itü sözlük mobil
bugün | dün | giriş

ad

alihan
1.bu alihan ismi es geçilmiş. şimdi hukuken sakıncalı bir ifade olabilir, o yüzden ilk kelimesini atacağım. l manyak'ta bir zamanlar "... şarkıcı altuğ" diye bir karakter vardı, ne zaman bu alihan abimizi görsem aklıma o gelir. karikatürün karakteri olduğu kadar tipi de benziyor zaten. neyse. bu abimiz bir zamanlar köprüde intihar denemesi (gösterisi?)yapmış, üzerine benzin (!) dökmüştü. bir yandan da ağlıyordu.

sonra geçenlerde gördüm. taksim'e gitmiş. polis'in alkolmetresine bir türlü doğru üfleyememiş, alet ölçememiş. polis tekrar üfleyin falan diyince "ben sanatçıyım, diyaframdan üflüyorum" diye kasım kasım kasılıyordu. çıktı bir de şarkı söyledi sesini kanıtlamak için. hay allahım.

ve bugün.. görüyoruz ki altuğ'un gerçek hayattaki yansıması, ajdar'ı dövmüş.

http://www.youtube.com/...
bakalım daha neler yapacak bu alihan..
(tabudeviren, 26.01.2007 19:59)
2.herkes sanatçıyım diyor ülkede. bu da onlardan. bide ajdar a laf atarlar. bunları gördükçe ajdar hakkaten sanatçıymış lan, adam edebiyle duruyor en azından, küfür etmiyor, kimseye saldırmıyor, diyorum.
(rise of legend, 26.01.2007 20:27)
3.alkol kontrolü sırasında diyaframdan alkolmetreyi üfleyerek çalıştırmayı başaramayan insan.bilmeyenler için söylüyorum üflemeyi başardığında 34 promil alkol çıktı.

(bkz: itü sözlük magazin servisi)
(dreamlike, 26.01.2007 23:24)
4.(bkz: dilin kemiği olmaması)
(dreamlike, 26.01.2007 23:26)
5.bir ara kendini yakmaya kalkışmış ancak ordan şans eseri geçen!!! televoleciler tarafından kurtarılmıştı yamulmuyorsam.
(xander, 26.01.2007 23:43)
6.başına dr. eklenince, acıbadem hastanesinde ki(bakırköy),idealist kadın doğum doktoru. soyadı özcan.
(piglet, 26.01.2007 23:48)
7.(bkz: türkiye nin sesi)
(bkz: türkiye nin tokadı)
(mosquito hunter, 27.01.2007 14:48)
8.seneler önce katıldığı bir televizyon programında yine tanınmamak sendromuyla karşılaşmış, o günden beridir kendisini tanımayan kişilere savaş açmış bir yiğit.
(boyaci, 27.01.2007 20:16)
9.her yapıtıyla yeni akımlar yaratan, tarihe notlar düşen, yüzyıllar sonra bile hatırlanacak büyük sanatçı. sanat öylesine hücrelerine yerleşmiştir ki, sanata ve sanatçıya yapılan her saygısızlığın karşısına heybetli bir dağ aslanı ya da bir ayı gibi dikilivermiştir. kesinlikle reklam peşinde koşan bir hödük, bir korkak, bir şerefsiz değildir. kameraların kadrajına bir dakika fazladan girebilmek için, milletin dalga geçtiği zavallılara tekme tokat girişecek kadar orospu çocuğu değildir, asla değildir. sanata yaptığı inanılmaz katkıları bir gün herkes anlayacaktır; kimse ama kimse onun için sefil üçkağıtçı demeyecektir.

ilk görüşmemizde kendisine "formatın kıyısından dolanmak" konulu bir seminer vereceğim, bedava.
(iki blok otede, 27.01.2007 20:22)
10.alihan unutulduğunun farkına varmış olacak ki; ortamda gördüğü ajdarın kendisinden daha fazla ilgi görmesine kızmış, kendine kurban olarak ajdarımızı seçip, saçma sapan şeyler söyleyip ajdara girişmiş insandır.keza ajdar batırıcı laflar etmemiş direk ortamı terketmeye niyetlenmiştir.alihan reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünmüş olmalı herhalde , birden başka bir varlığa dönüşmüştür, ajdara kaba kuvvet uygulamıştır.kınıyoruz (bkz: ajdara uzanan eller kırılsın) (bkz: sanatçı sensin ajdar da sana girsin)
(leş, 29.01.2007 02:37)
devamı
son