zivizivi 

adana çık aradan

1. zivizivi (lat. zivius sizlizlisis) negatif ve pozitif zivizivi olmak üzere iki çeşittir.

negatif zivizivi olumsuz, üzücü, sinir bozucu vb. olaylar husule geldiğinde vücutta ve özellikle beyinde (ki bunun için ön koşul bir beyin sahibi olmaktır) oluşan dalgalar, hatta dalgalanmalardır. bir örnek vermek gerekirse, sevdiceğinizi başka bir şahıs ile elele, gözgöze, dudak dudağa hatta burada telaffuz edemeyeceğimiz daha da seksi pozisyonlarda yakaladınız. işte o an tepeden tırnağa negatif ziviziviye kesersiniz. halk arasında "başımdan aşağı kaynar sular döküldü", "beynimden vurulmuşa döndüm", "gözlerim karardı, beynim karıncalandı, elim ayağım boşaldı" şeklinde de ifade edilir.

pozitif zivizivi ise, yine vücutta meydana gelen dalgalanma ve titreşimlerdir. ancak daha çok güdüsel olduğundan dolayı ille de beyin bulundurma şartı yoktur. sevinç, mutluluk ve özellikle zevk anlarında husule gelir. bunun için de ille de örnek isteriz diyenler için: misal aşık olduğunuz zaat-ı muhterem ile yalnız kaldınız, koşullar müsait, bünyeler kıvamda, gençlik başınızda duman...gerisini anlatmıyoruz, siz hayal edin...fark ettiyseniz bir kıpraşma, bazı bölgelerde bir hareketlenme, değil mi? işte pozitif zivizivi de budur. hadi bakalım, bol pozitif zivizivili günler yaşamanız dileği ile, sevgiler saygılar, teşekkürler türkiye.

(not: kaynak eklemeyi unutmuşum.)
    kaynak: bizzat şahsen kendi karakterli götüm.
    (50 karakter barındırmam kişilik sahibiyim ben, 07.04.2008 23:55 ~ 09.04.2008 13:33)