|
|
- 1946 doğumlu tiyatro, sinema, seslendirme sanatçısı. lüküs hayat operetinde uzun yıllar görev aldı. tosun paşa, fahriye abla, atla gel şaban, meraklı köfteci gibi yeşilçam filmlerinde oynadı. bizimkiler, koçum benim, biz size aşık olduk dizilerinde rol aldı ve muhtelif tv yapımlarına konuk sanatçı olarak katkıda bulundu.
- her yönüyle örnek gösterilecek insan.lüküs hayatı artık farklı bir aşkla oynayan usta tiyatro sanatçısı.14 yaşında henüz gerçek anlamda iyi tiyatronun ne olduğunu bilmeyen bir gençken bana tiyatro sevgisini aşılamıştır.kendisine bundan dolayı ayrı bir şükran duyarım.alçak gönüllüdür.halkın içinden çıkmıştır.doğaçlama konusunda harikalar yaratır.eğer lüküs hayatı izlerseniz oyunun sonunda oyuncular alkışlanırken oynadıkları karakterleri 18 sene evvel oynayanların da slaytla gösterildiğini görürsünüz.sıra onun oynadığı rıza karakterine geldiğinde ise yine onun resmini göreceksiniz. zihni göktay gerçekten büyük bir sanatçıdır.sahneye çıktığında yaptığı herşeyle bu sıfatı nasıl çok çok fazlasıyla hakettiğini gösterir.
(bkz: pembe konağın gelinleri)
(bkz: kanlı nigar)(culdesac, 17.03.2005 20:10 ~ 18.03.2005 15:50)
- lüküs hayatın bakiye kalan tek eski kuşak oyuncusu, bu sene de izlemek nasip olmadı, üç ay sonrasına bilet bulunmuyor.
- yamulmuyorsam kendisi tam anlamı ile bir bakırköylüdür.
- 12 haziran 2007de harbiye açık hava tiyarosunda lüküs hayatta izleyip hayran kaldığım fatihli büyük tiyatro sanatçısı. sahnede harikaydı, ara sıra yönetmenle esprilerle atıştı ve kısa bir süre çalınan kuğu gölü balesi müziğinde parmaklarının üstünde balerin hareketleri yaptı. tabi sonra da ''bu yaşta bana bunları hala yaptırıyorlar'' diye de yine rejiye serzenişte bulundu.doğaçlama güncel espriler de yaptı ve bunlar yıllar önce yazılmış eserin içinde hiç sırıtmadı.ben de dahil kendisini 4 saat boyunca sıkılmadan izleyenlerin dakikalarca süren alkışlarını sonuna kadar hak etti.tiyatro seven herkes zihni göktay oynarken lüküs hayatı bir defa izlemeli.
|