| 1291. | uyarı: küfürlüdür.
azureel'in bir sözü vardır; "tek bir kişinin lafıyla yola çıkma" kabilinden. daha önce adını dahi hatırlamadığım bir sözlük için bunu yapmıştım, azureel böyle yaklaşınca "doğru söyledi evet" diyerek silmiştim yazımı (gerçekten doğru bir noktaya temas etmiş olmasa şu an o sözlüğün adını hatırlardım sanırım). ama bu sefer farklı. ekşi sözlük farklı. neden farklı? ekşi sözlük ilk çünkü. evet ilk. tutturmuşlar "ilkiz de ilkiz". peki ekşi sözlük bu olayın ilkidir. ne yapalım? bir kişi/kurum/kuruluş/olgu/olay/örgü "ilk" ise, bu durum aynı zamanda "tek" olması gerekliliğini mi doğurur? veya bu bir haktır da biz mi bilmiyoruz? o halde google'ı kapatalım amına koyim. nasıl? ondan önce yahoo vardı değil mi. google'ın geliştirdiği yenilikleri silip atalım köşeye. klon çünkü. yarraamı yesin google? tek tek sayalım mı? wondrous'a kibirli diyorsunuz, var ya şu sözlük benim olsa kibir nedir o zaman öğrenirdiniz. ekşi sözlük kurucusu ssg tarafından türkçe karaktere karşı resmen "savaşan" bir topluluktu (zamanında tabii). bunu biliyor musun ekşi sözlük yazarı? ssg'nin argümanı da türkçe karakterlerin bundan bilmem kaç yıl sonra erişimde sıkıntı doğurabileceği, yabancı mecralardan olan talebe cevap veremeyeceği falan yönündeydi (tam hatırlamıyorum böyle bir şeydi evet). hatırladın mı? peki şimdi ne haldesiniz? itü sözlüğün 2004'te kurulduğundan bu yana harıl hurul uğraştığı ve bu uğurda çok yazarın canını yaktığı "türkçe karaktere evet" kampanyasına katılmadınız mı? nerede kaldı "cool" duruşunuz? o cool moderatörleriniz can yakmıyor mu şimdi yarak kürek açılmış başlıklar yüzünden? tek tek sayacaktım, vazgeçtim. çünkü itü sözlüğün özelliklerinden hangi birini söyleyeceğimi şaşırdım. bu yazının sebebine gelince, aslında çok basit. 1 tane (yazıyla: bir) salak yüzünden yazdım bunları. sinirlerime hakim olamadım. "sözlük senin mi ibiş?" diyorsan cevabım evet. "nasıl yani?" diyorsan da "kafası hariç 22 cm" derim. söz konusu salağın yazısı ise şöyle, siler miler diye eklemek istiyorum: "itü sözlük" "irc'deki #kavun'dur. yapıyı, işleyişi, hata mesajları donuna kadar ekşi sözlük'ten araklamalarının yanında moderasyonun bizimkiler kadar kuul olma çabası falan süper. chat sayfasına baktığımda başında @ işareti olan ve sürekli şöyle seviyeli konuşun böyle atarız falan diyenler de sözlük moderatörüymüş la ehehe. o kadar adam toplamışsınız kickleyin kick+ban yapın hatta. yakışır:)" sana ne diyeyim be.. kuulmuş. tekrar ediyorum bak kafası hariç diyorum. yanaş azıcık. (gxix, 29.11.2009 05:17) |
| 1292. | (bkz: bir internet sözlüğünün kalitesi) (deep thinker, 29.11.2009 13:48) |