el değmemiş temiz bir lig istiyoruz  

1. 2 ekim 2005 beşiktaş samsunspor maçında beşiktaşlı futbolcuların sahaya çıkarken açtıkları pankart.

(hansvoralberg, 02.10.2005 23:53)

@493591

2. son zmnlarda sıklıkla fenerbahçe'nin devre aralarında karşı takımı yahut hakemi satın almasının insanın canına tak ettiğinin bir ifadesi. maç sonuçları futbolla belirlenmeyecekse hiç maç izlemeyelim o zaman, direk ilan edilsin kim kazanmış. hatta ve hatta parayı bastıran direk şampiyon olsun, uğraşmayalım hiç!

(vishnu, 02.10.2005 23:59)

@493603

3. (bkz: fenerasyon)

(cursed, 03.10.2005 00:03)

@493607

4. daha dün akşam oynanan bir maçdan hemen bir gün sonraki beşiktaş samsunspor maçında inönüde gördüğümüz pankartlardan sadece bir tanesi

(uçanpenguen, 03.10.2005 00:37)

@493649

5. beşiktaş'ın ardından, galatasaray-trabzon maçında her iki takımında açtığı pankart.

(bard, 03.10.2005 00:53)

@493668

6. (bkz: http://img17.imageshack.us/...)
    (bkz: http://img17.imageshack.us/...)
    (bkz: http://img17.imageshack.us/...)

adreslerinden resimlerinin görülebileceği pankartlardır.

(dedi ki normal, 03.10.2005 03:04 ~ 03:05)

@493818

7. 2 ekim 2005 galatasaray trabzonspor maçında galatasaraylı ve trabzonsporlu futbolcuların sahaya çıkarken açtıkları pankart olmuştur aynı zamanda.

(hansvoralberg, 03.10.2005 09:31)

@493921

8. anelka'nın konyaspor'a elle attığı golden sonra açılmış bir pankart. bu gol herkese maradona'nın 1986 da ingiltere'ye attığı golü hatırlatıyor.
    fakat arada bazı farklar var maradona golden sonra çıkıp: "evet golü elimle attım ama o el tanrının eliydi", diyerek bazı şeyleri kabul etmiş oldu. oysa ki anelka diğer futbolcular ve fenerbahçeli yöneticiler tek kelime etmemişlerdir...

(hem kaleci hem oyuncu, 03.10.2005 09:50 ~ 10.10.2005 09:20)

@493924

9. (bkz: isteyenin bir yüzü)

(beatrice, 03.10.2005 12:25)

@493993

10. (bkz: haydi şimdi bütün eller havaya)

(azwepsa, 03.10.2005 12:27)

@493995

11. (bkz: kaybolmayan sakız)

(azwepsa, 03.10.2005 12:35)

@494001

12. pfdk bu pankartı açan kulüplerimize*** cezayı uygun görmüştür. kimi kesim ise bunu fenerbahçeyi kıskanmak olarak nitelendirmiştir. ama biz biliyoruz ki bu haksızlığa karşı olması gereken bi tepkidir. sadece bu son maç için değil ayrıca şikesi eksik olmayan türk futbolu için çok daha fazlaları da olmalıdır. temiz futbol istiyoruz..

(napoleon, 03.10.2005 20:37)

@494479

13. tamamen maradona'nın yüzünden oluşmuş tepki..sen o golü elle atmasan şimdi bunlar olmayacaktı..büyük futbolcusun, model oluşturuyorsun yapma böyle şeyler..

maradona bir gazetecinin kendisine bu konuyu açması üzerine şöyle konuşmuş :

- anelka golü elle attı, bir de üstüne sizin gibi inkar etti ne diyeceksiniz ?
    + bende o kadar boy olacaktı smaç bile basardım..

(rafael, 03.10.2005 20:50)

@494492

14. yıllardır farklı formlarda karşımıza çıkan, fakat bu sene fenerbahçe'nin bazılarını korkutan yükselişi ile sloganlaşan söylem.herkes anelka ve aziz yıldırım'ın yaptıklarını konuşuyor ama, geçtiğimiz yıllarda benzer şekillerde kazanılan maçları ve şampiyonlukları da unutuyor.çok merak ediyorum, şimdilerde temizlik ve haysiyet yarışında olanlar, acaba o zamanlar neden bu meziyetleri keşfedememişlerdi?

(mr drummer, 17.10.2005 14:01)

@510001

15. ligin temizlik hanesine bir leke daha bulaştıran slogan.

(respectful, 30.10.2005 21:31)

@531691

16. geçen sene fener aleyhine bu pankartı açan beşiktaş'ın 25 ağustos 2006 besiktaş konyaspor maçında burak'ın elle attığı gol sonrasında haftaya da aynı pankartı açıp açmayacağı merak konusudur.

(belmonte, 25.08.2006 23:21 ~ 23:22)

@924357

17. türkiye ligi hep istanbul takımları çevresinde döndükçe anadoludaki takımlara önem verilmedikçe her türlü şike olaylarının anadolu takımlarından çıktığı gibi bir düşünce var oldukça istanbul takımlarının yaptıklarına göz yumuldukça çok beklersiniz siz dedirten cümle haline gelmiş söz

(granata35, 26.08.2006 03:05)

@924540

18. yaratıcı bir pankarttır. neyse ki o elin sahibi ingiltereye gitmiştir. artık ingilizler düşünsün.

(fowler, 26.08.2006 03:11)

@924542

19. bizim milletimizin maçı neyiyle seyrettiği tam belli olmadığından son derece eğreti kalan protesto pankartıdır.
    anelka, o golü eliyle atmamış, kaleciye faul yapmıştır.
    başka bir maçta nobre eliyle gol attı diye, beşiktaşlılar yine kazan kaldırmış, kovun bu adamı, böyle adamları ülkemizde barındırmayalım diye yırtınmış, ne hazin bir hikayedir ki, o nobre gün olmuş, devran dönmüş, beşiktaş'a kaptan olmuştur.
    beşiktaşlı duruşu budur işte.
    iki kelime de galatasaraylılara; oranızı buranızı yırttınız, peki bu sene servet, baros eliyle gol atarken neden sustunuz. çıkıp delikanlı gibi, biz bu futbolcularımıza şu kadar para cezası veriyoruz diyemez miydiniz?
    pek muhterem anadolu'nun bağrından kopup gelen trabzon kulübü yönetimi ve taraftarı! fenerbahçe'ye gelince mi hak arama dürtünüz tetikleniyor?

(tutkulu düş, 07.11.2008 21:40 ~ 23:05)

@2812312

20. filelerin sultanı luciano'yu hatırlatmak istemeyen bünyelerin çemkirdiği pankart.

(karamürselli deli hamdi, 07.11.2008 21:44)

@2812316

21. ben temiz bir lig istiyorum.

beşiktaşlıyım ben. yaşım da genç nispeten. öyle çok fazla şampiyonluk falan görmedim. büyük beşiktaş çarşısı'nın bir arka sokağında doğdum, büyüdüm, hala da orada oturuyorum. mahalledeki abiler götürdü ilk maçıma. fakir çocuklardı bakma, senede iki kere ancak giderlerdi kapalıya, beni de o maçlardan birine götürmüşlerdi. ilk defa gidecek çocuk, statta olması gereken yerde olsun demişlerdi. sırf bu sebepten, semtimin takımını tutuyorum ben. diğer tüm takımlara mesafemi eşit tutmaya çalışıyorum, sezarın hakkını sezara vermeye çalışıyorum elimden geldiğince.

hastalık derecesinde beşiktaşlıyım belki de ben. anlık sinirle küfür de etmişimdir rakip takımlara, hakemlere, federasyona. belki hak etmeyen insanlara da sövmüşümdür, o da çok sevmenin vicdana getirdiği yüktür, diyemem bir şey.

hepimiz birilerine sövmüşüzdür zaman zaman, bir şeyi değiştirdiğinden değil. teker dönerken biz küfür ede ede ancak medyaya malzeme vermişizdir, o kadar. şikeden, hakem satın almadan, teşvik primlerinden, takım manipülasyonlarından hepimiz nefret ederiz, özellikle tuttuğumuz takım bundan zarar görmüşse daha çok nefret ederiz.

ben bir beşiktaşlı olarak böyle şeyler görmek istemiyorum diyorum. benim takımıma olan aşkım iki üç tane orospu çocuğu beşiktaş yöneticisinin zamanında yaptıkları şikeyi yokmuş gibi göstermeme sebep değildir.

üç büyüklerin hiçbiri sütten çıkma ak kaşık değildir. hepsi yer yer, ama az, ama çok şike yapmışlardır. saydığım olayların hepsini de yapmışlardır. dönem dönem gücü yeten, yetmeyeni ezmiş, şampiyonluklar çalmış, haklarını yemişlerdir.

bakın yok, benim takımım yapmaz diyenler için yazmıyorum bu yazıyı. gerçekten temiz türkiye futbolu isteyenler için yazıyorum. gerçekten şunu bilenler için yazıyorum, bugün onların ağzına sıçtı hakem, ama iki yıl sonra bizim ağzımıza sıçabilir. çünkü hakemler satılık bu ülkede, oyuncular, takımlar, federasyon satılık. bu güvensizlik ortamında ben inanmıyorum bir rekabete. oysa ki inanmak istiyorum. takımım hakkındaki şike iddiaları benim şampiyonluk sevincimi gölgeliyor diyenlere söylüyorum.

ben temiz bir lig istiyorum. çok zor değil, oyuncular çirkeflik elbette yapacaklar, ama haklı ama haksız tepkiler gösterecek herkes. ama ben o sahada siyah giyen adamlar tarafsız olsun istiyorum. o sahada elinde düdük olanlar, yalnızca kendi vicdanlarına hesap versinler, kimseyle alacakları, verecekleri olmasın istiyorum.

ben hiçbir iddiası olmayan anadolu takımı, şampiyonluk yarışındaki takımlara kendi prestijleri için kök söktürsünler istiyorum, diğer takımlardan teşvik primi aldıkları için değil.

ben artık bizim takımlarımız ligdeki bu pis oyunları bırakıp futbollarına bir şey katmaya çalışsınlar istiyorum. ben takımım avrupada başarılı olsun istiyorum. ben takımımın avrupa'da başarılı olamama sebebinin, türkiye'de yanına bırakılan yanlışlar olduğunu düşünüyorum. büyük takımız türkiye'de, bize çıkmayan kartlar var diyorum. rakiplerimin verilmeyen faulleri var diyorum. bunlar avrupa'da yok. o yüzden başarısızız diyorum.

üç büyüklerin savaşı artık başkanlarının, yöneticilerinin prestij savaşıdır, futbolla, rekabetle alakası yoktur diyorum. bizim gibi son parasını bilete veren taraftarın sevinmesi, üzülmesi iki üç tane para babası adamın gövde gösterisine bağlı olmasın istiyorum. bunları üç büyüklerin hepsine birden yazıyorum, hiçbir şekilde bir kulübü diğerinin önüne çıkartmıyorum. dönem dönem öne çıkmalar söz konusudur elbette, biri diğerinden daha çok yapmıştır, yapmamıştır karışmıyorum, sadece artık yapılmasın istiyorum.

ben taraftarı olduğum takım için değil, tüm takımlar için, futbol için adalet istiyorum.

türk futbolu için temiz eller demenin vakti artık gelsin istiyorum.

not: iş bu giri önceki girilerden alakasız aslında, ama aramaya inandım, söz konusu pankartlara yazılanlar, benim düşüncelerim. ama kesinlikle diğer takımları kenara çekip, fenerbahçe'ye yazdığım bir yazı değildir bu. herkesedir.

(nihiladam, 26.04.2010 00:33 ~ 00:35)

@5081130

ara tara