| 1. | adem fawer' ın olasılıksızdan sonra yazdığı kitapta ; konunun eksiksiz ve daha geniş bir şekilde yer aldığı , anlatımın akıcı olarak devam ettiği ve okumaya başlandığı zaman sayfaların ne kadar hızla ilerlediğini kitabın bittiği anda farkedildiği yeni romanıdır. (violets, 17.04.2008 18:06) |
| 2. | adam fawerın tekniğini daha da geliştirdiği kitaptır empati. olasılıksıza göre karşılaştırırsak eğer empatiyi;
kurgu bakımından yine aynı baş döndürücü olay döngüsü. bilime ve felsefeye daha çok giriliyor empatide. her fırsatta akıl karıştıran diyaloglar içinde buluyoruz kendimizi. fakat; bu okuyucuyu sıkmıyor. bu çok önemlidir. ( en azından ben sıkılmadım ) konulara daha çok girmesini, olasılıksızın gördüğü ilgiyle kalemini daha rahat kağıt üzerinde dans ettirmesine bağlayabiliriz. ***bilgi içerir*** ilginç noktadır; bir romanda olsa adam fawer papayı öldürmüyor. öldürecekmiş gibi yapıyor ama öldürmüyor. papalığın ve kiliselerin içinde bulunduğu yanlışları ortaya seriyor. kiliseye göndermeler yapıyor kitapta adam fawer. nedir bunlar? kilise de ki dini görevliler arasında ki cinsi münasebetler, sonra bizimde şikayetçi olduğumuz, dinde olaylara örümcek ağlarıyla dolanmış eski kafalar. ve esas konumuzu oluşturan empati konusu. bu daha önce cengiz aytmatozdan duymuştum ben. o söylüyordu; gelecekte biz bir şey yapacağız ama biz istediğimiz için değil. öyle yönlendirildiğimiz için diye ayrıca; bu kitap ve olasılıksız film yapılırsa eğer, ( kitabı bitiren herkesin aklına böyle bir istek gelmiştir ) olasılıksızı gişede geçecek filmdir. bu kanıya nasıl vardım? çünkü olasılıksızda, 21.yüzyıl insanının iyice yüzeyselleştirdiği ve anlamsızlaştırdığı, cinsellik yok. empatide var. ekranda ki çıplak bir erkek ve kadın her zaman ilgi çeker. ha, adam fawer bunu düşünerek mi yaptı böyle? zannetmiyorum adam fawerın her iki kitabında da hissettiğim bir eksik var ki, o da; edebi olarak istediğimi verememesi. misal; kahramanımız ağlıyor kitap da, beni de ağlat! tamam, o kadar etkilemesin ama er bir gözyaşının gözünden damlamasını hissettir! kurgu, kurgu nereye kadar! kurgu demişken; adam fawerın olay öyküsü yazmasını çok isterdim. kurguda ki yeteneğiyle, çok güzel olay öyküleri yazabileceğini düşünüyorum. adam fawerın ve bu tur bilim kurgu kitapları, taşıdıkları özellikleriyle elden bırakılacak şeyler değil. bu özelliklerinden yola çıkarak şöyle bir çıkarım yapılabilir; kitap okumaya yeni başlayanlar bilim kurgu okumalı. çünkü; okuduğu kitabı elinden bırakamayacak ve sürekli okuyacak. e, haliyle bir zamandan sonra kitap okumaya alışacak. teoride güzel gözüküyor ama pratikte nasıl olur acaba? (psikopat yazar, 19.04.2008 11:45) |
| 3. | olasılıksızdan sonra bir başka güzel adam fawer kitabı.bu adam olayların akışını sağlamayı çok iyi biliyor.yazılarında edebiyat yanının çok basmaması nedeniyle sıkmıyor.merak ettiriyor,sorduruyor en sonunda oha dedirtiyor.kısaca okuyun arkadaşım.
-zararsız ama spoiler- "yaşamınızın kontrolü sizde değil. öyle olduğunu düşünebilirsiniz,ama yanılıyorsunuz. elbette ki kendi kararlarını kendiniz vermekte özgürsünüz. bu kitabı kapatabilirsiniz. o sandalyede oturmaya devam edebilirsiniz. ya da gözlerinizi oymak gibi çılgınca bir şey yapabilirsiniz. ne isterseniz yapabilirsiniz. ama sorun şurada: ne isteyeceğinizi kontrol edemezsiniz. her davranışınızı önceden belirleyen arzularınız ruhunuzun o kadar derinlerine işlemiştir k,onlara dikkat bile etmezsiniz.ve bu da sizi mükemmel bir köle yapar. bu nedenle hayatınızı yaşamaya devam edin.ne isterseniz yapın. sadece isteklerinizin tümüyle sizin kontrolünüzde olmadığı gerçeği üzerine kafanızı çok fazla yormamaya çalışın." -zararsız ama spoiler- (ucuruldukcaucurulanucurtma, 23.05.2008 19:05) |
| 4. | olasılıksızın yazarı adam fawer dan bir kitap.
olasılıksız gibi bir tanıtıma sahip.hani şu okuyunca çok şey değişecek vs. anlamadığım nokta ; olasılıksız da bütün kontrollerin senin elinde, senin seçimlerin olduğunu ileri sürerken -kendi kaderlerini değiştiren insanları yazarak- empati kitabında ,sen ne yaparsan yap isteklerinin tümüyle senin kontrolünde olmadığını söylüyor. kitabı aynı adam yazmış lan. flashback döndürüyor kafanda.bir sayfada iki yıl öncesini okurken birden şimdiki zamana döndürüyor. okuyucuya beyin jimnastiği. çok güzel altı çizilecek satırlara da sahip ; "insanlar söylediklerinizi ya da yaptıklarınızı unutur,ama onlara neler hissettirdiginizi asla unutmaz" (zefura, 13.06.2008 17:22) |
| 5. | içerdiği bilimsel gerçeklerin yeterince ilgi çekici olduğu, bolca düşündüren, soru sorduran, ama şiddet öğesi nedense okurken bana fazla gelen, su gibi akıcı adam fawer romanı. (chocolattes, 17.06.2008 23:45) |
| 6. | olasılıksızı okuduktan sora diğer bir kitabını heyecanla beklediğimiz adam fawerin hayal kırıklığına uğratmayan yeni romanı. içinde felsefe, fizik gibi alanlarda öğretici fakat sıkıcı olmayan bilgiler yer alıyor. bölümler bir oraya bir buraya atlıyor fakat başarılı kurgusu sayesinde bağlantı kurmakta zorlamıyor insanı. kitabın uzunluğunun da olumsuz bir etkisi yok zira çok akıcı ve merak uyandırıcı bir şekilde kaleme alınmış. kitabın sonlarına yaklaşırken 'ee bu kadar mıydı yani' dedirtse de benim gibi sonunu tahmin edemeyenler için vurucu darbeyi indiriyor bitmesine çok az kala. ben nasıl düşünemedim bunu diyerek boş gözlerle kitabın sayfasına odaklanıp garip bir şekilde mutlu oluyorsunuz. (karamelize ekmek, 20.06.2008 21:06) |
| 7. | adam fawer'ın 2. kitabıdır. ilk kitabı olasılıksızı okuyan bizleri duvardan duvara savurmuştur. (drakula, 23.06.2008 01:39) |
| 8. | improbable kadar sürükleyici, elinizden bırakamayacağınız bir adam fawer kitabı daha. (melinda, 23.06.2008 20:58) |
| 9. | olasılıksızın ardından adam fawerın uslubunu değiştirmeden sadece dozunu biraz daha arttırıp okuyucuya daha fazla sorular sordurup, fantastiklik katarak yazdığı romandır.
kitabın heyecanını bozmasa da bir çok çeviri hatasıyla karşılaşmak mümkündür. virgül, tamlanan eksikliği bolacana bolacana göze çarpmaktadır. tabi bu kitabın kurgusu yanında ayrıntı olarak kalmaktadır. sürükleyiciliğine etkisi oldukça azdır. (evinin kadını çocuklarının anası, 24.07.2008 11:41) |
| 10. | adam fawer'ın iğrenç,berbat ötesi 2.kitabıdır.verdiğim 23 ytl'ye mi yansam,okuduğum 600 küsür sayfaya mı bilemiyorum vallahi.bu kitabı okumayanlara anlatmak için amerikan jargonlu berbat bir benzetme yapmak gerekirse;olasılıksız 25 yaşında yale'de ingiliz edebiyatı okuyup harvard'da felsefe üzerine master yapmış birinin yazdığı bir kitapken,empati onun 14 yaşındaki alışveriş yapmaktan ve erkeklerden başka bir şey düşünmeyen kız kardeşinin yazdığı bir kitaptır.demek isterdim ama maalesef ikisini de aynı adam yazmıştır. (aston, 19.10.2008 15:04) |