| 1. | (bkz: armağan) (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 23.10.2004 19:36) |
| 2. | insanları mutlu kılan, mutlu kılınan insanları gördükçe sizin de mutlu olmanızı sağlayan her türlü araç gerece verilen isim, niteleme.
özellikle çocukların o küçücük gözlerindeki sevinç parıltısını görmeye değer kılan nesneler bütünü. (r feynman, 23.10.2004 19:43) |
| 3. | seçmesi çok zor olan şey. arkadaşının doğum günüdür ve sen istanbul'dayken o ankarada'dır... kara kara düşünürsün ne alsam diye. (aqua, 28.12.2004 01:01) |
| 4. | bir kadın ismi. (artemisia, 30.05.2006 21:52) |
| 5. | (bkz: ayrılığın hediyesi) (kaleydoskop, 06.06.2007 00:48) |
| 6. | gönül akkor 1994 yılında dönüş albümünde, özcan deniz aynı ismi taşıyan 2007 çıkışlı albümünde söyledi.
beste elias rahbany, ziad rahbany söz sezen aksu. ben hayat hırsızı, sevgi arsızı dolaştım aşktan aşka yoruldum artık kalbimi satsam olmaz yerlere atsam olmaz ben bu gönül işinden usandım artık gel gör ki şu aklım bir sende kaldı bu deli bir iz senden aldı sana bir hediyem var şu kırık kalbim yüreğine sar sakla benim için bir küçük hatıra kabul et benden kalbimi gönderdim söküp yerinden.. (sezenehir, 02.08.2007 20:40) |
| 7. | baştan savma alınmaması gereken, öyle yapılacaksa hiç alınmaması gereken bir şeydir hediye. o nedenle iyi tanıdığınız birine almak çok daha kolaydır ve daha yaratıcı olabilirsiniz böyleyse. çok özel bir şeydir. çünkü sonsuza dek saklanabilme özelliği vardır. herşey gelip geçicidir. düşünceler, hisler.. ama hediye hep saklanır. bir gün sakladığınız yerden tesadüfen çıktığında eski anıları canlandırır.. (karamelize ekmek, 10.09.2007 19:23) |
| 8. | su gibisin canıma.. su ne eder insana? suyu anlayabilmek için susuzluğu bilmek gerek ama..
kurumuş dudakların öyle bir ızdırap verir ki , her yutkunuşunda bir yudum suya canını verebilirsin o anda. ben sana susadım işte öyle bir çölde. geçmiş, gelecek, an nerde olmuş olursa olsun bu can hep sana susamış be gülüm.adını koymamışım, bilmiyorum ki su olduğunu.istiyor ama nerde olduğunu da bilmiyor. bedenin iflas edercesine susuz kalırsın ya.ruhum tam da öyleydi seni tanımasaydım. ben ki tanıdığın kadarıyla hayatı severim. hayatımdan vazgeçmeyi de düşündüm ciddi ciddi sonra işte tam o takatin sıfır olduğu yerde bulursun ya su kaynağını yaslarsın dudaklarını kana kana içersin bedenin de ruhun da can bulur ya yeniden süprizdir, mucizedir orda o suyu bulmak hediyedir o suyu bulmak. hediyedir seni bulmuş olmak. (silversilver, 04.10.2007 11:55) |
| 9. | özel gunlerde (dogum gunleri haric) alındıgı zaman en cok kapitalizmi, gunun birinde kafaya esip alındıgında en cok eşi dostu yari anayı babayı mutlu eden şey. (senior prisoner, 02.11.2007 23:25) |
| 10. | süper bir olay. canavar gibi paket açmaya itiyor insanı. mis mis. (maia, 19.12.2007 15:38) |