görseller
zildjian 

belki ilginizi çeker
  1. · istanbul cymbals
  2. · zilciyan
  3. · istanbul agop
  4. · istanbul mehmet
  5. · zil
  6. · akrep burcu erkeği
  7. · sabian
  8. · ermeni
  9. · zilciyan
  10. · baget
gündem
  1. · onur öymen
  2. · author gibi erkekler
  3. · uykusu olup da uyumayan insan
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  7. · insanın hayatına sıçan şeyler
  8. · onda sıfırlamak
  9. · kimseler seni sevmedi mi umduğun gibi deli deli

zildjian  

1. amerikan zil ve davul aksesuvarları üreticisi.zil piyasasının en ünlü markası.kurucusu *zil yapım işini*türkiyede öğrenip amerikaya göç etmiştir.orada fabrikasyona geçip parayı kırmıştır.
    (errant, 11.05.2004 14:31)
  2. ermeni kökenli zil ve bateri aksesuarı üreten, pek çok amerikan grubunun gözdesi marka.
    (soulforged, 12.05.2004 15:54)
  3. türkçe zilciden türemiştir.
    (bkz: zilciyan)
    (soulforged, 16.03.2005 08:01)
  4. osmanlı padişahı tarafından bu isim ailelerine bahşedilmiştir. zilcioğlu anlamına gelir.
    zillerde kullandıkları alaşımları, istanbullu bir simyacının altın yapmaya çalışırken tesadüfen iyi tınladığını fark ettiği bir alaşımdır. o zamanlar osmanlının en önde gelen ihracat malzemesi de zilmiş. ulaştıkları üstün zil kalitesinden dolayı devrin osmanlı padişahı kendilerine bu soyadı vermiştir. (beyzıd on e turu storiy) (vallahi gerçek)
    (sidar, 16.03.2005 13:46)
  5. türkiyede satılan bagetlerinin çoğu hatalı üretim olan firma. özellikle mi gönderiyorlar nedir anlamadım. fakat hatalı üretim olmasına rağmen çok iyi performans veren bagetleri vardır o ayrı.
    (bateristt, 23.09.2005 21:21)
  6. (bkz: istanbul cymbals)
    (stone cold, 01.01.2007 23:15)
  7. avedis zilciyan ın el yapımı zilleriyle başlayan serüvenin dünyanın en pahalı seri üretim zillerine kadar ulaşması sürecinde oluşan markadır. markasında turkish cymbals eklentisini koyarak beni gururlandıran k serisine hayran olduğum zil üreticisi.
    (jkfl, 09.01.2007 14:54)
  8. istanbul ve masterwork'ten sonra tercih edeceğim zil markasıdır.
    (red zeppelin, 26.01.2007 23:00)
  9. kimsenin götten uydurmadığı markadır. kerope zilciyan usta ile samatya'da 1623 yılında ufak bir imalat hanede başlamıştır bu efsane. ardından 1977 yılında avenis değil avedis zilciyan usta tarafından amerikada şirket açılınca ingilizceye zilciyan zildjian olarak entegre olmuştur. hatta 1980'de agop tomurcuk ve oğulları istanbul'da zildjianın amerikaya taşınması nedeniyle istanbul zillerini kurmuşlardır. bu zatlarda zilciyan ekolünden gelen son kalfalardır.

(bkz: istanbul cymbals)

ayrıntı için: http://www.radikal.com.tr/...
    (jkfl, 26.01.2007 23:15)
  10. zamanında osmanlı mehteran takımının zillerini de üretmiş olan firma, aile.
    (sbs, 23.03.2007 16:35)
  11. http://www.zildjian.com/...
    (kaan zender, 21.06.2008 20:30)
  12. sanılanın aksine üretimlerinin tamamı fabrikasyon olduğu için dünyanın en iyi perküsyon zillerini üreten firma değildir. tamamı el yapımı istanbul agop, istanbul mehmet, bosphorus, pasha gibi firmalardan sonra gelir. ama en büyük ve en çok tanınan şirkettir orası ayrı.
    (maglor, 30.06.2008 19:14)
  13. zil,türkçe ve ermenice kelime.
    -dj, türkçedeki -cı,-ci eki
    -ian, türkçede oğlu anlamına gelen ek.

birinci avedis osmanlı imparatorluğunda birçok etkinliğe zil üreten birisidir.bir gün simyacının birini iş üzerindeyken yakalamıştır(ki simyacı diğer metalleri altına dönüştürmeye çalışıyor). simyacı sonuca ulaşamasa da avedis tını mükemmel olan bir alaşımla karşı karşıya kalmıştır. bir parça altın, bakır ve gümüş karışımı...
    artık avedis'in ziller daha kalitelidir ve herkes tarafından bilinmektedir.
    bu kez mehteran'a zil yapma görevi padişah ikinci osman tarıfından verilmiştir. başarılı iş çıkartan avedis'e "zilcioğlu"(ermanice: zildjian) lakabı ve 80 parça altın verilmiştir.1623 yılında zildjian markası böyle doğmuştur.

zildjiandan sonraki türk zil markaların doğuşu da şöyle olmuştur.

-- alıntı --

mehter takımına zil yapan, dünyanın en ünlü el yapımı zillerini mal eden mikael zildjian(avedis zildjian'ın bilmem kaçıncı torunu) gece yarısı olup ta herkes gidip, atölye boşaldıktan sonra zillerin malzemesi olan kalay ve bakırı özel olarak tartıp kendi formülü olan uygunluk kıvamını bu noktada ayarlıyor. bu miktarı tavalara konup 1100 santigrat derecede fırında eritiliyor, potalara dökülüyor. karışım miktarı farklı olursa zil ton tutmuyor, vurunca çatlayıp kırılıyor. bu nedenle zil yapımında ki bu karışım, zilci ailenin babadan oğla kalan meslek sırrı olarak yıllarca devam etmiş.
    zil döküm günü saat gecenin 00.02 si etrafta kimseler yok! ya da mikael usta öyle sanıyor. 1949 yılından beri beraber çalıştığı ustalar ses çıkarmamak için tüm hünerlerini göstererek çalıştıkları döküm atölyesinin çatısına gizlice çıkmış, çatıda nasıl açıldığı belli olmayan küçük çatlağa dayıyorlar gözlerini, nefeslerini tutup sabırla döküm saatinin gelmesini beklemeye başlıyorlar.
    aşağı da tek başına bir efsane dökümhanenin özel bölümünde alevlerin içinde bakırları, kalayları, tartıp eritiyor…
    günler günleri, yıllar yılları kovalıyor. önce 1977 de zil atölyesi kapanıyor. 1979 da dünyanın bu büyük zil ustası mikael zildjian meslek sırları ile beraber bu dünyadan göç edince, her kez 300 yıllık zil efsanesinin sona erdiğini zannediyor. oysa o günlerin çırakları mehmet tamdeğer ve agop tomurcuk ustalarını izlenimlerini söyle anlatmışlardı.
    "bütün gün birlikte çalıştığımız ustamız, sıra zil döküm işine gelince bizi atölyeden çıkartıyor, bu işlemi tek başına yapıyordu. doğrusu bu ya dışarı çıkartılmak ağrımıza gidiyordu. bir gün kafa kafaya verip olayı seyretmeyi kafaya koyduk ve gidiyormuş gibi yapıp çatı arasına saklandık. mikael ustanın bakırlarla kalayları nasıl tartıp karıştırdığını, erittiğini nefesimizi tutarak izledik. artık formül bizdeydi. tatbikat için hem çalışıp hem de ağzımızı fermuarlayıp bekledik. mikael ustanın ölümünden sonra kapanan zil atölyesi dağıldı. ortada kalmıştık. yapabileceğimiz başka bir iş yoktu. ama öğrendiklerimizi uygulama imkânı vardı. iki ortak 1981 yılında bağcılarda kendi zil atölyemizi kurduk ve yüzde yüz el yapımı zil üretimine geçtik"… iki ortağın o dönemlerde ürettiği ziller rock ve caz dünyasının usta bateristleri tarafından ısrarla aranır olmuş. billy higgins, art blakey, okay temiz, jack de johnette, evlin jones, david wayne, rene creemers, billy hart, eddie walker gibi devler bulunuyor. iki ortağa zil yapımının sırlarını soruyorum ne ser ne sır vermiyorlar. ama el yapımı zilin aşamalarını gösteriyorlar.

dünya zil piyasasında yüzde yüz el işi zil yalnızca türkiye de yapılıyor. el yapımı zil zahmetli iş. mikael ustanın ölümünden sonra amcaoğlu avadis zildjian, firmanın isim haklarını satın alarak abd'ye gitmiş ve orada zilciyan adıyla zil üretimine başlamış. ama fabrikasyon bir üretim gerçekleştiriyor. sabian markalı zilleri avedis zildjian'ın oğlu bob zildjian üretiyor. o da tamamen fabrikasyon.

-- alıntı --

tahmin edileceği gibi kurulan yeni zil şirketi istanbul'dur.

not:zildjian'ın ustaları, çırakları, çıraklarının çırakları bölünerek-yeni şirketler kurarak bu zor işi hala devam ettiriyorlar.

(bkz: istanbul mehmet)
    (bkz: istanbul agop)
    (bkz: bosphorus)
    (bkz: istanbul)
    (bkz: turkish)
    (bkz: pasha)
    (bkz: amedia)
    (bkz: anatolian)
    (bkz: diril)
    (slowmotion, 10.01.2009 05:43 ~ 05:55)
  14. bu firmanın sahibi olan ermeni aşiret atadan dededen zilcidir, yüzyıllarca ülkemizde, mehterana, kiliselere falan ziller yapmışlardır. öyle meşhurlardır ki bunların firması abd'ye taşınmadan önce ünlü cazcılar mazcılar bunların zillerini alabilmek üretimini görebilmek için tee amerikalardan, arjantinlerden gelirmiş. sonra firma abd'ye taşınmış ve kapitalizmin kucağına oturmuştur.

bugün bu firma genelde seri üretim yapmaktadır halbuki en güzel ses veren zil, günlerce çekiçle dövülerek yaratılan el yapımı zildir. zilciyan -ki okunuşu böyledir- zillerinin eski el yapımı zilleri müzayedelerde satılmaktadır. seri üretim kaliteyi düşürdüğünden bugün artık zilciyan için en iyi zil denemez.

ayrıca bu ermeni aile zillerini dünyaya turkish cymbals (türk zilleri) diye pazarlayarak kazandığı paraları abd'li ortağı ile bölüşür.

(bkz: telif hakkı)

bir davulcu olarak naçizane tavsiyem istanbul mehmet'tir.
    (günah duygusu gibi bir şey, 26.02.2009 21:52)
  15. sabian'ın eline su dökemeyecek firmadır. nedense tınısı bana kötü gelmektedir ve zildjian popüleritesi oldum olası itici gelmiştir. bu yüzden sabian bir alternatif olmuştur, iyi ki de vardır.
    (calm of desolation, 05.04.2009 13:48)
  16. @3328870 nickten muzdarip yazarlardandır kendisi. sıkmasın canını, eve hoşgelmiş. *
    (coolgirl, 11.04.2009 01:32 ~ 01:32)
  17. sol framede kendi nickini görme duygusunu tatmak isteyen yazardır. evet kendisi yazardır,selamlar olsun burdan.
    (canliperformans, 11.04.2009 01:39)
  18. bir gecede 3. kez sol framede kendi nickini görmüştür. bilmiyorum belkide hepsini bir arada görmüştür. bu kadar takmasındır kafaya, nickaltı dediğin nedirdir? yazılır, gülümsetir. mühim olan insanlıktır.
    ayrıca hoşgelmiştir. selamlar tekrardan...
    (amele mektebi, 11.04.2009 01:42)
  19. (bkz: itiraf et heyecanlandın)
    (vela, 11.04.2009 01:43)
  20. (bkz: @4139900) arabası olan yazardır.
    (testesteron adam, 03.11.2009 00:00)
  21. (bkz: @4139900) arabasını kardeşiyle paylaşmayan bi abiye sahip olan yazardır.
    (kido, 03.11.2009 00:03)
  22. statusunu toplam giri sayisina esitlemis, bilmiyorum bunun bize ne gibi bi kari olcak ama kendisini burdan tebrik etmek istiyorum.
    (6ustu6alti6, 03.11.2009 02:56)
  23. @4161910 numaralı girisiyle yarım yarım yarmış, çok sevdiğim uggıllı yazar arkadaşım.
    (kido, 08.11.2009 23:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil