pompa kitaplar serisinden bir tane daha. bunların bir de komik olmaya çalışan versiyonları vardır. "
amerika bizimdir" bu türün komik olmaya çalışanına örnek gösterilebilir.
yurdum gencine gazı verip kitap satmaya çalışarak yeni tarzlar yarattığı iddiasında bulunan kişilerin girişimlerinin sadece bir parçasıdır
zifir ve diğerleri.
milli maç sonrası bayrak satan amcaların amacı ile bu tür kitaplar yazmanın amacı arasında hiç bir fark göremiyorum ben -tamamen kişisel düşüncem, buraya
osman hamdi'nin düşüncelerini yazmıyorum (bkz:
saygı)-.
isim benzerliğine gelince, burak
turna-burak
turan!
bir kitap var baskı üzerine baskı yapıyor sonrasında yazarların arasına
kara kedi giriyor ya da diyor ki biri diğerine ben
barış çubuğumu kendi kendime tüttüreceğim. bu olayla beraber yollar ayrılıyor ve de yeni kitaplar yayınlanıyor. o da ne! yazarlardan birisi yine ortak bir kitap çıkarıyor ki kitabın diğer yazarının ismi burak
turan.
içimdeki şüphe canavarı kış uykusundan uyandı, bir itirazı olan? sadece göze çarpmıyor, resmen insanın gözünü oyuyor bu
benzerlik(!). gençlere yeni bir yaklaşım kazandırdınız kitaplara karşı, bunu iddia ediyorsunuz ya, o 80 sonrası uyutulan gençler artık politik konularda da, kültürel konularda da uykudan uyanmaya, sorgulamaya başladılar. önümüze konulan kalite yoksunu banknot görünümlü kitapları yemiyoruz artık. geçmiş olsun...