görseller
zugaşi berepezugaşi berepe
zugaşi berepe 
belki ilginizi çeker
  1. · igzas
  2. · bruxel live
  3. · va mişkunan
  4. · ben sadece ben olmak istiyorum
  5. · va mişkunan
  6. · ka tun mita xendasoç
  7. · şehr i istanbul
  8. · zuğaşi berepe
  9. · ben
  10. · golas empula yulun
gündem
  1. · disko kralı
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · ugg düşmanı ezik kızlar
  8. · çatıdan çatıya atlamak
  9. · mülayim

zugaşi berepe  

1. laz rock yapan bir gruptu. igzas ve vamişkunan albümlerinden sonra dağılmışlardır.
    (vonalı, 10.07.2004 02:12)
  2. şu sıralar pek bi revaçta olan (bkz: kazım koyuncu)nun gitaristliğini yaptığı dağılmış fakat bilenlerin aklında yer ve iz bırakan grup.
    (odesseus, 28.12.2004 13:46)
  3. bir zamanların "farklı" grubu. onları farklı kılan karadenizli olmaları ve lazca rock yapmalarıydı. o zamanlar mı? 90'lar, hala türkçe rock olur mu olmaz mı tartışmalarının yapıldığı zamanlar. lisede üniversitede hep onların isimlerini duyduk (samsun'lu objektif'i de es geçmemek lazım) yeni yeni girdiğimiz üniversitelerin şenliklerinde onları dinledik. bir kazım koyuncu vardı, o da sonraları kendini teslim etti beyaz bulutlara...
    (vikartindur, 11.06.2006 09:45 ~ 09:47)
  4. albümleri:

1995 - va mişkunan
    1998 - bruxel live
    1998 - igzas
    (vikartindur, 15.06.2006 20:16 ~ 20:28)
  5. dinmeyen harikasından sonra,belki de önce, yine kazım koyuncu imzalı harika grup. bir de türkçe parçaları vardı,ben sadece ben olmak istiyorumdiye,bulamıyorum bir türlü.
    edit: buldum
    (manha de carnival, 08.12.2006 16:54 ~ 30.05.2007 11:45)
  6. 93 yılında kazım koyuncu ve mehmedali barış beşli tarafından temelleri şuku grubunda atılmıştır.daha sonra ilhan karahan ve metin kalaç katılmıştır. özellikleri lazca rock yapmalarıdır. en güzel albümleri igzas'tır
    (finrod, 09.01.2007 19:32)
  7. yerli rock grupları içinde gelmiş geçmiş en iyisi olduğunu düşündüğüm, ilk albümlerindeki (imkansızlıkarın verdiği) amatörlüğü igzas albümüyle darma duman eden, bu albümdeki bazı şarkılarda elektronikanın dalağını yaran, türkiye'de bu tarz şarkılar da duyacak mıydık diye insana gurur duyduran, şarkı sözlerinin çoğunun da nefis olduğu, laz müziğinin en başarılı temsilcilerinden, birçoğu sert şarkılardan oluşan müziklerini yaşlı lazların dahi beğeniyle dinlediği, birçok arkadaşıma kasetlerini kaydettiğim, dağılmasına en çok üzüldüğüm, sevgili kazım koyucu'nun grubu grubu. www.myspace.com/zugashiberepe adresinde 4 de şarkısı dinlenebilmektedir.
    (alextacy, 07.07.2007 17:35)
  8. bir dönem yaşadıkları ekonomik sorunlar yüzünden konser kayıtlarını * bizzat kendileri kopyalayıp (yaklaşık 130 adet) satışa sunarak durumlarını düzeltmeye çalışmışlardır. bu açıdan bakıldığında azimlerini ve dayanışma ruhlarını takdir etmemek elde değil.
    (genjuure, 26.09.2007 17:10 ~ 17:20)
  9. 5. nesil yazar, hemşerim olma olasılığı yüksek, hoş gelmiş, sefa gelmiş...
    (vamişkunan, 13.07.2008 21:32 ~ 05.09.2009 04:26)
  10. sözlüğe yazar olmak için verilen boşlukları doldurmaya başladığımda,nick alma bölümünü kolayca geçmemi sağlamıştır bu müzik grubu.şuanda kadar eşi benzeri yoktu grubun.bikere olması zaten imkansızdır ,zira grupta kazım abi(kazım koyuncu) yer almıştır. ancak son zamanlarda da marsis dikkatimi de çekmemiş değildir.marsis adlı karadeniz rock grubu son zamanlarda ,bu tür müzikle ilgilenlerin ilgisini çekmiştir,zuğaşi berepe'ye benzerliğiyle..ek bilgi olsun,bilen bilir zati ancak sölemeden edemeyeceğim.marsis'in solisti korhan özyıldız inanılmaz derecede kazim abiye benzemektedir.

selam olsun kazım abiye..şair ceketli çocuğa...
    (zugasiberepe, 14.07.2008 15:05)
  11. denizin çocukları anlamına gelmektedir.
    (una furtiva lacrima, 14.07.2008 15:11 ~ 15:12)
  12. ernesto adlı harika bir parçaları olan denizin çocukları. kazım koyuncu'nun vokali beni hiçbir zaman ben'deki gibi etkilememiştir ayrıca. her dinlediğimde gözlerim dolar ama ağlayamam. rahat uyusun kazım'ım.
    (rabarba, 04.01.2009 02:42)
  13. en sevdiğim müzik grubu herhangi bir şarkısını milyonlarca defa dinlesem bile bıkmayacağım ilk olmanın zorluklarını sonuna kadar yaşayan bir grup. kazım koyuncu yani dina kaki memedali barış beşli ile müthiş bir iş çıkarmıştır grubun neden dağıldığı hakkında hiiçbir yerde sağlam bir bilgi yoktur fakat grup elemanlarının daha sonra solo albümlerinde bir araya gelmeleri sadece grup olarak dağıldıklarını gösterir. kazım koyuncunun hayatını kaybetmesi ise grubun boynunu fena halde bükmüştür.
    (ortrek, 05.09.2009 03:29)
  14. avlaskani cuneli parçası ile gönüllerde taht kurmuş rock grubudur. özellikle üç farklı elektro ile solo attıkları kısım türk müziğinde eşine az rastlanır bir sahnedir, dinlenesi ve dinletilesidir.
    (pesimist melankolik, 05.09.2009 04:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil