itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

capibara
1.yepisyeni sözlük yazarı. sözlüğe kattığım değerlerden biri. faydalı olmasını umuyorum vatana millete.
(sycrone one, 01.05.2007 14:29)
2.afrika yerli dilinde capibara 'çayırları efendisi' anlamına gelmektedir, dünyanın en büyük sürüngeni, farelerin headmasterıdır. ağaç kökleriyle beslenir. sulak alanlarda yaşar. kedi kadar, zaman zaman biraz daha büyük kunduz gibi sevimli bir hayvanat işte. fare dediysek sıçan değil, hamster gibi yani şirin.
(bkz: sözlükte nickinin anlamını açıklama)
(capibara, 01.05.2007 14:36)
3.kankamın kankasıdır. dolayısıyla kankamın kankası benim de kankamdır. dolayısıyla saçmalıklarıma ve dangozluklarıma göz yumacağını düşünmekteyim. yapmadan geçemeyeceğim,

(bkz: düşmanımın düşmanı benim dostumdur)
(bkz: arkadaş arkadaşın...)
(amphibian, 11.08.2007 18:43)
4.(bkz: kapibara)
(pendulum, 31.08.2007 01:40)
5.son dönemlerde kendini diskolarda, barlarda kaybetmiş, halktan iyice uzaklaşmış yazardır. rock-metal müzik türevlerini pek sevmemekle birlikte bazen bu müzikleri yapan grupları çok fantastik bir biçimde tanımlar.

mesela 21 kasım 2007 helloween gamma ray istanbul konseri'nde görevli olan bu kişi helloween'i nasıl tanımlamış görelim;

"adamlar alman metal grubu. ama nasıl pis metal. başım, beynim ağrıdı"

millet dünyanın parasını sayıp girdi o konsere diyoruz kendisine buradan tekrardan.
(sycrone one, 12.12.2007 18:48)
6.üstüne para verseydim de, o gürültüyü çekmeseydim diye helloweendan tiksinmiş yazar modelidir. zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek, tartışmayı ilkokul seviyesine çekmekten de kendini alamaz.
(capibara, 12.12.2007 22:16)
son