, güzel mi?
- çok güzel! nıhahaha.
- bi kere baka......
- aklından bile geçirme!

vazgeçtim, canım değildir.
(stairway to heaven, 02.05.2007 18:45)
9.kendisine yavşamaya çalışanların tek cümlede iliğini kurutur. tam bir erkek düşmanıdır, erdener abi'dir.

zavallı erkek: ne tür resimler yapıyorsun?
kaleydoskop: merhaba önce!
(stairway to heaven, 06.05.2007 07:47)
10.ressam bir ev hanımıdır.

- eyvah, fırçaları tinerde unutmuşum. mahvolmuş uçları.

(bkz: yemeği ocakta unutmak)
(stairway to heaven, 22.05.2007 05:50)
devamı
son