| 1. | metallicanın reload albümünündeki en kral parçalardandır kendisi,
dolls of voodoo all stuck with pins one for each of us and our sins so you lay us in a line push your pins, they make us humble only you can tell in time if we'll fall or merely stumble but tell me can you heal what father's done? or fix this hole in a mother's son? can you heal the broken worlds within? can you strip away so we may start again? tell me, can you heal what father's done? or cut this rope and let us run? just when all seems fine and i'm pain free you jab another pin you jab another pin in me mirror, mirror upon the wall break the spell or become the doll see you sharpening the pins so the holes will remind us we're just the toys in the hands of another and in time needles turn from shine to rust but tell me can you heal what father's done? or fix the hole in mother's son? can you heal the broken worlds within? can you strip away so we may start again? tell me, can you heal what father's done? or cut this rope and let us run? just when all seems fine and i'm pain free you jab another pin you jab another pin in me jab it blood for face sweat for dirt three x's for the stone to break this curse a ritual is due i believe i'm not alone shell of shotgun pint of gin numb us up to shield the pins renew our faith which way we can to fall in love with life again to fall in love with life again to fall in love with life again to fall in love to fall in love to fall in love with life again so tell me can you heal what father's done? or fix the hole in mother's son? can you heal the broken worlds within? can you strip away so we may start again? yeah, tell me, can you heal what father's done? or cut this rope and let us run? just when all seems fine and i'm pain free you jab another pin you jab another pin in me oh yeah no more pins in me, yeah no more, no more pins in me no more, no more pins in me no more, no more, no more no, no, no (dr conners, 13.03.2004 18:41) |
| 2. | itü bilgisayardan geçen sene mezun olan arı. hayırsız çıktı, aramaz, sormaz o ayrı...* (radula, 31.10.2004 17:07) |
| 3. | james* in anne babasından ne kadar çektiğini gösteren, aile sorunları üzerine yazdığı son parça.
zannedersem kendi ailesini kurduktan sonra bu içsel huzursuzluktan kurtuldu. (bkz: canım benim) (selenikom, 25.06.2006 14:17) |
| 4. | kayıdında 3 gitar kullanılmış parça. (lord hypnos, 23.01.2009 23:19) |
| 5. | outlaw torn un devamı gibi gibi gelir bana hep.kesinlikle dinlenmesi gereken enfes bir şarkıdır.metallicanın eski tarzından uzak bir şarkı olmasına rahmen çok kaliteli bir yapımdır ve sözleri mükkeml olan şarkıdır. (dmnlksm, 31.03.2009 17:32) |
| 6. | babaların en vurucu şarkılarından biri. meali ise;
evet voodoo kuklaları iğnelerle dolu her birimiz ve günahlarımız için birer tane demek bizi sıraya dizdin batır iğnelerini, bizi alçakgönüllü yapıyor bu yalnızca sen bilebilirsin zaman içinde düşeceğimizi mi yoksa yalnızca tökezleyeceğimizi mi? ama söyle bana babamın yaptıklarınnı iyileştirebilir misin ya da bir ana kuzusundaki bu deliği kapatabilir misin? İçteki kırık dünyaları iyileştirebilir misin? Çıkartıp atabilir misin onları yeniden başlayalım diye? söyle bana babamın yaptıklarını iyileştirebilir misin ya da bu ipi kesip kaçmamızı sağlayabilir misin? tam her şey yolunda gibiyken ve ben acıdan kurtulmuşken bir iğne daha batırıyorsun bir iğne daha batırıyorsun bana ayna, duvardaki ayna büyüyü boz ya da kukla ol İğneleri sivrilttiğini görüyorum delikler biza anımsatsın diye oyuncaklar olduğumuzu yalnızca bir başka oyuncağın elinde ve zamanla iğneler parıltılarını yitirip paslanıyor ama söyle bana babamın yaptıklarını iyileştirebilir misin? ya da bir ana kuzusundaki bu deliği kapatabilir misin? İçteki kırık dünyaları iyileştirebilir misin? Çıkartıp atabilir misin onları yeniden başlayalım diye? söyle bana babamın yaptıklarını iyileştirebilir misin ya da bu ipi kesip kaçmamızı sağlayabilir misin? tam her şey yolunda gibiyken ve ben acıdan kurtulmuşken bir iğne daha batırıyorsun bir iğne daha batırıyorsun bana batır onu yüz için kan pislik için ter taş için üç x bu laneti bozmak için bir ayin gerek yalnız olmadığıma inanıyorum av tüfeğinin fişeği bir bardak için uyuştur bizi iğnelere siper etmek için İnancımızı yenile olabildiği şekilde yaşama aşık olabilelim diye yaşama aşık olabilelim diye yaşama aşık olabilelim diye aşık olabilelim diye aşık olabilelim diye yaşama aşık olabilelim diye yeniden Öyleyse söyle bana babamın yaptıklarınnı iyileştirebilir misin ya da bir ana kuzusundaki bu deliği kapatabilir misin? İçteki kırık dünyaları iyileştirebilir misin? Çıkartıp atabilir misin onları yeniden başlayalım diye? söyle bana babamın yaptıklarını iyileştirebilir misin ya da bu ipi kesip kaçmamızı sağlayabilir misin? tam her şey yolunda gibiyken ve ben acıdan kurtulmuşken bir iğne daha batırıyorsun bir iğne daha batırıyorsun bana ah, evet artık iğne istemiyorumiçimde, evet artık istemiyorum, artık iğne istemiyorum içimde artık istemiyorum, artık iğne istemiyorum içimde artık istemiyorum,artık istemiyorum, artık istemiyorum hayır, hayır, hayır (ses işçisi, 08.06.2009 23:23) |
| 7. | metallica'nın neredeyse tüm şarkılarını dinlediği halde bir şekilde arada kalmayı başarmış ilk defa dinleyip sözleriyle olsun vokaliyle hasta olunan ne varsa eskilerde var ulan diye düşündürmüş metallica eseri.
just when all seems fine and i am pain free you jab another pin you jab another pin in me... (i am a man who walks alone, 24.08.2009 00:43) |
| 8. | "inancımızı tazele ki yeniden hayata aşık olabilelim"
bu bir insanın başarabileceği bir şey midir yoksa insanüstü bir yürek mi gerekir? (sirona, 14.10.2009 21:40) |