zona 

adana çık aradan

1. hastalığa neden olan virüs su çiçeği virüsü ile aynıdır. su çiçeği geçiren hastanın sinir köklerinde bu virüs hayvanı pusuya yatar , sonra bağışıklık sisteminin güçlü olmadığı bir anda çoğalmaya ve acı çektirmeye başlar.
    norveçliler 'cehennemden güller kemeri', danimarkalılar 'cehennem ateşi' olarak isimlendirmişler ve çok sevdiğim bir arkadaşın durumunu görünce neden böyle isim taktıklarını anlamam hiçte zor olmamıştır. stresten uzak durmak ve bünyeyi fazla tahrip etmemek korunmanın iki önemli öğesidir.
    (sade, 21.10.2005 17:18 ~ 22.10.2005 16:20)
  2. izi senelerce geçmez. ama sanırım sonra büyüdüğünüz için çok çok azalır. hatta şimdi baktım göremedim lan.
    böyle nokta nokta su torbacıkları olur. sanırım şiddeti insandan insana değişebilen bir hastalık. hastanelik olmamıştım mesela ben. ayrıca kapladığı alan da baş ve işaret parmağınızı halka yaptığınızda oluşan alan kadar. belki daha şiddetli olursa daha fazla alana yayılır. bilmiyorum. öğrenmek de istemiyorum zaten.
    (viola, 08.12.2005 20:29)
  3. sinir ucu iltihabı.
    (mclaren, 08.12.2005 20:38)
  4. kırmızı bir zemin üzerinde beyaz su kesecikleri görünce noluyo lan bana alerji mi ki acaba ama alerji olsa her yerde olur niye bir yerde ki diye düşüncelere daldıran, yapılan araştırmalar sonucu da kişinin kendi kendine bu zona olabilir diye tehşis koyabileceği hastalık. yanılmıyorsam halk dilinde buna gece yanığı da deniyor
    (mephistophilis, 23.01.2007 21:14 ~ 21:16)
  5. etkeni herpes zoster (herpes ailesinden bir adenovirüs.bu ailede herpes simplex de vardır ve herpes simplex dudakta ve vajinal bölgede uçukları yapan etkendir.) olan ,geçirilmiş su çiçeği hastalığından sonra sinir traselerinde kalan virusun ,bağışıklık sisteminin zayıfladığı dönemde (başka bir hastalık geçirilmesi,stress gibi) ortaya çıkarak sinir dermatomlarını tutar .ağrı ve kaşıntı semptomları ortaya çıkar.tedavisi antiviral ilaç kullanmaktır.
    (yineyenidenkobalamin, 23.01.2007 21:30)
  6. omurgadan yayılarak kaburgalar boyu göğse kadar yayılan kabarıklar oluşur. sadece tek tarafta oluşur. periyodik olarak vuran çok şiddetli ağrıları olur. vaktinde müdahale edilip tedavi edilmezse tedavisi oldukça güçleşir. geceleri gelir ağrısı daha ziyade. düşmanıma bile istemem.

gençlerde kendi kendine geçebilmesine rağmen ilerleyen yaşlarda kalıcı olabilme riski vardır.
    (azwepsa, 22.03.2007 12:19 ~ 12:48)
  7. halk dilinde gece yanığı olarak ta bilinir. ani üzüntü,stres gibi etkenlerle ortaya çıkabilip,bir anda sizi acılara boğar.7-8 yaşımdaydım. çok üzücü bir olay sonucu gerçekten bütün bir gece yandığımı hatırlıyorum.sanki her yerime gaz dökülmüş,ateşe verilmiş gibi.bunun virüsünü hayatınız boyunca taşırsınız üstelik.atamazsınız satamazsınız.öyle lanet bir şey.bugün hala en ufak üzüntüde,hastalıkta kısacası bağışıklık sistemimin çöküşü sırasında sahip olduğum acı verici durum.
    (fitnefücur, 22.03.2007 13:23)
  8. tek taraflı tutulum gösterir. genellikle bel bölgesinde lokalize olur. varicella-zoster virüsü vücuda ilk girdiğinde su çiçeğine sebep olurken bu hastalıktan sonra vücutta latent kalan virüs her hangi bir aşırı stres ya da immun sistemin zayıflaması sonucu tekrar ortaya çıkar. ve işte o zaman hasta için gerçekten acı dolu günler başlar.
    (dentist, 22.03.2007 15:13)
  9. bu aralar bir arkadaşımın başına bela olan sancı verici hastalık. arkadaşımdan gözlemlediğim kadarıyla derinin bir bölgesinde su çiçeğine benzer oldukça iri kızarıklıkların çıkması şeklinde seyrediyor.
    arkadaşımın söylediğine göre kişiyi gece uykusundan alıkoyacak kadar şiddetli bir sancısı varmış. sancı, bıçak saplaması gibi ani ve yaşayan varsa bilir, o kadar şiddetli oluyormuş.

bu vesileyle araştırdık ve öğrendik ki, bu hastalık, çocukluğunda su çiçeği çıkarmış olanların %20'sinin, yetişkinlikte, başına geliyormuş. hastalık en az bir hafta, zamanında tedaviye başlanmışsa da en fazla iki hafta sürermiş. istisnai olarak iki yıl süreni bile varmış.
    kızarıklıklar geçtikten sonra da sancısı bir süre daha devam edermiş.

burda hastalığın çok sancılı olduğuna dair yazılanları okuduktan sonra kendisine inanmadığım, her seferinde "abartma yahu, eni boyu zona olmuşsun!", "ateş olsa cürmü kadar yer yakar, el kadar kızarıklık nasıl öyle sancı versin?" vs demek suretiyle kendisini üzdüğüm arkadaşımdan özür diliyor, "aynısı başına gelsin inşallah!" minvalli beddualarını geri almasını kendisinden rica ediyorum.
    cidden abarttığını, nazlanmak için öyle konuştuğunu sanmıştım; yanılmışım.
    (meramise, 07.02.2008 15:16)
  10. sinir uçları iltihaplanması olarak da adlandırılabiliyor. sıkıntı içine girerseniz çıkarabilirsiniz. kızarıklar oluşur vücudunuzda, deli gibi ağrırlar, üstüne bir de kaşınırlar, inanın hiç hoş değil. zira kendilerini 7.sınıfta kıytırık bir sınav yüzünden çıkarmıştım. evet evet, artık o kadar stresli değilim, takmıyorum sınavları, öss yi ufak bi hastane olayıyla kapattım çok şükür.
    (stella, 08.02.2008 11:53)