| 1. | (bkz. ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar) (aurorix, 27.04.2004 17:34) |
| 2. | candan erçetin'in bir şarkısı.
hani eski zaman masalları anlatır hüznümü huzura dolarsın kaşım gözümden çok içim bir parçan annem sen benim yanıma kalansın hani bir biblon vardı kırdığım üstüne ne kırgınlıklar yaşadın ama bil ki ben de parçalandım annem ben senin yanına kalanım annem annem sen üzülme sözlerin hep yüreğimde annem annem gel üzülme ben hala senin dizlerinde uzayan sohbet gecelerinde rolleri unutup dost oluruz bizi bağlayan bu kan değil yalnız annem biz birbirimize kalanız ben kararlı uçarken yolumda sen çatık kaşlarının altında her yeni güne sevgiyle başlarsın annem sen benim yanıma kalansın (stocky2001, 04.05.2004 13:06) |
| 3. | kız arkadaşların birbirlerini şımartma amaçlı kullandıkları bir sözcük. şöyle ki:
-nooluyo be burnunu çekmeye başladın sen! anneemm yoksa sen hasta mı oluyonn?... ya da: -of ya! ben gitçem bu herifin fakülteyi basacam olmayacak böyle! +annem sen aşık mı oldun?! veyahut: yolda yürürken birden yolun kenarına isyankar bir tavırla oturuveren arkadaşa -annem sen yoruldun mu? soru cümlesi kalıplı olmasına dikkat ediniz. (vishnu, 20.03.2005 22:20) |
| 4. | 2004 filmekimi kapsamında izlediğim sapık&ensest bir film olup sanatsal sıfatı yapıştırılan ve beni şimdiye kadar en çok rahatsız eden filmler listesinde 2. sıraya konan (1. sıradaki film: salo) bir christophe honoré filmi.
(bkz: http://www.istanbul.net.tr/...) (errant, 03.12.2005 17:49) |
| 5. | dünyanın en anlamlı kelimesi, uğrunda ne yapılsa az gelen varlık, ve ne kadar çok söylenirse söylensin anlamını asla yitirmeyecek en güzel söz. (kelrapunzel, 11.03.2006 21:07) |
| 6. | mazide kalan hatıra gibi
şefkatli kollarını aç bana anne geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık üşüdüm, üstümü örtsene anne anne, anne, anneciğim uyandım uykudan, aradım seni sağıma, soluma bakındım anne geceler çok soğuk, sessiz ve karanlık üşüdüm, üstümü örtsene anne anne, anne, annecigim yanımda olmanı ne çok isterdim dizine yatıp da uyurdum anne dilimde dua, gözümde ruyasın seni çok özledim, hasretim (hastayım) anne anne, anne, anneciğim uyandım uykudan, aradım seni sağıma, soluma bakındım anne geceler çok soğuk, ıssız ve karanlık üşüdüm, üstümü örtsene anne anne, anne, anneciğim (zeki müren - annem) (ubiquitous, 14.03.2006 15:02) |
| 7. | tanju okan şarkısı. tanju okan yürek burkan vurgularıyla ve tonlamalarıyla yürek burkan bir şarkı.
benim melek annem yoksa bu son saatin mi gelen ecel mi anne ona sor canımı ister mi(?) güldürmedim bir gün yaşarken seni aaaaaaaaaaafff-feeet çaldımsa gençliğini ağlattımsa günlerce bilmedim sağken kıymetini yalnız bırakma öksüzsem hergün yanarım bazen ben öğrendim yavruma ben de kurbanım bu gidişin dönüşü yok beni kandırma bu yol cennete gider sakın korkma böyle isterdin beni sen anne beni de al yanına şiir: güldürmedim bir gün yaşarken seni affet çaldımsa gençliğini ağlattımsa günlerce bilmedim sağken kıymetini, bilmedim bu gidişin dönüşü yok beni kandırma bu yol cennete gider sakın korkma böyle isterdin beni sen anneeeeee! kapatma gözlerini allah aşkına (venom, 06.06.2007 00:35) |
| 8. | kanal d'nin yeni yayın döneminde yayınladığı dizidir. an itibariyle de -reklam arası biter bitmez devam edecek- oynamaktadır.
annemle izlemekteyiz. annem çok beğendi. oyunculuklar hoşuma gitti açıkçası. dizilerde belli bir kalite seviyesini aşmış durumdayız aslında. beyaz gelincik, aliye, bir istanbul masalı gibi dizilerin devamı bir ekolden geliyor gibi. senaryo da fena değil. izleyiciyi sürükler yani. onun dışında ilhan şeşen'i görmek de ayrı bir heyecan. adam tam romantik aşık yahu. bu kadar olabilir. şimdiki dizilerde "asi kız" rolleri de moda oldu. aha 1. bölüm bitti. müzikleri galiba kıraç. evet kıraç'mış. jenerik çok hızlı akmasa bütün ayrıntıları yazacaktım ama neyse... (şiirbaz, 06.09.2007 23:48) |
| 9. | kanal d'nin yeni ağlayık dizisi..hayır anlamıyorum bunların amacı toptan depresyona girmemizi sağlamak mı?çarşamba yaprak dökümü perşembe annem.. (dream with the fishes, 07.09.2007 09:58) |
| 10. | vahide gördüm-zeynep eğilmez
talat bulut-musa baylı musa ve zeynep yıllar önce büyük bir aşk yaşarlar ve evlenirler. ancak zeynep hamileyken kocasının bir hatasını affedemez ve çocuğundan bahsetmeden musadan boşanır. boşandıktan sonra, aileden kalma bir arsaya küçük bir ev yaparak yeni bir hayata başlayan zeynep pazarda köfte satarak kızını büyütmeye çalışmaktadır. musa mütaahitlikle başlayan iş hayatına farklı bir yön vererek bakanlığa ve konumu sayesinde rahat bir yaşantıya sahip olur. zeynepten bir daha haber alamayan musa gazeteci bir kadınla nişanlanır. kızları gonca16 yaşına gelmiştir. iyi bir okulda burslu okumaktadır. zeynep goncaya babasının yıllar önce öldüğünü söylemiştir. kızının daha iyi şartlarda yaşaması için elinden geleni yapan tek başına hayat mücadelesi vermeye çalışan zeynep, kardeşi mehmetin tüm ısrarlarına ve goncanın yaşının da verdiği asi davranışlarına rağmen musadan asla yardım istemez. kızından haberi olmayan musa garip bir tesadüfle gerçekleri öğrendiğinde neler olacaktır. kaynak:http://annemdizisi-kanald.blogspot.com/ (plastikdünyanınnaylondelikanlılarınaselamederiz, 15.09.2007 00:06) |