| 1. | türkiye'nin en saygın sosyoloji profesörü. bir dönem boyunca burdan kalkıp yıldız teknik üniversitesinde derslerini dinlediğim, uçsuz bucaksız bilgi kaynağı. onun gibi bir deryadan bir damla etkilenmişsem ne mutlu bana dedirtecek kadar etkileyici bir bilgi hazinesine ve anlatım gücüne sahiptir kendileri. (dr conners, 25.03.2004 01:51) |
| 2. | http://www.kongar.org/ (dr conners, 25.03.2004 01:53) |
| 3. | bu kişinin birazcık ters bir insan olduğunu duymuştum.belki yaşı itibariyle.herneyse.ben kendisini çok severim.güsel noktalara değiniyor genelde kitaplarında.güsel çıkarımları var.huntington felsefesi ile ilgili baya bir araştırma yapıp,kitaplarında da adı geçen felsefeye değinmiştir. (stars giggle meh every nite, 11.03.2005 16:10) |
| 4. | gün itibari ile ntv'de mehmet barlas'la yaptığı ab programında takdirimi kazanmış şahsiyet. barlas'sa bi okadar küçülmüştür gözümde.. rıdvan dilmen - ahmet çakar tartışması üslubunda giden programda keşke sadece emre kongar olsaydı da popülist söylemleri ile barlası dinlemek zorunda kalmasaydık...* (napoleon, 03.10.2005 23:00) |
| 5. | tv de mehmet berlas ı ve okan bayülgen i hallaç pamuğu gibi atan zeki bilgin . şöyle ki ;
emre kongar okan bayülgenin ntv deki programına katılır. -hoşgeldiniz emre kongar . -hoşbulduk okan bayülgen -siz herşeyi bilirsiniz ..... bu lafın ardından okanın ağzına laf tıkılır -herşeyi bilirsiniz demek karşındakini küçültmektir okan bayülgen kelimelerinizi iyi seçin !!! okan mor.. (forvet, 28.10.2005 11:48) |
| 6. | türkiyede haddini bilmeden davranan o kadar gereksiz medya maymunu varki bu adama ukela diyen ,götü kalkık diyen herkes çarpılır. yaptığı ukelalık ki bu subjektif bir yorumdur, düzeyli ve gereklidir. vizyonu ve bilginliği ona bu lüksü vermektedir ve en azından mehmet barlas şakşakcısından daha inandırıcı ve sempatiktir. (forvet, 28.10.2005 11:55) |
| 7. | (bkz: kızlarıma mektuplar) (viola, 08.12.2005 19:20) |
| 8. | anadoluya giriş tarihimizi bir öğrenciye sorup cevap alamadığında çıldıran, yıldız teknik üniversite'sinde "sosyoloji" ve "türkiye'nin toplumsal yapısı" derslerini veren,eski kültür bakanlığı müsteşarı,yorumcu,yazar. (tonguç, 08.12.2005 19:23) |
| 9. | akp ye giydirmesini mutlulukla takip ettiğim cumhuriyet yazarı ve ntv yorumcusu. (orcinus orca, 08.12.2005 20:15) |
| 10. | dahi profesörümüzün bazı eserleri :
trajikomik yozlaşan medya ve türkiye 12eylül kültürü demokrasi ve kültür babam,oğlum,torunum 28 şubat ve demokrasi demokrasi ve vampirler konsantremi bozma türkiye üzerine araştırmalar hoca efendinin sandukası ben müsteşarken devrim tarihi ve toplumbilimi açısından atatürk türk toplumbilimcileri 1-2 atatürk üzerine kızlarıma mektuplar (remzi kitabevi) (kokulu battaniye, 10.12.2005 23:11) |