29 temmuz 2010 perşembe
günün başlıkları: 977 tane »

başka?görseller

• romantik
  • romantik

romantik  

1. teoman hastası sözlük ahalisinin sabırsızlıkla beklediği film, yasemin kozanoğlu da var, okan bayülgen de, bir de sinan çetin yönetmiş, kesin enfes bir filmdir, oyuncular medyatik olur da film güzel olmaz mı

(greeen, 08.09.2004 02:21)

@207943

2. boş bi inanç uğruna, boş bi düşünce uğruna hayatını harcadın.çünki gerçekte inandığın her şey koskoca bir yalandı;koca bir yalan...
    sinan çetin in senaryosuz filmi.vizyona martın ilk haftası girecek.her zamanki gibi teomanın içinde bulunduğu iddalı sahneler var.şuan fragman montajları süren filmde teoman ın seslendirdiği arkadaşımın aşkısın dinlenir nitelikte.bununla birlikte film 4 farklı şekilde bitebiliyor.tabi biz diğer 3 farklı sonu dvd de görebileceğiz.

(ikitanetopkapıuzatırmısın, 03.02.2007 13:43)

@1129803

3. (bkz: romantizm)

(gibigibi, 03.02.2007 13:55)

@1129838

4. 2 martta seyirciyle buluşacak olan film

ayrıntılar için bkz: http://www.romantikfilm.com

(ceyus, 06.02.2007 01:13)

@1138796

5. "ya hep inandığın şey gerçek değilse?" açıklamasıyla 2 martta vizyona girecek olan sinan çetin filmi..konusu merak edilecek kadar karmaşık ve fragman da hoşuma gitti ama sinema ya gidip izlemeyeceğim filmlerden..
    (bkz: ünlülerin oynadıkları filmler)
    (bkz: teoman)
    (bkz: balans ve manevra)
    (bkz: teoman yönetmen değil oyuncu hiç değil diyen insan)

(uzun kesilmiş kereviz, 24.02.2007 09:28 ~ 09:29)

@1196705

6. içinde;

"inanç perdesi ne kadar kalınsa akıl güneşi o kadar geç doğar."

cümlesini barındıran film.

(mabel, 28.02.2007 18:58)

@1209672

7. afişi bana fena halde stranger than paradiseı hatırlatan film. 2 erkek 1 kız, 1 araba. 3 kişi de farklı yönlere bakıyolar. bi de arkada welcome to floridayazsaydı bari. ufaktan işkillenmemek elde değil hele bir de sinan çetin varken işin içinde ama allahtan konusu pek benzemiyor okuduğumuz kadarıyla.

(zaht, 28.02.2007 23:28)

@1210438

8. montajı 7 yıl sürmüş, montajcının 7 yıl boyunca o filmle uğraşması sonucu tamamlanabilmiş film. ancak montajcı insan gayet ironik biçimde galaya gelememiş, çünkü şöhret okulunun montajını yetiştirmeye çalışıyordur.

(psychick, 03.03.2007 00:23)

@1216968

9. sinan çetin'in gösterime sokmaktan utandığı için 7 yıl beklediğini, en sonunda da "koy gitsin ya" diyerek vizyona girdiğini düşündüğüm filmdir. öncelikle şu tiyatro havasında geçen diyaloglar ve oyunculukların bilerek yapılmış olduğunu ümit ediyorum, eğer tersiyse gerçekten facia. bazı sahneleri sonradan tekrar çekildiği için okan bayülgen'i filmin sonunda gıdılı haliyle görmek mümkün, oldu olacak şu son sakallı haliyle çekselermiş, bence daha esprili ve sürrealist bir hava yakalanırdı. en azından devamlılık konusundaki rezalet için, "e zaten film absürd komedi, onlar hata değil, bilerek yapılmış" gibi bir teze destek olurdu. biz de, kendisi bilerek yapmasa da "aaa sinan çetin gerçekten değişik bir film çekmiş, türk sinema tarihinde farklı bir yeri olmalı" diyebilirdik, farkında olmadan bu şansı kaçırdı bence. yasemin kozanoğlu filmin ilk bölümünde hiç sırıtmasa da, sonlara doğru "olmadı" dedirtmiştir. teoman zaten tam komedi, kendi görüntülerini çekip youtube'a koyan türk gençliğinden farksız bir oyunculuk sergilemiş. sokaktan geçen birini çevirseniz daha kötü oynamazdı. velhasıl kötü bir film olmuş. neresinden tutsanız olmuyor.

(zelig, 04.03.2007 02:40)

@1220443

10. film müzikleri albümünde her şarkıdan sonra aynı cümleyi barındıran film.

(burakk, 05.03.2007 21:34 ~ 21:35)

@1226207

11. okan bayülgen ve yılların tiyatrocusu semih sergen dışında kimsenin oyunculuğunu beğenmediğim,hele hele yasemin kozanoğlu'nun o "öğk" dedirten sesi ve oyunculuğu nedeniyle bir kez daha o'ndan nefret ettiğim filmdir...
    ayrıca sinan bey nerdeyse bütün ailesini oynatacakmış filmde... bu da başka bi itici durum... teoman'ı oyunculukta sevmediğim için "etkisiz eleman"dı benim için açıkçası... kasım kasım kasılmasıyla,bunalım tripleriyle,yeri geldiğinde bir önder somer,hatta boynundaki altın zinciriyle bir nuri alçoolmaya çalışmış ama olmamış teocum... soundtrack güzel olmuş ama allah için... onun hakkını vereyim.*

(hypnotica girl, 08.03.2007 21:13 ~ 21:13)

@1235022

12. **spoiler içerebilir**
    filme gitmek isteyip de hakkında bilgi almak isteyen olursa "ya hep inandığın şey gerçek değilse?" demek yeterli olacaktır..bu cümle üzerine kurulu hikaye ve oyunculukları görmeye gerek yok diyorum..
    bana kalırsa filmde en olmamış dedirten kısım,ayrıntılarıyla gösterilmesi gereken başka yerler varken,mesela esas kızımızın mafya babasının yarı çıplak kızlarla olan münasebeti gibi saçma sapan sahnelerin dakikalarca gözümüze sokulmuş olması..olmuş dedirten bişi varsa o da teoman'ın alışık olduğumuz ruhsal durumunun filmdeki rolüne uyması ve muhteşem soundtrack..
    bi de yasemin kozanoğlu'na "naaptın sen?" demek isterdim.

(absinthe, 08.03.2007 21:25 ~ 21:29)

@1235064

13. aslında filmin fragmanlarında görüldüğü gibi olmayan film.
    gökhan ve ömer arasındaki aşk savaşı gibi görünen romantik filmi aslında;tamamıyle teomanın canlandırdığı karakter gökhan(cemo) üzerinde dönüyor..
    gökhanın yaşadığı psikolojik sorunlar çocukluğunda yaşananlar filmin sonunda aa o o muymuşş?? etkisi uyandırıyor.
    film ilk film havası sezdirdi bende..öyle mi bilmiyorum...

filmin sonlarında cemo yasemin'e tecavüz edecekken yasemin'in sorusu olayı bitirmiştir;
    -napıcaksın bana cemooo?
    *tecavüüzzz edicemm yaseminn..

(clompi, 08.03.2007 21:52)

@1235143

14. sinan çetinin çekim tekniklerini çok beğendiğim filmdir. fakat ah teoman ah yasemin keske ikiniz de dilsiz olsanız daha guzel gidermiş film. yani en azından yasemin. asıl ben afm nin önünde 15 dakika düşündüğüme yanıyorum bu filme gitmek için. tabi filme gitmeden sözlük okumazsa insan böyle olur.
    herneyse bir hata edip film için biletlerimizi aldıktan sonra (hem de en önün bir arkası yani millette de bi bekleyiş var doldurmuş salonu) koltuğumuza yerleştik. film tanıtımları reklamlar vesaire gectikten sonra, ilk sahne beni çok etkiledi. o an içimden ne iyi ettik de geldik demiştim. şarkı güzel mekan güzel herşey güzeldi ilk sahnede (size de tavsiyem ilk sahneyi izleyip salondan ayrılmanızdır). ama bütün bu güzellikler yaseminin konusmaya başlamasından sonra maalesef son buldu. romantik diye gittiğimiz film komedi filmine dönmeye başladı. salon artık son sahnede kahkahalarını tutamıyor, katıla katıla gülüyordu.(ben de güldüm).

film hakkındaki son görüşüm yasemin kozanoğlu na gidiyor.
    yasemin ne olur konuşma sen
    sen dilsiz bir prensessin.

ille de merak edenler varsa gitsin görsün
    okan ı beğendim güzeldi zaten filmi tek kurtaran isim oydu.

(bermuda, 10.03.2007 16:21)

@1240212

15. şakaysa çok komik bir filmdir.

--azıcık spoiler içerebilir--

çivi'nin "ben iyi bir militanım" repliğinden sonra salondaki tüm seyirci kahkahalarla gülmeye başlayıp, film bitene kadar duyduğu her repliğe gülmeden edemedi. edemedik evet. alay edilecek birşey yaptığında insanoğlu, ben buna gülünsün diye yaptım zaten der ya, herhalde sinan çetin de buna sığınacaktır. çok iyi niyetli bir arkadaşım, eski türk filmleriyle dalga geçilmiş filmde demişti ben gitmeden önce, herhalde semih sergen'in gözlerindeki bantların durumunun falan ciddi olamayacak kadar başarısız olduğunu, devamlılık diye birşeye asla dikkat edilmediğini ve kötü demenin bile yetersiz kaldığı diyalogları görünce arabesk filmi gibi birşey sandı. keşke öyle olsaydı...

ya hep inandığın şeyler gerçek değilse... hadi ya? çok gizemli hakikaten de... hayıır aslında öyle değil şöyle, yok o da değil böyle bak, dur dur aslında şöyle.. eeeeh.. bu kadar basit mi ya?

sonuç: gerçekten büyük bir hayal kırıklığı, sekiz senede yapabildiğiniz tek iyi şey filmin afişi olmuş be canlar.

(cherryblossomgirl, 11.03.2007 01:09)

@1241515

16. afişi total film mart sayısı ile birlikte edinilebilir.

(pia perfectio, 11.03.2007 01:49)

@1241635

17. romantik filmi teoman"ın hayatına renk katmıştır,okan bayülgen"le teoman"ı bir klipte izler gibi izlemek farklı birşey.eski türk filmlerine de göndermeler yapan romantik filmi ,türk sinemasına renk katmıştır.
    http://www.showtvnet.com/...

(spanki, 16.03.2007 15:14 ~ 15:17)

@1258761

18. tam, olacak işte güzel gitmeye başlayacak derken saçmalayan film.aslında senaryo abartıldığı kadar kötü değildir ancak filmdeki oyuncuların yanlış seçimi senaryo'yu absürdleştirmiştir.

(whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 18.03.2007 12:19)

@1264204

19. okan bayülgenin hıçkırık filminden bahsettiği sahne gerçekten çok başarılı... bence sadece o sahne için bile izlenebilir...

(hezarfen, 22.03.2007 23:51)

@1279105

20. yasemin'in konuşurken detone olan ses tonu, kelimelerin vurgularını kaydırması,
    "gerizekalı bir kızı mı oynuyor?" diye bir düşünce kırıntısına yol açtı kafamda. ki tipini çok beğenirim-keşke başkası seslendirseymiş-
    hiçkimsenin oyunculuğu birbiriyle tutmuyor. teatral mı, sinemada olması gereken hayatın içindeki doğallık mı, yoksa çizgi roman karakteri mi...bir acayip olmuş herşey. bu kadar kafası karışık, anlatımı uykudan yeni uyanmış gibi olan bir film daha da izlemedim. bu durumu daha da ilginçleştiriyor.
    afiş olarak harika bir tasarım. klip olarak görselliği çok güçlü. insan merak ediyor haliyle. muhteşem birşey olmalı veya tuhaf...diyor.
    ve tuhaf çıkıyor paketten.

(creme brulee, 22.04.2007 22:08 ~ 02.05.2007 18:25)

@1381349

21. avrupa yakası gibi kaliteli bir dizide afişlerini asarak reklamı yapılan film.

(bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 26.04.2007 16:17)

@1393479

22. vakti olanın izlemesinde herhangi bir sakınca bulunmayan film. yalnız belirtmek gerekir ki filmin çekimleri ne kadar 1999 da tamamlanmış olsa da sinan çetin' in filme sonradan yaptığı ekleme çıkarma işlemleri nedeniyle son hali ile ilk hali arasında ciddi farklar olduğu açıkça anlaşılan bir film. hatta dikkatli bir izleyici iseniz filmin yakın tarihte çekilen sahneleri oyuncuların fiziksel değişiklerinden de fark edebilirsiz. ayrıca filmin sonlarına yakın kısımlarında semih sergen in yüzüne özellikle dikkat etmenizi tavsiye ederim...

(fihimafih, 09.08.2007 13:58)

@1803181

23. bu sözcüğü ilk kullanan rousseau'dur; isviçre'den fransa'ya, bir arkadaşına yolladığı bir mektupta, "burada romantik göller var..." gibisinden bir tümce kullanıyor. gerçekten de, romantikler, kırlığa, bayırlara açılmakla, saflığını yitirmemiş, doğal insana duydukları özlemi belirtmek istiyorlar.

(nino quincampoix, 02.11.2007 12:27)

@2053562

24. bayanların istediği gibi davranabilen erkek modeli ile erkeklerin istemediği gibi davranan bayan modelinin birleşim kümesi

(şilomikron, 02.11.2007 13:13)

@2053621

25. ilk on beş dakika filme, ya da film diye size gösterilen şeye tahammül edebilirseniz devamını da getireceğiniz filmsi bir şey.
    "iki dakikada bir ağır çekimli sahneler artık hangi filmde kaldı ey sinan çetin!" diye sorası geliyor insanın.
    teoman berbat. yasemin o seslendirmeli sesiyle bile berbat. okan bu ikisine göre daha iyi ama film o kadar kötü ki onun iyi oyunculuğu da arada güme gidiyor.
    teoman için kanaatim balans ve manevra filminde kesinleşmişti zaten: bu adam sadece şarkı söylemekle yetinsin lütfen!
    yasemin kozanoğlu içinse: rica ederim lütfen bu kadını setlerin kapısının önünden bile geçirmesinler!!! çok ciddiyim.
    sinan çetin: bilmiyorum çok mu parasızdı da bunca yıllık iyi kötü başarılarının ardına böyle kötü bir filmi yayına sokma kararı aldı. ya da yanlış zamanda yanlış sözler vermiş olabilir, bilemiyorum ama bence hayatının hatasını yapmıştır kendisi.
    hele sürekli fondan şarkı söyleyen teoman sesi, sanki seyircinin sinirlerini daha ne kadar zıplatabiliriz! dercesine berbattı.
    felaketti. korkunçtu...
    bence okan en kısa zamanda şöyle iyisinden bir film çekmeli, yoksa insanların aklında son oyunculuğu bu filmle hatırlanılacak. bu da ona ömrü boyu bir utanç olarak yeter bence.

(serpico, 02.12.2007 22:39)

@2113454

1. 1
  2. 2

ara tara