itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

joe lynn turner
1.çok büyük gruplarla çalışıp çok iyi yerlere gelemeyen mükemmel ses.deep purple,rainbow,malmsteen ve kısa bir dönem black sabbath vokallerini üstlenmiştir.bu güzelim sesle kimselere yaranamaması ilginçtir.malmsteen'le verdiği live in leningrad(bkz: trial by fire) konserini gördükten sonra müziğin adaletinin olmadığını anlamışımdır.turner hala ayaktadır ve glenn hughes'la birlikte bangır bangır rock yapmaya devam etmektedir.
(floydzede, 27.10.2005 17:23)
2.2005 yılında çıkardığı the usual suspect albümüyle hala çok feci rock yapmaya tam gaz devam eden efsane vokallerden biri.
(şimdilikkararveremedim, 01.02.2006 16:40)
3.amerikan rock ındaki new jersey gırtlağına sahip eşsiz müzisyenlerden. bizde adanalı rock? çılar varya sesi birbirlerine benziyen, new jersey de öyle işte.
(bkz: jon bon jovi)
(bkz: bruce springsteen)
(petersellers, 01.02.2006 18:29)
4.dün ntv nin canlı yayın konuğu olmuştur kendisi.soundwave 2006 organizasyonunda cem köksal la türkiye yi turlayacaklarmış.programda deep purple,malmsteen,rainbow dönemlerinden kesitler verildi ve kendisinden çalıştığı müzisyenler hakkında görüşleri alındı.blackmore dan teklif geldiğinde tek odalı bir evde yaşadığını ifade etti ve değil vokal her türlü işi yapabileceğini açıkladı.blackmore idolü,klasik müzik sevdası yüzünden de malmsteen en haz aldığı gitaristmiş kendilerinin.
(floydzede, 28.04.2006 10:56)
5.cem köksal'ın girişimleriyle türkiye de ilk defa bir türk grubuyla turneye çıkacak olan efsane şarkıcı'ya konserlerde davulda alpay şalt,basta çağatay ateş eşlik edecek.bazı şarkıcılarımız hala yurtdışına açılmanın hayallerini kursun,yapan yapıyor.mr.joe lynn turner kulaklarımızın pasını hem shaftta hem de kemancı da söylediği 2 parçayla sildi,konserlerin nasıl geçeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
(şimdilikkararveremedim, 02.05.2006 13:19)
6.orkestranın cem köksal'a ait olması nedeniyle cem köksal'la çalacak olan, yanına da şebnem ferah'ı alıp güzel ülkemizin güzel illerini dolaşıp, kulaklarımızn pasını silecek olan eski deep purple vokali.*
(vera, 02.05.2006 19:36)
7.röportajlarından anlaşılacağı üzere cem köksal a virtüöz muamelesi yapmaktadır.
(floydzede, 03.05.2006 23:54)
8.mütevazi kişiliğiyle de görev aldığı gruplarda sevilen bir isim olmuştur.hatta rainbow a katıldıktan sonra idolü blackmore a şunları söylemiştir:''ben sadece şarkıları en iyi şekilde söylemeye çalışırım,hiçbir şekilde işine karışmam''.kısacası blackmore gibi,malmsteen gibi hatta jon lord gibi kaprisli müzisyenlerle çalışmak da herkesin harcı değil.
(floydzede, 12.05.2006 06:55)
9.(bkz: difficult to cure)
(floydzede, 01.06.2006 23:33)
10.second hand life albümünü dinlerken, rainbow'un yeni bir albümüyle tanışmışım havası veren, mütevazi ötesi büyük vokal. pek de kompleksiz. cem köksal ile çıkarttıkları dvd'yi evire çevire izliyorum.

yaz sonunda tekrar türkiye'ye gelip cem köksal ile dünya pazarına sürmek için bomba bir albüm hazırlayacakmış.
(bloodine, 02.06.2007 12:16)
devamı
son