| 1. | soner yalçın'ın, "efendi" adlı kitabın tamamlayıcısı olarak kaleme aldığı yeni kitabı. ilk kitap "beyaz türklerin büyük sırrı" üst başlığıyla okuyucuya sunulmuştu. bu kitabın üst başlığı ise "beyaz müslümanların büyük sırrı" şeklinde. bu sefer de islamcı çevrelerin içine sızmış olan sabetaistler incelenmekte imiş. okunması faydalı olabilir. (selenge, 24.06.2006 20:27) |
| 2. | soner yalçın'ın doğan ofsette basıldığı ve ikinci cildininde çıktığı gözönüne alınırsa,sebetayizmin dinci zırvasından çıkarılıp kaymak tabaka kentsoylulardan islamcı kesime kadar her aşamasının anlatılması bana halkın aydınlatılmasından çok çıkar savaşı gibi geliyor.
bu kitabın en sevdiğim yanı her laf açılınca islamcı kesimin ağzında sakız yaptığı "bütün sebetaycılar selanikli ve hepsi din değiştirken namaz oruç gibi dini ritüellerden kaçarak daha iyi kamufle olabilmek için bektaşi oldukları söyleniyor". bu kitabın savunduğuysa sebetayimin sadece izmir-selanik çizgisinde olmadığı, içanadoludan mezapotamyaya ve kafkaslara uzanan bir yelpazede oldukları ve birçok tasavvufi dergaha üye olmayı bırakın birebir kurucusu oldukları gözlerönüne getiriliyor. kitabın başlangıç eksenini oluşturan harun hoca(aoron kandiyoti)dansa bana ilgi çekici hatta acı verici geleni: şeh mustafa çınarın sağ kolunun türkçü "alparslan türkeş", sol kolununsa kürtçü "abdurahman zapsu" olması. ve soner yalçının kalemiyle "bu ülkede yaşamak çok yorucu" (baruch, 17.07.2006 12:53) |
| 3. | okurken acaip yoran kitap.o bunun görümcesiymiş biri diğerinin kardeşiymiş okadar cok isim söylüyor ki soner yalcın anlatımının içerisinde takip etmek bi hayli zor.ama inat ettim bitireceğim kitabı.ayrıca çok sasırtıcı anekdotlar içeriyor kitap. (luthien, 27.07.2007 17:15) |