tanımadığım ama girilerini çok beğendiğim arı.
sözlükte esen genel apolitize havanın aksine toplumsal olaylara duyarlı olduğu için girilerini ilgiyle takip ediyorum. (bkz. takipteyim)
nazım hikmet'i ve ruhi su'yu severek iki ayrı bam telimden yakalamış güzeller güzeli gurbet insanı.. neden buralarda olmadığına hayıflandıranlardan.. hem ruhi su, hem nazım olunca ona da hediyem ancak budur..:
"..korkunç ve mübarek elleri,
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar
bizim kadınlarımız.."
bitanem.
hem bilgisayar konusundaki engin bilgisiyle hem de politik görüşleriyle hayranı olduğum ve sevgisinin beni çok mutlu ettiği, ankara'ya geldiğinde odamı vereceğim güzel insan.
düşünce ve insanlık kokan girileriyle sözlüğün nefes almasını sağlayan, tepkisizliğin diz boyu olduğu zamanlarda cesurca tepkisini ve düşüncesini ortaya koyan, ve bunu yaparken birçokları gibi sadece elini * ya da ağzını kullanan değil, bizi biz yapanı * kullanan yazar.
eğer kendisi uzak diyarlardan * bu kadar ilgiyi ve düşünceyi ayırabiliyorsa memleketimize , burda bir yerlerini devirip sorumsuzluklarının farkında olmayanlar utansınlar artık kendilerinden diye düşündüren yazar.
rakı konusunda pesdacui'yi bir hayli korkutup bili bili ettirmiş,piyasadaki her rakıyı sahte rakı sanan,çok sıcak ve şeker insan.ha bir de pesdacui ile içtiğimiz ve onun yerine içmediğimiz için kulaklarımızdan tavana asacakmış bizi..biz herşeyin sahtesindeyiz be dostum,atın ölümü arpadan olsun icabında..
galatasaray lisesinin hemen arasından girdiğinizde az yürüyün hemen sonrasında çok bilinen 45'lik mekanının hemen yanında yer alan restaurant & lounge bar tarzı bir mekan, tarzı değil öyle..büyük taş bir binanın 4. katında yer almaktadır, manzarası yönünden bir leb-i deryaya taş çıkartamasada bence taksim'de bulunan teras barlardan en güzeli, fiyatlar her ne kadar uçuk olsa da sadece güzelim istanbul'a hem gece, hem gündüz farklı bir gözden bakmanıza neden olacak güzellikte..geceleri çalınan müzikler pek leziz, pazar günleride brunch keyfi yapmak için gayet keyifli bir mekan, tavsiye edilesidir.