| 1. | (bkz: olasılıksız) (neverwinter nights, 11.12.2006 02:11) |
| 2. | adam fawer'in şansı, tesadüfü ve hayatın enteresanlığını anlatan bir solukta okunabilecek kitabı. (neverwinter nights, 11.12.2006 02:12) |
| 3. | ayşe şirin okyayuzun çevirdiği bir adam fawer kitabı.okudum ve herkese tavsiye ederim... (yoyo teşekkür etmene gerek yok, 18.01.2007 03:33) |
| 4. | orjinal adı improbable olan kitap. kitabın içeriği chuck palanhiuk un eserlerine benzese de dili hiç de onun gibi çarpıcı değil sıradandır. çok sürükleyici olmakla birlikte kuantum fiziği, görelilik kuramı, heisenberg kanunu, psikoanalitik yaklaşım, olasılık, maxwell, laplace, newton kanunları, termodinamik yasası ve daha bir çok kanun ve kurallarının başarılı entegresiyle inanılmaz sonuçların çıkarıldığı hayret verici kitap. (jimela morrison, 05.02.2007 21:25) |
| 5. | ilk sayfadan itibaren okuyucuyu saran bir kitap, çünki çok ilgi çekici konulara parmak basıyor. edebi olarak çok şey beklemeden okunursa çok büyük bi keyif vermesi, hele ki bu tarz olasılık hesaplarına azıcıkta olsa ilgi duyuyorsanız içindeki bilgiler sizi çok ama çok şaşırtacak. ilk sayfa bir poker masasında başlıyor ve esas oğlanımızın texas hold'em oynarken yaptığı hesapları görünce pokeri bunları hesaplayarak oynamaya çalışabilirsiniz ama pek tavsiye etmem şahsen denedim ki ortalamanın üzerinde bi matematiğe sahip olsamda sadece kafam daha çok karıştı.
(bkz: süperzeka olmadığının farkına varmak) (leonard shelby, 17.02.2007 23:33) |
| 6. | olasılık, quantum fiziği, insan fizyolojisi ve felsefenin bolca macera ile harmanlandığı inanılmaz sürükleyici, nefes nefese okunan film tadında büyüleyici bir kitap. kitap ilerledikçe okuma ve seyretme eylemleri arasındaki farklar kayboluyor. kendinizi kitabın içindeymiş gibi hissediyorsunuz. üstelik pek çok matematik ve fizik hocasından dahi iyi olasılık ve quantum fiziği anlatıyor.
http://www.improbablebook.com/... (chrystal, 16.03.2007 22:15) |
| 7. | da vinci'nin şifresi tadında son derece sürükleyici; ancak bir süre sonra unutulacağını düşündüğüm kitap. yine de bence okunması lazım; zira anlatmak istediğini, ki bence ana karakterin özelliği bu, gayet güzel anlatıyor.
bir de ana karakter david caine ile lost'taki desmond'un sahip olduğu iddia edilen güç bayağı benziyor gibi geldi bana. (twinkle, 16.03.2007 22:35) |
| 8. | (bkz: kozmik haydutlar) (the killer, 05.04.2007 13:00) |
| 9. | ele aldığı konular açısından çok ilgi çekici olan, insanda hep merak uyandırmış, hala da uyandıran, evrenin sınırlarına da değinmiş konusu yüzünden çok sattığına inandığım kitap. fizikle ilgili kısımlar baya hoşuma gitti. filminin çekileceğine kesin gözüyle bakıyorum nedense. güzel kurgu deyip bitirmek isterim. (stewartgilligangriffin, 07.07.2007 15:45) |
| 10. | allah için sürükleyici, ama onun dışında pek çok eksiği olan kitap. konusu vs. hakkında zaten yazılmış olan şeyler yerine bahsettiğim eksikliklere değinelim:
kitap, olasılık teorisiyle başlıyor ve olasılık mevzuları hakkında birkaç ilginç veriyle yazar, okuru öyküye dahil etmeyi amaçlıyor. yalnız bu konuda, çok önemsemediğim ama gözden kaçmayan bir ayrıntı var; dünyanın göktaşı çarpması sonucu yok olma olasılığıyla ilgili kitabın yanlış bir iddiası söz konusu. ama esas sorun şu ki, kitaba adını dahi veren bu olasılık mevzusu, kitabın ilerleyen bölümlerinde kendine pek yer bulamıyor ve çok daha başka bilim alanlarına kendisini bırakıyor. bu da kitabın aslında ne anlatmak istediğinin pek de belli olmadığını gösteriyor. laplace'ın şeytanı, tıpkı platon un mağarası, ryle'ın* üniversitesi, schrödinger in kedisi, descartes ın cini gibi bir alegoridir ve laplace, bu şeytanı tüm kanunları bilen olarak tasvir etmiş, şeytanın tüm kanunları bildiği takdirde geleceği öngörebileceğini söylemiştir. yani laplace'ın şeytanı diye bir "varlık" söz konusu değildir. gelgelelim, olasılık teoreminden yola çıkıp bambaşka diyarlara akan kitapta böyle bir "varlık", hatta insan söz konusu ve adından olasılık teorisi üzerine kurulmuş bir kitap gibi dursa da, kitap aslında bu saçma ve komik laplace'ın şeytanı yorumu üzerine kurulu. fizikçi, hele ki kuantum fizikçisi hiç değilim ama eminim bir fizikçi bu kitabı okusa kendini laplace'ın yerine koyar ve laplace'ın şeytanını başka bir tarafından anlayan adam fawer kişisine anladığı yerinden gülerdi. kısacası, zevkle okunan ama bu gibi ölümcül hataları nedeniyle şiddetle tavsiye edemeyeceğim bir kitaptır kendisi. birkaç ay önce 3. basımını okuduğum ve şu an 10. basımın piyasada olduğu da düşünülürse, holivuddan bir cengaverin üzerine atlaması an meselesi olarak görülebilir. (ksilofon, 18.07.2007 19:54) |