zonguldakspor 

adana çık aradan

1. (bkz: karabükspor)
    (fluminense, 08.05.2006 02:31)

2. zonguldak şehrinin lacivert-kırmızı renkli temsilcisidir. 1945 yılında kömürspor adıyla kurulmuş, 1966'da zonguldakspor adını almıştır. birinci ligde 14 sene kalmıştır, 1979-1980 sezonunda türkiye birinci ligini 3. sırada tamamlamıştır.
    (prusa, 08.05.2006 03:17 ~ 03:21)
  3. bir 3.lig takımı.
    (fluminense, 08.05.2006 03:19)
  4. amatör lige düşerse yazık olacak .sahip çıkılması gereken takım
    (alpella, 16.12.2007 22:13)
  5. bazı kendini bilmez, taraftarlıktan ve memleket sevgisinden nasibini almamış insancıkların 3.lig takımı diyerek kendi ufak çaplarını sergiledikleri takımdır. bunlar çoğunlukla karabüklü olurlar ve 2 saatlik boluyu deplasman sayarlar. kardemir'den alınan destekler bir takımı adam etmediği gibi bir şehri de takımın arkasına sürükleyememektedir ne acı ne kederli..

zonguldakspor

öncelikle benim bir numaralı sevdamdır. geçmişim,çocukluğum,lise hayatım, sınava hazırlanacam diye geçirdiğim dalyarak yılım ve sonrasına tekabül eder.

kökeninde eki(ereğli kömür işletmeleri kurumu) vardır. başlarda kömürspor olarak amatör ve bölgesel liglerde tozu dumana katmıstır. profesyonel liglerin kurulmasıyla beraber ayrıcalıklı olarak 2.lige alınmıştır.

ayrıcaklı konusunda hemen parantez açalım: ayırcalık klübün mali ve idari yapısının o günün koşullarına göre iyi olmasından dolayı verilmiştir. maden işcisinden kesilen aylık ücret ve kuruma arkasını yaslamış yönetim bunda en büyük faktördür. bi de orhan şeref apak'ın zonguldak'ta çok iyi ağırlanması var işin içinde tabi orası ayrı.

1973-1974 sezonunda trabzonsporla elele kolkola 1.lige çıkarlar kimseler bilmez bu çıkışın şöyle bi hikayesi vardır. iki takım maçlar sonunda aynı puana sahiptirler ancak bir şampiyon belirlenmelidir. bir tane daha zonguldakspor-trabzonspor maçı yapılır. 90 dakika boyunca beraberlik sürer. penaltı atışları sonucu zonguldakspor 4-3 galip gelir iki takım 1.lige yükselir.

1.ligde 14 sene geçer.. başarılar,hayal kırıklıkları sonra alt liglerde debelenmeler..

1996-1997 sezonunda içerideki bir irlandalının oyununa gelinir cezalı topçu oynatılır zonguldakspor 1.ligin kapısından döner.
    2001-2002 sezonunda 67 puanla 2.lige tekrar çıkar. 5 sene içinde inanılmaz değişimler olur. çünkü zonguldakspor hatları zonguldak şehriyle paraleldir hem de öyle böyle değil..
    2002-2003 sezonunda son haftalarda türk telekomspor'a şampiyonluk hediye edilir!
    sonra düşüş başlar 3.lige geriler elmas.

2007-2008 sezonun kabus gibi başlar aciz bir yönetim maddi yokluklar eklenince ilk yarıda 11 puan toplayabilir elmas.. bir avuç taraftarı onu destekler bir çınar devrilmektedir.

zonguldakspor'un bu durumuna zonguldak kamuoyu daha fazla sessiz kalamaz. köksal toptan ve şehrin kimi ileri gelenleri toplanır. valilik,genel maden işçileri sendikası,zonguldak belediyesi, ticaret ve sanayi odası ve siz fahri diyin ben onursal diyim elmasın büyük başkanı erdoğan demir öncülüğünde yeni ve ayakları yere basan bir yönetim oluşturulur şehirde birlik havası esmeye başlar.

devre arasında fenerbahçe'den güven güner gibi genç yetenekler, pazarspor'dan eski çaykur rizeli ümit ozan kazmaz gibi deneyimli isimler alınır ve 2.yarı hazırlıklarına başlanır.

2.yarının ilk maçı 27 ocak pazar günü yıldırım bosnayla oynanacaktır.

kanal 67 z televizyonunda bu akşam yayınlanan spor kritik programına bağlanan belediye başkanları tam destek sözü vermiştir. yüzlerce zonguldaklı pazar günü vefa stadına akacak elmasının yanında boğaz kanseri olana kadar bağıracaktır.

"vardır senin formanda şehit madenci kanı,
    başarılı ol ki sürsün madencinin şerefi,şanı"
    (milan rapajc, 22.01.2008 02:47)
  6. eğer üçüncü ligde mücadele ediyorsa, üçüncü lig takımı sıfatını taşıyabilir gibi geliyor. bunda utanılacak bir şey yok, üçüncü de olsa o da bir lig nihayetinde.
    tabii karabük ile arasındaki rekabeti bilemem, ama fanatizmin her çeşidi kötüdür, barcelona-real madrid arasında da olsa, mahalle takımları arasında da, onu bilirim.
    (scherzi, 22.01.2008 02:57)
  7. mesele 3.ligde olma meselesi değildir.. takımı 3.lige düşerken erzurum deplasmanına giden insanlar vardır netekim.
    3.lig takımı denilerek kontra yapıldığı düşünülmektedir, bu da içinde zavallılıklar barındırmaktadır.

(bkz: bırak konuşsunlar yorulsunlar biz aşkımıza bakalım)
    (bkz: sikimden aşaaa kasımpaşa)
    (milan rapajc, 22.01.2008 03:12)
  8. erdemir hafiften bir destek verse soluğu birinci ligde alması muhtemel olan futbol takımı.
    (fallout, 22.01.2008 03:21)
  9. fikir vermesi açısından 2002-2003 senesindeki karabük-zonguldak (0-1) maçından bir otobüs resmi. karabük istasyonunda trenden inen zonguldaklılar bu külüstürlere doldurulurlar.. sokaklarda el kol hareketleri yapılır bolca.. bi an gelir otobüsün camları iner ve ..

http://img131.imageshack.us/...
    (milan rapajc, 23.01.2008 01:19)
  10. pink floyd a zamanında açtığı davadan ötürü gönlümde ayrı bir yeri olan spor klubu.
    (sir da ros floyd, 01.03.2008 01:56 ~ 01:56)
  11. http://www.youtube.com/...

yukarıdaki linkden zonguldakspor'un maç görüntülerine ulaşilabilir.

lakin videodan ziyade altındaki yorumlar kısmında yaşanan hacivat-karagöz çalışması ilgi çekici.
    (ageylan, 11.03.2008 01:03)
  12. düşeceksek de şerefimizle olsun.
    (milan rapajc, 14.04.2008 01:37)
  13. the wall daki meşhur hammer deseninin kendi amblemlerinden çalıntı olduğunu iddia edip pink floyd a dava açan spor külübü.ekşi sözlükten pastelediğime göre son gelişmeler ise daha da neşeli:

pink floyd hatasından döndü

pinkfloyd.com'dan yapılan açıklamaya göre bay waters, bu benzerliği büyük bir talihsizlik olarak gördüklerini ancak meselenin sulh yoluyla çözülmesinden yana olduklarını belirtmiş.

waters'ın desteği sadece spor'a değil

grubun avukatlarının yaptıkları araştırma sonucu logonun yasal sınır olan %60'tan daha büyük bir benzerlik gösterdiğinin anlaşılması üzerine waters ayrıca bir maden şehri olduğunu öğrendiği zonguldak için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti. bundan sonra yapacağı yardımların sadece futbol kulübüyle sınırla kalmayacağını, pink floyd'un zonguldak'a ayrıca eğitim ve sosyal hizmetler alanında da kimi yardımlar yapmak istediğini belirten waters meselenin sulh yoluyla çözülmesinden mutluluk duyacağını tekrarladı.

zonguldakspor cephesi olayı olumlu karşıladı

zonguldakspor'un çiçeği burnunda yönetim kurulu önceki yönetim tarafından hazırlıklarına başlanan bu davanın waters'ın olumlu tavrı devam ederse askıya alınabileceğini, özellikle waters'ın yapıcı tutumunu takdirle karşıladıklarını ve ilk fırsatta bir pink floyd albümü alıp grubu dinleyeceklerini belirtti.
    (darksideofthemoon, 14.04.2008 02:07)
  14. 27.04.2008 günü profesyonel liglere veda etmiş takımdır. bugün beylerbeyinde taraftarını kahırdan gebertmiş, kocaman adamları gözyaşına boğmuştur. (bkz: biz bugün öldük.)
    (milan rapajc, 28.04.2008 00:33)