Babayı...
Yazacak bir şeyim yok. Hatta, çok kötü bir yazı olacak bu. Hayır, yazdığı yazının niteliğini aşağılayıp insanlarda merak uyandırma taktiği ile, yazıyı okutma derdinde olan bir yazar bile değilim ben. Yazar bile değilim. Ahh! Yine yanlış anlaşılacak. ...
bayramda kendi elimi öptüm
bugün bir perşembe ki hava
ben aptal,bir yağmurda dua ederim
bayramda kendi elimi öptüm anne
bunu sana temin ederim.
ve beni terkeden tüm fahiş "E"lere teşekkür ederim.
çünkü kâr ettim, tiltir tiltriyorum
ben bugün tanrıya inanmıyorum
ke ...
yine niye dellendi bu kalp?
bu organla başım dertte.
ne zaman, herhangi bir yerde muazzam bir dişi görse hızlı atmayı ilke edinmiş kalp yokmu? hah o işte.
gözlerim kan çanağı olmuş bir günde uyandım.
ortalık sessiz ve sakindi her sabahkinden farklı olarak.
nihayetsiz b ...
Hasret ve Güneş ve Gonca ve Sevda
Yüreğinde hissettiği Asurlulardan Hititlilerden gelen bir Mezopotamya acısıydı. Her zaman olduğu gibi yine garip inançlarından biriside aşkı doğuluların icat ettiğiydi. Hep doğuluların batılılardan daha zeki olduğunu dünyanın ve medeniyetin gelişimin ...
TUTSAK
Zapt edilmeyi bekleyen kalenizde uyandınız. Güneşi görmek için sıvadınız ipek perdelerinizi. Uzaktan top seslerini hissediyor musunuz? Her sesin ardından titreşen aynanın şıngırtısını duyuyor musunuz? Muhafızlarınızın çoktan kaçtığını bilmiyordunuz. ...
Ölüyorsun Zaten Sonra
Bir kahve falına dönüşüyorum sanırım. Gelecekteki olası tüm hayatlarımı bir kahve fincanının içinde eritip mideme indiriyorum ve fincanın dibinde kalan tortularla da bir fal çeviriyorum. Yeteri kadar bekledikten sonra da fincanın içine bakıp hayret e ...
Ben aslında üç kişiyiz.
Ayşen: (Saçı başı darma dağın… Göz altı torbaları şişmiş, suratı buruş buruş. Zorlanarak doğruluyor yatağından. Gözlerini şöyle bir ovuşturup, saate göz atıyor. Saat 14.47’yi gösteriyor.) İçtim galiba birazcık. Dün… Ne zaman ve nerede içtim, nasıl g ...
Cezalı Melek
“Kırmızı ve siyahın olduğu yerde kanatlarımı yaktım ben. Acıları daha az olan dünyaya indim.Hasta bir çocuğun ince kollarında ve gözlerinde yaşadım.Zamanı hep ölüme ayarlıydı.Akrep ve yelkovanı tutmak istedim ellerimle,yapamadım.Kızgın ...
gidenler ve kalanlar
Bunlar gidicez falan diye üzülüyorlardı, ben gitmiyorum diye biraz daha rahattım. Kakara kikiri derken ulan bir baktık bunlar hakkatten toplanıp gitti. Biz kaldık. Aslında en başta da anlamamıştık kaldığımızı, aradan zaman geçti biz kalanlar özledik ...
Misafirim Var Bugün
“Hoş geldin! Paltonu bırak omuzlarıma ve yüreğime yerleş. Kusura bakma,biraz dağınık etraf. Önceden kalma sevgi sözcükleri,öpücükler,göz yaşları…”
“…”
“Yeni gülüşümü beğendin mi? Birkaç gün önce taktım yüzüme.Taşımak zordu ama alışıyorum yavaş y ...
Melisa ve Selvi
Çok klişe bir hikayenin farklı bir penceresinden bakış olacak bu yazı için, "zengin-fakir" ayrımının yaş tanımadığını girişte belirterek bir başka klişeye imza atayım. Neyse, mevzuya gelelim.
Sene 1996 gibi. İlkokul 4. sınıftayım. Bayağı ...
coco
martılar, vapurlar falan.
bir de ben.
koridorun solunda o oturuyor, sağında iki koltuk ötesinde de ben.
aramızda bir koridor, iki koltuk ve nereden baksan yirmi küsür yıl var.
film arasında o da kalkmamış yerinden benim gibi. bir ara başımı sola ...
Enes
Çok mu zor geliyor? Demek istediğim, yaşamak. Beceremiyor musun? Belki de sana göre değildir. Vücudunun bitmek bilmeyen ihtiyaçlarını karşılamak belki de artık sana çok zor geliyordur. Vücudunu uyut. Vücudunu doyur. Vücudunu eğlendir. Vücudunu temizl ...
bişey yapmıyorum evde oturuyorum öyleizme karşı omuz omuza
Benim devrimciliğim öyle devrimden filan değil öyle, seni devrime müthiş benzettiğim için. Yani, sen devrimi andırıyorsun bana. Yani demek istediğim, bir anda herşeyi değiştirebildiğinden. Üzüntüyü yıkıp yerine kocaman bir sevinç inşa etme yeteneğin ...
İntihar Mavisi
İntihar
İleride soğuk ve puslu görünen ve gittikçe kollara bölünen tren rayları; demir ocağından yeni çıkmış bir kılıç can almaya hazır görünüyorlardı. Sanki açmış kollarını beklemekteydiler. Son zamanlarıydı bu dünyada Yavuzun. Bunun farkındaydı. Ge ...
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [>]