zirve organize eden kişi. organizatör'ün son evrimi, sözlük dünyasındandaki sanal dostlukları gerçek hayata aktaran organizatör.
ps: (bkz. http://www.itusozluk.com/...) linkindeki sözlük künyesinde palanthaser'in ünvanı.
bir zamanlar itüsözlük ana sayfasından bir tuşla ulaşabildiğim, şu sıralarsa sözkonusu tuşa tüm aramalarıma rağmen sayfada ulaşamadığım etkinlik aracı.
bilindiği üzere zirve, tanımı gereği, birden fazla kişiyle gerçekleştirilir. bazı zirvelerde iki katılımcı olur ve "aşağılık zirveler" olarak anılır bunlar: örneğin bush ve blair ikilisinin zirveleri. (bkz. zirve)
yenilenmiş zirve şeysidir. zirvelerin olduğu günleri gösteren takvim olayı süper olmuş. tasarımda da ufak iyileştirmeler yapıp, bir iki basit özellik açılınca/eklenince* çok daha süper olacaktır.
sözlük yazarlarının kullanmasını bilmediği bir türlü de öğrenmek istemediği sözlüğün güzel hizmeti.
oraya da giri girebiliyor anılarınızı saklıyabiliyorsunuz, foto özelliği de var hatta. (bkz: seç beğen al)
3. versiyonu görülmemiş şekilde hayvanlaşan şey. bir zirve organizasyonu aracı olması amacından daha ötelere taşındı. şimdi ufak bir tanıtım yapalım, eski versiyonlardan farkları ne oldu bir görelim
- resim galerisi : herkes bir zirveyle ilgili resimler gönderebiliyor ve bunlar moderasyon onayından sonra görüntüleniyor.
- resimdekiler : resimleri gönderen insan bu resimde kimler var sorusuna cevaben resimdeki kişilerin nicklerini yazabiliyor.
- kategorizasyon : artık zirveler kategori sistemine sahip. yani bir zirvenin tipini belirleyebiliyorsunuz.
- mekanlar : mekan database'i tamamen yeniden düzenlendi, mekanlardan resimler de konulabiliyor ve bunlar görüntülenebiliyor. ayrıca türkiye'nin tüm illeri ve 3 büyük şehrin tüm semtleri eklendi.
- çoklu organizatör sistemi : bir zirveyi birden fazla kişi düzenleyebiliyor.
- haber ver : davet, organizasyon değişikliği gibi durumlarda katılımcılara mail yoluyla haber yollanabiliyor.
- privacy : "resimlerimi gösterme", "organizatörlerden mail istemiyorum" gibi seçenekler konuldu. ayrıca kişisel özelliklerinizi editleyebiliyorsunuz.
- kanka, cibilliyetsizler : sözlükten ayrı olarak düzenleyeceğiniz bu listelerle örneğin bir kanka listeniz veya cibilliyetsizler listesi insanınız o zirveye katılıyorsa uyarıyor sizi çok gelişkin sistem.
- güvenilirlik : zirve organize ettiniz, "katılacağım" diyen insanın geçmişteki katılım durumuna göre fikir verici bir güvenilirlik oranı hesaplanıyor. böylece satış riskinden bir nebze kurtuluyorsunuz.
- anketler : organize edeceğiniz zirvelerle ilgili anketler düzenleyebiliyorsunuz.
peki bunlar ne zaman? bir kaç güne. kabası bitti sıvası kaldı yazmak istemedik bir yere ondan ötürü heniz eski versiyon aktif.
ps : biri yumurtlayacak hissediyorum : türkçeye duyarlı olması sizi sevindirmeyecek.
her zirveden sonra merakla gidip, zirvenin altındaki giriler bölümünü incelediğim sözlük bölümüdür. nedendir bilinmez ama hiçbir zaman sözlükte gideceğim, çok eğlendiğim, şunu yaptım, bunu yaptım diyenler zirvetörde tek satır bir şey yazmazlar.
ne yazık ki tam da zamanında bozulmuştur, ulaşılamamaktadır. ayılıp sözlüğe düştükten sonra zirve kelebeklerinden nasıl korunacağız bilmiyorum. ha zaten zirvetör çalışıyor olsaydı da zirve kelebeklerinin kaç tanesi gidip gerçekten yazması gereken yere yazardı yorumlarını bu da tartışılır. zirvetörün bozulmasından şikayetçi arıları hoşsohbet koruma modunu açmaları, en azından nickaltı girilerden korunabilmelerini sağlayacaktır. gene de rahatsız olurlarsa bir iki gün sözlüğe uğramamak herhalde tek çözüm olacaktır.
aslında db corruption falan olmayan, wondrous ve arkadaşlarının daha yakışıklı / güzel çıkmak için itü sözlük 1 yaşında zirvesi fotoğraflarında photoshop'da oynadıkları için zaman kazanmaya çalışılan sözlük yan ürünü..
birkaç gün içinde geri gelecek olan sözlük fasilitesidir, telaşa mahal yoktur. yüce türk devleti yaraları saracak ve en kısa sürede bölgeye destek verecektir.