| 1. | aziz nesin'in oğlu.
ünlü bir matematikçi. matematik dünyası adlı derginin ediörü. (cingöz recai, 06.04.2004 21:34) |
| 2. | bilim adamı. (toumai, 25.10.2004 18:31) |
| 3. | gözlüklü şirin kişilik. ayrıca r leri söyleyemez. cahit arf matematik yarışması'nda "soruları boşverin, zevk almaya bakın" diyerek gönülleri fethetmiştir. 1996 yılından beri bilgi üniversitesi matematik bölümü başkanlığını yapmaktadır. ayrıca babası aziz nesin in vefatından sonra nesin vakfında da yönetmenlik yapmaktadır.
ortaokulu saint-joseph de okumuş, liseyi lozan-isviçre de bitirmiştir. lisans eğitimini paris üniversitesinde, doktorasını ise yale de burslu olarak yapmıştır. (bkz: http://www.alinesin.org) (comatose, 05.02.2005 13:48) |
| 4. | kendi çapında ressamlık da yapan kişilik. sergi bile açmıştır. ancak matematikçi kimliği daha öndedir. (marla singer, 26.07.2005 20:02) |
| 5. | bilgi üniversitesinin saygın hocalarından biridir onun dersinden gecmek pek mümkün olmasada matematikteki başarısı ve zekası tartışılamaz (bkz: tek korkum matematik dersime onun girmesi) (sorunsal, 27.03.2006 14:34) |
| 6. | sınavda verdiği sorulara 9 saat tanıyan ve telefonla konuşmaya kantine gidip gezmeye izin veren fakata yinede hiç bir allahın kulunun çözemediği sorular soran matematikçi (sorunsal, 08.04.2006 11:01) |
| 7. | ona bir yardım için attığım maile inanılmaz kibar bir yanıt atan benim iyiliğim için beni reddeden ama bunu o kadar güzel bir dille yapan kendine hayran bırakan insan (sorunsal, 02.07.2006 22:25) |
| 8. | tüm öğretim üyelerinin takım elbise cüppeyle çıktığı diploma törenine bermuda parmak arası terlik ve cüppeyle çıkmış ama kimseyi şaşırtmamaş(çünkü bu ali hoca) 3 mezun veren bölüm öğrencilerininde onla uyumlu giyindiği gözlenmiş dünya tatlısı matematik dehası
(bkz: ali baba) (sorunsal, 12.07.2006 07:58) |
| 9. | notos öykü'nün aralık 2007 - ocak 2008 sayısında, "iyi bir sanatçının matematiği mutlaka iyidir, bundan hiç kuşkum yok," diyerek ressamlığını ve matematikçiliğini aynı potada eritip bir senteze vardırabildiğini gösteren akademisyen. (mademli bagnum, 01.12.2007 23:00) |
| 10. | yıllar önce işçi partisi nin gümüldür deki ütopya tatil köyünde matematik anlatırdı. anlattığı matematik oyun gibi olduğundan herkes severdi kendisini. bir de matematik ve korku kitabında babasına yirmili yaşlarında yazdığı bir mektup vardı. sorrbonne üniversitesi ni hiç sevmediğini, hocaların ezber eğitimi verdiğini, sorbonne da aldığı felsefe eğitiminden sonra matematik bilmeyen filozofları elinde oyuncağı bile olmayan çocuklara benzettiğini yazıyordu. (ahmak ı hayal, 01.12.2007 23:30) |