ziverbey köşkü   

adana çık aradan

1. 12 mart döneminde birçok solcunun işkenceden geçirildiği mekan.ilhan selçuk aynı adlı kitapta kendine yapılanları anlatır.

(bkz. yüz karalarımız)
    (headfucker, 15.05.2004 18:48 ~ 24.06.2004 18:19)

2. şu an yaşadığım binanın toprakları üstünde daha önce kurulu olan buralara ilk taşınanların kullanılmayan halini çok iyi bildiği tüccarbaşındaki eski işkence yuvası
    (ascella, 15.05.2004 20:25)
  3. derler ki zamanında o kadar çok işkence yapılmış, o kadar çok insanın canı burda yanmıştır ki, onların ve ailelerinin mekana olan bedduaları tutmuş, daha sonra bu binanın arsasına kurulan evlerde yaşayan hiçbir insan mutlu olamazmış. bu arsa üzerinde ne kavgalar, ne ayrılıklar, ne boşanmalar görüldüyse yerleşmiş batıl inanç sonucu hep ziverbey köşküne bağlanırmış.
    (ascella, 22.10.2004 23:49)
  4. üzerinde oturduğum mekanda bir zamanlar var olan şimdi silinip gitmiş köşk...

yıkıldıktan sonra üzerine 2 adet hayvan gibi 13 katlı bina dikilmiştir ama kapısı halen orada durmaktadır...

(bkz: ateşpare sitesi)
    (skuba, 20.06.2006 02:00 ~ 02:01)
  5. 12 mart döneminde birçok kişiye işkence yapılan, bunlardan bir kısmının sağ çıkamadığı işkencehane. o dönemde tüm olaylar bittikten sonra delillerin tamamen ortadan kaldırılabilmesi için köşkün halka açıldığı, kısacası parçalanıp yok edilmesi için çingenelere verildiği ve onların da bir gecede tüm köşkü talan ettiği iddia edilir.
    (melek, 30.06.2007 00:18)
  6. ilhan selçuk un ziverbey köşkü isimli kitabından bir bölüm:

'akrostiş yazmak kolay mıydı?
    deneyecektim.
    bir sevgiliye tutkunluğu dile getiren akrostiş, belki daha kolaydır.bir kadının adında kaç harf olabilir?....
    benim yazacağım akrostişin değişik bir işlevi olacaktı....
    komodinin üzerinde kağıtlar duruyordu.kaç sayfa yazacaktım?beş, on,yirmi?hem yazdıklarımın her tümcesine akrostişi nasıl yerleştirecektim?bir kadının adı belli bir sözcüktür. ben ise tümceler düzenleyecektim;işkence altında yaşadığımı belirtecektim.
    sonra bunlar bir mahkemenin önüne çıkarılacaktı;değerlendirilmesi yapılacaktı.
    pösteki saymak gibi bir şeydi bu;deliliktibelki;ne olursa olsun, yapacaktım.
    ...
    ancak içimde hiçbir kuşku kalmasın diye akrostişin her harfini tümcenin sondan ikinci sözcüğünün başına koymaya karar verdim.
    ve yazmaya başladım.
    ...
    -'12 mart a doğru türkiye iflasa gidiyordu.'iflasa gidiyordu...i...
    -'demirel iktidarı, giderek yoğunlaşan şaibe altındaydı.'şaibe altındaydı...ş...
    -'üniversiteli gençler sokaklarda,meydanlarda,hatta üniversite binalarının çatıları altında karşılıklı çatışıyorlar,katl ediliyorlardı.katl ediliyorlardı'...k...
    -'devletin bütün güçleri,aydınları,askerleri,yargıçları,sorumluları,sağduyu sahipleri endişe içindeydiler.'endişe içindeydiler...e...
    -'gidiş normal değildi.'normal değildi...n...
    -'anayasa çerçevesinde yeni yönelişlere göre davranmak isteyen devlet memurları ve sorumlularına siyasal iktidar adeta ceza tertipliyordu.'ceza tertipliyordu...c...
    -'siyasi iktidar aydın yazarları ezmek amacındaydı.'ezmek amacındaydı...e...
    -anayasa...a...; lüzumlu...l...; topluluğu...t...; ıstırap...ı...; ne...n...; dağınıklığı...d...; atatürkçülükte...a...; yorumlamak...y...; ihtiyaçtan...i...; mesele...m...
    'işkence altındayım'
    ...'
    yıllardan 1972.
    (inthepainofsalvation, 01.04.2008 18:05)
  7. ilhan selçuk'un yeni baskısı yapılan kitabı. tahmin edilebilecek bir konudan bahsediyor.
    kitap nisan ayında cumhuriyet kitapları'ndan çıktı.
    (bimekan, 29.04.2008 21:58)