saçları kestikten sonra sümüklü piç tavırlarını bırakıp en arka sırada oturan yalnız asi genç havasına girdi. nitekim bunun karşılığını da doomcu metalci manita yaparak aldı, kendine güveni geldi. 3. sezon ortasında babasına verdiği ayar ise verilmiş en sağlam ayarlar kategorisine 6. sıradan girmeye hak kazandı. helal zuko.
bahtsız prens zuko. saçlarını toplamayı bırakıp dağıtınca çok havalı ve karizmatik oluyor, bayılıyorum o haline.
ayrıca her üç sezon boyunca geçirdiği duygusal ve psikolojik travmaları düşünecek olursak son derece sağlam iradeli ve hayran olunası bir tiptir. yaşadığı her şeyi aang yada sokka falan yaşasa intihar ederlerdi herhalde.
cnbc'den takip ettiğim kadarıyla amcasının yardımları sonunda yola gelerek enk(aang)in yoldaşı olmuştur. dünya barışı için el ele vermiştir artık o da.
(bkz: beyaz güvercin)
avatar the last airbender serisinin yüzü gülmez kahramanı. hiperaktifliği yüzünden başına gelmeyen kalmadı ama hala aşırı rahat amcasından ders almayı beceremedi. ateş lordunun oğlundan ne beklersin işte.
ateş krallığı'nın sürgündeki prensi. delikanlı çocuk ama yanlış yolda. neyse ki geç de olsa amcası*nın değeri anladı ve dersini aldı.
savaş sırasında karar alınan toplantıya girerek alınan kararları eleştirmiş bu yüzden kararın sahibiyle düello yapması gerekmiştir. zuko zikine takmaz düelloyu zira karşısına kim gelse zikebileceğine inanmaktadır.
fekaaat, karşısına çıkanın ateş kralı lord ozai, yani babası olduğunu görünce zıçtık der. babasıyla çarpışmayacağını söyler dizlerine kapanır ama bu babasının daha çok sinirlenmesine ve yüzündeki alamet-i farikası olan yanık izini kalıcı olarak hediye etmesine neden olur. sonra da ozai, zuko'yu krallıktan ziktireder. sigigit avatar'ı bulmadan gelme der. (ancak avatar 100 yıldır ortalarda yoktur)
işte böyle çok siktirboktan bir sebepten dolayı krallıktan sürülen zuko, gencecik yaşında hayatını son hava bükücü avatar aang'i bulmaya adamıştır.
öfkelidir. yakar, yıkar, ortalığın amına koyar tabiri caizse. basmadığı kasaba, gitmediği krallık kalmaz aang'in peşinde. ve yanında ona akıl veren sakin bir amcası, iroh vardır. jack nicholson'ı hatırlatan puşt bir amcadır iroh. kendi amcam gibi severim. neyse zuko'ya dönecek olursak; iroh'u sürekli küçümsese de onun verdiği akılları kendisine rehber edinir. gerçi biraz geç kalmıştır. ama spoiler vermemek için izleyin kendiniz görün diyorum.
takip edilesi bir gençtir zuko. özünde iyi bir insandır. sevin sevdirin.
her animede olması gereken "karizma erkek" rolünü avatar'da oynayan ateş ulusu prensi.
güçlüdür, kuvvetlidir dövüşe gelince ortalığı dağıtır. bir karizma vardır uff... lakin bayağı kibirli bu şahsiyetin aklı anca 3. kitapta gelir. aang'a ateş bükmeyi de o öğretecektir... yıldırım bükmeyi bilen 4 ateş bükücüden biridir. ama kendi yaratamaz. kendisine gönderileni yönlendirir...
diğerleri için(bkz: iroh)(bkz: ozai)(bkz: azula)
edit : ayrıca emodur ama yadırgamamak lazım. benim de yüzümün sol tarafı yansa ben de emo olurdum. o yüzden ne yapmıyoruz ? küfretmiyoruz...
biraz biraz drizzt do'urden'den apartılmış karakter.
çift el silah kullanması. içerisindeki iyi-kötü çatışmaları. kötü halktan çıkan iyi karakter olması. en önemlisi sonunda doğru yolu bulup can dostlarına kavuşması.
güzel olmuş ama şikayetçi değilim.
katara'yı aang'e kaptırıp emocu uyuz kız mai'ye yar olan yakışıklı prens.
ayrıca orijinal seslendirmesi zuko karakterine ziya kürküt'ün sesinden çok daha yakışmaktadır. biraz kısık, tam da yaşına ait bir sesi vardır zuko'nun. aynı şekilde avatar'ın orijinal sesi ve jenerikte taş heykele toslamadan önce atıverdiği kahkaha accayip tatlıdır! türkçe seslendirmedeki sesi daha iyi olan tek karakter katara sanırım; ingilizce dizide kataracık yirmi beş yaşında kart kız sesine sahip...
hakkında yazılan bütün yazıların -ki o da üç beş tane- belirtilmeden spoiler dolu olduğu avatar the last air bender karakteri. buradan özenle yazdıkları yazılar için sevgili yazar arkadaşlarımza selam ediyorum.