| 1. | norman holter tarafından geliştirilen, kalpten kaynaklanan tüm ritm bozukluklarını tespit etmekte kullanılan kayıt cihazı. gün içi kalp ritminizin ölçülmesi için, 24 saatinizi vücudunuzda bununla takılı şekilde geçirirsiniz, bir çeşit taşınabilir ekg cihazıdır. (depresif, 06.02.2008 13:34) |
| 2. | taktırdıktan sonra günlük hayatınıza devam etmeniz kesinlikle önerilir. yoksa işe yaramaz. mesela ben günde bir paket sigara içmeme rağmen holterin takıldığı gün hiç sigara içmedim. her gün en az 2 kilometre yol yürürken, o gün evin içinde bile yürümedim vs. e hal böyle olunca holter sonucum normal çıktı. halbuki çok hastayım. her an kalp krizinden ölebilirim.
(bkz: ölmeden önceki son sözler) (a perfect tool, 06.02.2008 14:03) |
| 3. | her ne kadar normal hayatı devam ettirmek gerekse de bu cihazla, cihazın yarattığı gerginlik yüzünden şahsen ben devam ettiremedim. kazağımın bitim yerinden bi ton kablo çıkmış, herkes bana bakarken bir hayli zor oldu..aygıtın bu psikolojik baskısının yanı sıra, kendisinin de fiziksel olarak baskısı var zaten...o yapışan şeyler vücutta gerilmişlik hissi yaratıyor ve normalde, normal hızda yaptığınız eylemleri daha yavaş yapıyorsunuz. ee dolayısıyla da zorlandığınız bir anda vuku bulacak şey yavaş yaptığınız için olmayabiliyor..gene de norman holter sağolsun, çok akıllıca bir buluş...ben, bırak aygıtı yapmayı böyle bir amacı olan bir şeyi düşünemezdim bile... (bkz: analar neler doğuruyor) (divine spleen, 19.03.2008 21:18) |
| 4. | ekg sonuçlarını direk flash belleğe yazan versiyonları mevcuttur.elektrotlar yüzünden takıldığı süre zarfı içerisinde vücutta acı,kızarıklık ve tahriş hissi olabilmektedir...
cihaz takılmadan önce malum duş,banyo gibi ihtiyaçların giderilmiş olması önerilir. (legatus, 19.03.2008 21:47) |