görseller
ziyanziyan
ziyan 
belki ilginizi çeker
  1. · hakan günday
  2. · bir ilişkiyi zaman kaybı olarak görmek
  3. · 4 00 ortalama ile yaz okulunda üstten ders almak
  4. · insan
  5. · karim ziani
  6. · aşk
  7. · xian
  8. · can tanrıyar
  9. · ptt
  10. · ziya doğan
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk
  2. · sözlük yazarlarının hayalleri
  3. · kemal kılıçdaroğlu
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · banu güven
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · call of duty modern warfare 2
  8. · ele avuca gelmek
  9. · kadın programlarındaki gelgitler

ziyan  

sayfa  / 2
  1. zaayi olmuş, harcanmış tüketilmiş artık anlamına da gelir.

boş beleş kişilikleri, ezikleri tanımlamakta da kullanılır.
    bilgisayar oyunlarındaki (örn*) kötü oyunculara ve lamerlara takılan lakap.
    (azureel, 06.06.2004 22:35 ~ 22:36)
  2. zarar, hasar anlamında da kullanılan kelime
    (rout, 06.06.2004 22:45)
  3. adeks internet kafe'de bolca kullanılan ve beceriksiz anlamına gelen argo sözcük
    (mavio, 05.08.2004 01:17)
  4. (bkz. ziyan insan)
    (dydm, 06.08.2004 04:37)
  5. (bkz. gereksiz insanlar)
    (hell guardian, 06.08.2004 04:45)
  6. misafir öncesi mutfak
    si: aa en sevdiğim tatlı,poça da var oo börek
    ve el böreğe uzanır
    anne: dokunma si bilmem kimler gelcek akşama o kadar uğraştım.
    misafir sonrası mutfakta sizin elinizi uzatıp alamadığınız herşey ucundan azıcık ısırılmış olarak kalır ziyan olur. insan ağlamak ister ağlayamaz...
    (si, 08.03.2005 14:59)
  7. müsrif...
    (yalnızlık senfonisi, 29.03.2005 14:23)
  8. (bkz: harcamak)
    (marooned, 29.03.2005 14:24)
  9. günahtır..
    (amy, 29.03.2005 14:28)
  10. (bkz: wasted)
    (excalibur, 16.02.2007 02:28)
  11. direnç sonu adımları.
    (valla billa, 22.06.2008 00:32)
  12. yitik.yitirilmiş.bir işe yaramayan.insanlar arasında ziyanlık,dinde ahiret için günahlık,hiç bir başlığın altında yer bulamayan zavallı bir kavramcık.ne isa'ya,ne musa'ya.bazen öyle hissediyor insan kendini..ziyan olmasa da bazen,öyle görünüyor dışarıdan.yağmurlarda ıslanıyor,şemsiyesi olmuyor ya hiç, ondan.iyi,bir başlık altında kendine yer bulabildi,şükür.örnek vereceksek,mesela incir mevsimi şimdi.bazı incirler var altta kalıyorlar.mütevaziler.eziliyorlar ama işte.ama çok bal damlıyor sonra onlardan.ziyan olsa da hala güzel konuşabiliyor o incirler.öbürleri süt kokuyor,doğuştan ziyan.şimdi doğuş'tan gidik,adlı şarkıyı çalıyoruzz.
    (meddah, 23.08.2008 00:36 ~ 00:39)
  13. hakan günday ın heyecanla beklediğim kitabı. büyük ihtimal kitapçı ile ev arasında bitecektir.
    (soyut, 16.01.2009 18:54)
  14. hakan günday'ın son kitabı dediler şubat-mart dediler.. ömrümü ziyan ettim resmen çıksın artık.
    (nepenthes, 26.03.2009 21:00)
  15. hakan günday'ın kendi sitesinde yapılan açıklamaya göre yazım aşaması öngörüldüğünden daha uzun sürdüğü için basımı ertelenmiş yeni kitabı.
    eylül diyorlar, bilemiyoruz.
    (antik acılar çarşısı, 13.07.2009 22:21)
  16. nihayetinde yarın piyasaya çıkacak olan hakan günday kitabı.
    http://www.hakangunday.net/...
    (guidoanselmi, 06.09.2009 02:56)
  17. askerlikle alakalı olduğunu bildiğimiz, eminim ki epey sert eleştirilere sahip, sıfır km. hakan günday kitabı.

belki de bir eğitim zayiatı.
    (antik acılar çarşısı, 07.09.2009 10:47)
  18. (bkz: fire)
    (drugaddiet, 07.09.2009 10:48)
  19. her zamanki hakan günday değil sanki bu kitabı yazan. bir başka, bir değişik. jilet gibi keskin ve kaba saba.

kitabın sonuna doğru kahramanımızın adını öğrendiğimizde düşüyor tüm jetonlar. kahramanın adı: asil. bir önceki kitabın adını hatırlayalım: azil. bu kitabın adına bakalım: ziyan. iki roman arasında yazar tarafından bile isteye kurulan, doğrudan bir bağ var.

delilik ve dahilik arasında gidip gelen asil, 18 yaşından itibaren her gece korkunç rüyalar görür ve tek çıkar yolu askere gitmekte bulur. (böylece yaşadığı çevreden ve insanlardan uzaklaşacaktır.) fakat bu defa da gece nöbetlerinde bir hayalet yapışır yakasına. böyle başlar hikaye ve sona geldiğinizde hakan günday her zaman yaptığı gibi hiç beklemediğiniz bir sonla ters köşeye yatırır sizi.
    (aylak madam, 09.09.2009 15:20 ~ 15:48)
  20. internetten sipariş verilebilen lakin kitap evlerinde hala bulunamayan kitap..
    (seksek oynayan mafya babası, 11.09.2009 15:36 ~ 01.10.2009 00:12)
  21. hakan günday'ın kitabevlerine dağıtılmış kitabıdır.

kitabın kapağı şöyle olmakla birlikte ;

http://static.ideefixe.com/...

arka yüzünde yer alan tanıtım yazısı da şu şekildedir ;

hatıralarında yaşayanlar donarak ölürler.

"beyaz gövdeli zenci köpeklerimiz var. adları da var. ama onlar birer heykel. çağırınca gelmiyorlar artık. cennetin kapısını bekliyorlar. karla karışık toprağa gömülebilmek için kulakları dik donuyorlar! öyle bir cennet ki, paslı demirin bile ak sakalı var. bizi saran tel örgüler beyaz angoradan örülmüş. havası havlamayı bırakmış, ısırıyor. beyaz ağzı etimizle dolu. bu yüzden sessiz bir ayaz var. saçaklarından sarkan mızrak dişleri ensemize saplanmış. gazete kağıdı gibi buruşmuş derimizde mor diş izleri, bekliyoruz.

cennetten kovulmayı. bembeyazız. soğuk. donmak. çözülmek. tekrar donmak.

daha fazla hiçbir şeye gerek yok. fiilleri çekmeye bile. herkes kalsın yerinde. bıraksınlar yaslansın göğsüm sırtlarına, ılıklaşsın enseleri nefesimle. yavaş yavaş sokayım dilimi derilerine. aksın içlerine hayatımın zehri. yirmi adet mermi. muhteşem! hepinizi geberteceğim! ama hepinizi!"
    (cornelius, 14.09.2009 00:45)
  22. daha henüz başladım.
    ama ilk 25 sayfada dahi duvara çarpma hissiyatı yaratıyor kendisi.
    okuyanlardan aldığım izlenim; "hakan günday şimdi gerçek bir yazar oldu" sözü ile geldi.

askerlik mantığın bittiği yerde başlıyor-muş- gerçekten.
    (antik acılar çarşısı, 22.09.2009 18:36)
  23. bir orhan gencebay şarkısı.
    (kakoolupuskuut, 23.09.2009 19:55)
  24. öncelikle dikkat!

eğer bu kitabı hayatınızın herhangi bir döneminde okuyacaksanız, buna niyetiniz varsa bundan sonra yazılacakları okumayın!
    sadece benim yazdıklarımı değil, bu kitapla alakalı ne yazılmış ne çizilmişse, röportajlar, köşe yazıları dahil!
    buraya kadar okuduklarımızı ne yapacağız derseniz; onlarda çok önemli şeyler yazmıyor henüz. ama eğer yapabiliyorsanız onları da unutun. hatta ben bu giriyi yazdıktan sonra hemen az üstteki son girimi bile silsem mi silmesem mi çelişkisindeyim. bu kadar da ciddiyim. ayrıca kitabı edinmek için acele etmenizde fayda var, zira kitabı bir sabah hiçbir yerde bulamayabilirsiniz.

bu kitap hakan günday okurlarına verilmiş bir armağandır!

bence kitabın en arkasında bu yazmalıydı. o uzunca ve şahane arka kapak alıntısının hemen altına ya da kitabın son cümlesinin de sonuna. bilmiyorum; herhangi bir yere yazılması gerekli bu cümlenin. öyle bir harman ki çünkü içinde hakan günday'ın şimdiye kadar yazdığı her şeyden, herkesten bir şeyler çıkarabilmeniz mümkün. hakan günday'ın sıkı takipçisi olanlar tarafından gözleri kocaman kocaman olarak okuyacakları bir kitap.

bir yanınızın deli gibi anlatmak, bir yanınızın her okuyanı sizin yaşadığınız şokla başbaşa bırakmak isteyeceği bir kitap. tüyleri diken diken eden bir kitap. hakan günday'ın ne denli bir deha sahibi olduğunu açıkça gösteren bir kitap. eksi 35'in altında titreten, zihninizi çığ altında bırakan bir kitap. her zaman söylediğim gibi düşünme faaliyetini son seviyeye çıkaran kitaplardan bir diğeri.

bittikten sonra tek diyebildiğim "hassiktir!" oldu. aslında daha dolu dolu küfürler edebilirdim. ama kitabın tek kelimelik özeti ne deseniz bu kelimeyi seçerdim; hassiktir! o şoku ancak ne anlatır derseniz; hassiktir!

durduramıyordum. hatırladığım tek şey yazmak isteğimin parmaklarımın ucundan başlayan bir yanma ile bütün kollarımı ve boynumu geçerek beynime ulaşıp orada yarattığı karıncalanma hissiydi.
    o gün biliyordum; bu kitap yazılacaktı!

son cümle, küfür mahiyetinde. ağzımıza sıçtın hakan!

son olarak ve aslında asla son olmayarak;

kinyas ve kayra gibi bir başyapıt.
    kinyas ve kayra 2 ise, ziyan 1.99'dur.

editz: ayrıca kitap kinyas ve kayra'dan bir epigraf ile başlıyor:

"arkasında hiçbir teşkilatlı güç bulunmayan parmak, tetiği çekip, tek başına bir insanın sahip olabileceği bütün deliliği göstermeli. uyuyan halkların yataktan düşme zamanı geldi. gözkapaklarının jiletlerle kesilmesinin zamanı. ebedi uykusuzluk zamanı. şimdi suikast zamanı...

kinyas ve kayra, sayfa 147"
    (antik acılar çarşısı, 24.09.2009 19:47 ~ 21:05)
  25. bazı insanlara hakaret amaçlıda kullanılır.
    (kirve, 28.09.2009 23:24)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil