belki ilginizi çeker
  1. · fanzin
  2. · zifiri
  3. · zifiri
  4. · viceroy
  5. · azazil
  6. · eve dönmeliyim
  7. · fanzin
  8. · cehennem
  9. · rock a
  10. · zifir
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · ezel
  5. · öğretmenler günü
  6. · colin kazım richards
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · kontakt lens
  9. · otistik

zifir  

1. karanlık manasına gelen kelime.
    (telvin, 02.02.2005 13:43)
  2. (chixculub, 02.02.2005 16:23 ~ 08.02.2005 19:15)
  3. "hiçlik" manasında "sıfır"la aynı kökten gelir..*
    (rasmus, 29.05.2006 03:01 ~ 03:02)
  4. sigara içinde bulunan maddelerden biridir.
    (la petit bastet, 26.07.2006 20:53)
  5. bir orkun uçar kitabı.
    zifir değil kanımca sefil bir kitap.
    neden mi?
    şöyle ki,

metal fırtına ilk yayınlandığında orkun uçar'ın bir kalem arkadaşı vardı. kurguyu ve metni başlı başına yazan, çizen, düzen bir adam; burak turna. yollar ilk kitabın ardından bir ayrıldı, bi daha da birleşmedi. orkun da, burak da iki ayrı yayınevinde metal fırtına'nın devam kitaplarını yazdılar. ve sonraları, birkaç kitap daha yayınladıktan sonra orkun ve burak, orkun uçar yeniden bir kitaba başladı; zifir. sırlar dedi, hacer-ül esved dedi, kabe'yi neden bastı amerikalılar dedi... dedi de dedi anlayacağınız, yarattı kendince bir gizem bu kitapta da. orkun uçar'ın yeni bir kalem arkadaşı vardı bu kez. lakin adı yerle yeksan edici kıvamdaydı; burak turan.

evet, ne siz yanlış okudunuz ne de ben yanlış yazdım. memleket özenle aranıp taranmış, adı burak turna'ya benzer, eli kalem tutan bir eleman, tabiri caizse aranan kan bulunmuştu..

nihayet üç elma düştü gökten, birini altın yayınları, diğerini orkun uçar, sonuncusunu da isminden talihli burak turan yedi..

bize de "bu ticari zihniyetin köküne kibrit suyu, çıkmıyorum ulan kerevete!" demek düştü..
    (dirtypain, 07.03.2007 22:41)
  6. pompa kitaplar serisinden bir tane daha. bunların bir de komik olmaya çalışan versiyonları vardır. "amerika bizimdir" bu türün komik olmaya çalışanına örnek gösterilebilir.

yurdum gencine gazı verip kitap satmaya çalışarak yeni tarzlar yarattığı iddiasında bulunan kişilerin girişimlerinin sadece bir parçasıdır zifir ve diğerleri. milli maç sonrası bayrak satan amcaların amacı ile bu tür kitaplar yazmanın amacı arasında hiç bir fark göremiyorum ben -tamamen kişisel düşüncem, buraya osman hamdi'nin düşüncelerini yazmıyorum (bkz: saygı)-.

isim benzerliğine gelince, burak turna-burakturan!

bir kitap var baskı üzerine baskı yapıyor sonrasında yazarların arasına kara kedi giriyor ya da diyor ki biri diğerine ben barış çubuğumu kendi kendime tüttüreceğim. bu olayla beraber yollar ayrılıyor ve de yeni kitaplar yayınlanıyor. o da ne! yazarlardan birisi yine ortak bir kitap çıkarıyor ki kitabın diğer yazarının ismi burak turan.

içimdeki şüphe canavarı kış uykusundan uyandı, bir itirazı olan? sadece göze çarpmıyor, resmen insanın gözünü oyuyor bu benzerlik(!). gençlere yeni bir yaklaşım kazandırdınız kitaplara karşı, bunu iddia ediyorsunuz ya, o 80 sonrası uyutulan gençler artık politik konularda da, kültürel konularda da uykudan uyanmaya, sorgulamaya başladılar. önümüze konulan kalite yoksunu banknot görünümlü kitapları yemiyoruz artık. geçmiş olsun...
    (tazmanya canavarı, 03.04.2007 14:34)
  7. halk edebiyatında sevgilinin saçlarının siyah ve dağınık (perşişan) olduğunu anlatmaya yarayan kalıp ifade(mazmun).
    (aytok, 03.04.2007 16:12)
  8. 13. sayısını çıkarmış bir e-edebiyat dergisi.www.zifir.org adresinden ulaşılabilir.göz okşayan hoş bir tasarımı var. eski sayılarını da siteye koymuşlar ve bu da dergiyi yeni keşfetmiş insanların eski sayıları okuyabilmesi ya da okuyucuların eski sayılardaki ilgilerini çeken yazılara ulaşabilmesi açısından oldukça yerinde bir uygulama olmuş.ayrıca zifir okuyucuların gönderdikleri yazılara da kapısını açık tutuyor.
    (kopartzo, 21.08.2007 23:31)
  9. tütün dumanının bıraktığı yağlı kir.

(bkz: zifirî)
    (mir, 04.05.2008 20:31 ~ 22:49)
  10. orkun uçar'ın ve burak tuna'nın yazdığı içinde cinlerin,şeytanların,olağanüstü olayların bolca bulunduğu, ayrıca bir cümlenin diğer cümleyle alakası olmayan neden yazıldığı belli olmayan çerez niyetine okunabilecek bir kitaptır.

2. kitabı yakında çıkacaktır.
    (joeperry677, 06.02.2009 03:51 ~ 15.02.2009 15:45)
  11. bir fanzin adı.
    (anathema se, 19.08.2009 16:36)
  12. camel'da 10 mg bulunur.
    (laein, 19.08.2009 16:50)
  13. arapçada:
    karanlık, kara, esrarengiz,gizli anlamlarında kullanılır kelimedir.
    yağ lekesi olarak da kullanılır imiş eskiden.
    duman,duman izi anlamına da gelir.
    (anathema se, 13.09.2009 22:37)
  14. şu sıralar orkun uçar ve burak turan tarafından devamı yazılan gizemci-korku türünde kitap.
    (bana ne oluyorsa, 28.09.2009 23:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil